mecholl Posted May 15, 2010 Report Share Posted May 15, 2010 Hej Czy wosk Blue velvet nałożyć na cały samochód i później polerować czy nakładać na poszczególne elementy i robić na gotowe. Może laickie pytanie ale nie chciał bym sobie narobić dodatkowej roboty. Ostatnio na cały samochód nałożyłem Meguiar's DC2 i zostawiłem do wyschnięcia to później miałem kłopot z usunięciem tej warstwy < to są efekty jak się nie chciało przeczytać informacji na opakowaniu >. Z góry dzięki za odpowiedz. Pzdr. Kamil Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted May 15, 2010 Report Share Posted May 15, 2010 Jak nakładałem rainforest rub, to najpierw jeden element, potem drugi, trzeci - poczekałem jeszcze z 10min i już polerowałem. Sprawdź sobie palcem czy jest suchy. Jak za długo schnie to jak napisałeś jest trudniej zebrać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mecholl Posted May 15, 2010 Author Report Share Posted May 15, 2010 marctwain Podziękował :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tony Soprano Posted May 18, 2010 Report Share Posted May 18, 2010 Test palca prawdę Ci powie. W każdym razie jak cienka warstwa, to z Blue Velvetem nie ma problemów z polerowaniem jak się go przeciągnie na lakierze, ja przynajmniej nie miałem. A przyznam szczerze, że go przeciągnąłem z 30 minut na lakierze. A DC2 to inna bajka troszke. jak się boisz ciężkiego ścierania, to Insta Finish Wet Butter Wax jest bardzo łatwym produktem do ścierania. Nigdy nie miałem z nia problemów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts