marctwain Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Nadaje bardzo dobry połysk. Ekstra śliski.Ładnie kropelkuje. Po samym cleanerze trzyma do mycia,około tygodnia bez problemu. Wada- strasznie szybko łapie kurz. Na wosku reaguje szybko (próba na Naviwax), ciężko spolerować-widać ślady. Zdecydowanie lepiej stosować na sealanty. Tyle po dzisiejszym użyciu. ;) Bardzo dobry sealanto-detailer w sytuacji, kiedy nie chce się kłaść właściwego, lub nie ma czasu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Mariusz, fajny opis Twoich wrażeń - biorę ku pamięci ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Nadaje bardzo dobry połysk. Ekstra śliski.Ładnie kropelkuje. Po samym cleanerze trzyma do mycia,około tygodnia bez problemu. Wada- strasznie szybko łapie kurz. Na wosku reaguje szybko (próba na Naviwax), ciężko spolerować-widać ślady. Zdecydowanie lepiej stosować na sealanty. Tyle po dzisiejszym użyciu. ;) Bardzo dobry sealanto-detailer w sytuacji, kiedy nie chce się kłaść właściwego, lub nie ma czasu ;)Mialem podobny problem ze smugami sladami ale jak uzylem wiekszej ilosci RM bylo oki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 20 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 Zwracam honor red mistowi. Pochopnie oczerniłem go szybkim chwytaniem kurzu. Ale po ostatnich dniach po prostu samochód robi się zielono-żółty od pyłków. szok jak dają. A wtedy po nałożeniu za godzinę było zakurzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 Panie Mariuszu, Dustera se Pan kup, to se Pan te pyłki z auta Dusterem ściągnie. A byłeś u Barylińskiego? Jak tam moja wędzonka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 22 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Red mist trzyma po pierwszym myciu (szampon stjarna gloss- ekstra pianai zostawia połysku-mam tylko sampla) :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator nox Opublikowano 23 Maja 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 Apropo Stjarny już nie długo będzie dostępna u nas :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 29 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Tak zachowuje sie woda na Red Mist po 2 myciach, trzyma elegancko: http://www.youtube.com/watch?v=2nZRRyBCRnY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator nox Opublikowano 31 Maja 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 O ładnie trzyma powiedz jak wyglądała powierzchnia pod Red Mistem czymś przygotowywana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 31 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Tylko myta, na początku kwietnia, 3, nakładałem DG track claw. I zaczęło słabnąć mocno po tych deszczach co załatwiły woski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 ja mam u siebie redmista już prawie miesiąc, pod nim jest dodo rain forest, trzyma się bardzo dobrze myty 3 razy, szamponem megsa shampo+ , nie widać aby miało coś się już kończyć najlepszy efekt jaki w życiu widziałem po wosku i detailerze uzyskałem właśnie tymi produktami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 5 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Przelałem do marolexa, ze trzy tygodnie temu-oryginalny spryskiwacz się rozlazł. Z marolexa już też cieknie bokiem przy spryskiwaniu. Strasznie penetrujące to Dodo. Rozwala uszczelnienia. Ktoś to jeszcze zaobserwował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 5 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 u mnie też gdzieś leje bokiem bo ogromne kropelki powstają prócz tej mgiełki, jest to chyba najbardziej upierdliwy wosk-Qdetailer jaki w życiu używałem, polerowanie tego to jest katorga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 5 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Polerowanie mgiełki natychmiast jest dość łatwe. Gorzej jak zacieki z kropli posiedzą niezauważone od razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 5 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 ja staram się to równomiernie rozprowadzić mikrofibrą ale nie do końca wycierać, po czymś takim nawet jak zaschnie już jest o wiele łatwiej, przynajmniej kropek nie widać, jeśli kiedyś jeszcze kupię redmista to tylko w wersji tropical Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 6 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Ja robię inaczej. Nie na mf. Co nie znaczy, że na element muszę kilka razy-wystarczy raz, dwa. Nie lubię zostawiać "towaru" w szmacie. :D Przypadek RM jest odosobniony :lol: zachowuje się jak olejek do lamp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 on jest na rozpuszczalnikach i w mgnieniu oka wyparowuje, ja po całym aucie mikrofibrę miałem ledwie wilgotną, a może mi się tylko wydawało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 14 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Maciek, mi chodziło o własciwości penetrujące. Sam nie odparuje do końca, trzeba wytrzeć bo plamy zostają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 odparowuje rozpuszczalnik a zostaje to co w nim jest rozpuszczone :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator nox Opublikowano 16 Czerwca 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Auto to kilku miesięczne auto nie poddane korekcie lakieru , jedynie umyte osuszone i staranna aplikacja Red Mista efekt był naprawde zdumiewający :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 16 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Red Mist taki właśnie jest. Nic nie trzeba więcej. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smalec Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 powiem jedno: WOW :shock: używam CG Prodetailer ale wydaje mi się, że to jest lepszy efekt... chociaż z drugiej strony ja mam srebrny lakier... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smalec Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 oops, my bad :D wydawało mi się, że to raczej detailer... ale stosuje się go jako substytut detailera czy tylko po woskowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 16 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Możesz uzyć po myciu tak jak qd. Ale trwałość ma zdecydowanie większą. Nie do pierwszego mycia. I bardziej podbija efekt na zrobionym lakierze niż qd. Chociaż są qd też z super efektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Czy Red Mista można stosować na dowolny wosk? Chociaż są qd też z super efektem.Jakie QD masz na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi