shifty Posted May 27, 2011 Report Share Posted May 27, 2011 Ponieważ nie mogę ścierpieć jak to niektórzy nazywają się profi zakładami detailingu, przy okazji obrabiają dobrym firmom tyłki i potem wydają klientowi takie auto. Tak to jest samochód po profi renowacji lakieru w firmie X która dodatkowo nabłyszczyła klientowi przed wydaniem auto. Po 2 myciach wszystko zeszło i na lakierze ukazały się piękne koliste zarysowania w ilościach tak dużych że nawet nie znam takich liczb. Ponadto kiedy właściciel to zareklamował uzyskał informacje że po kilku myciach to zejdzie. Normalnie w głowę takiego gościa trzeba uderzyć jakimś cieższym elementem. Normalnie ręce opadają przy takim tłumaczeniu. W każdym razie auto to ma czarny wredny akrylowy kolor i musieliśmy je naprawić. Samochód wyszedł na igłę, na koniec zaplikowaliśmy Cquartz. By shiftys80s at 2011-05-27 By shiftys80s at 2011-05-27 By shiftys80s at 2011-05-27 By shiftys80s at 2011-05-27 By shiftys80s at 2011-05-27 By shiftys80s at 2011-05-27 By shiftys80s at 2011-05-27 By shiftys80s at 2011-05-27 By shiftys80s at 2011-05-27 By shiftys80s at 2011-05-27 By shiftys80s at 2011-05-27 By shiftys80s at 2011-05-27 By shiftys80s at 2011-05-27 By shiftys80s at 2011-05-27 By shiftys80s at 2011-05-27 By shiftys80s at 2011-05-27 a_e8k6n9IS8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted May 27, 2011 Report Share Posted May 27, 2011 Przecież te k..sy nic nie robiły przy aucie, pomazali czymś i do klienta. Ja bym chyba dupy skopał. Teraz klient ma dowód. Piękna robota Sławek :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar_1981 Posted May 27, 2011 Report Share Posted May 27, 2011 A kaska leci takim firmom. Doskonały przykład że nawet nic nie umiejąc można otworzyć jakąś działalność i tłuc kaskę. Sławek widzę że uratowaliście Toyotkę :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Monika_ Posted May 27, 2011 Report Share Posted May 27, 2011 Ale ktoś niespodzianki pozostawiał ;) Wzorowa robota Panie Sławku ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szynka Posted May 27, 2011 Report Share Posted May 27, 2011 Sławek, piękne zdjęcie 50/50 :ymdaydream: Dobra robota ! Brawo raz jeszcze :u Powiedz mi ile Wam zeszło Cquartz na takiego kolosa :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz Posted May 27, 2011 Report Share Posted May 27, 2011 Sławek ale urwał 50/50 ;) piękna praca , tylko ciekawe ile lakieru zostało :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek_gti Posted May 27, 2011 Report Share Posted May 27, 2011 Teraz to autko wygląda, czasami lepszy "forumowy amator" jak super profi firma hehe :u :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sucre Posted May 27, 2011 Report Share Posted May 27, 2011 Niezła maskarę ktoś zrobił, kiedyś musiałem wyprowadzać Q7 po renowacji lakieru w "profesjonalnej" firmie.. Szkoda że tak mało zdjęć 50/50 bo robią robotę, a sam samochód rewelacyjnie wygląda w tym kolorku:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shifty Posted May 27, 2011 Author Report Share Posted May 27, 2011 Przecież te k..sy nic nie robiły przy aucie, pomazali czymś i do klienta. Ja bym chyba dupy skopał. Teraz klient ma dowód. Piękna robota Sławek :u Właściciel stracił nerwy i stwierdził, że odda nam do poprawki, chociaż wpadał do nas co chwila zobaczyć czy oby na pewno usuwamy wszystko a nie maskujemy. Dostał lampę sun gun i chodził i szukał rysek, nic nie znalazł ;-) Widać że człowiek po takiej usłudze jak mu ktoś wcześniej zaserwował stracił całkowicie zaufanie do wszystkich. Powiedz mi ile Wam zeszło Cquartz na takiego kolosa :)1,5 opakowania na 2 warstwy, na konieć Reload. Praca trwała 3 dni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xeper Posted May 27, 2011 Report Share Posted May 27, 2011 Sławek, a co to za profesjonalista? Powiesz? :ympray: A Twoja robota? Cudo! :ymdaydream: :ymdaydream: :ymdaydream: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzechu Posted May 27, 2011 Report Share Posted May 27, 2011 Gratuluje prcy! pełen profesjonalizmy :D :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted May 27, 2011 Report Share Posted May 27, 2011 Ło Jezusie, ale rzeźnia :shock: Robota na najwyższym poziomie, zdjęcia po na podwórku baaaaardzo mi się podobają :ymdaydream: Taki lakier można robić :u Jak oceniasz twardość lakieru na Toyocie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrU Posted May 27, 2011 Report Share Posted May 27, 2011 A można wiedzieć jakie pasty poszły w ruch i jakie pady? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SJake Posted May 28, 2011 Report Share Posted May 28, 2011 A może właściciel chciał na siłę przyoszczędzić i sam sobie winien :? Tera Toyota wygląda jak należy. B-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shifty Posted May 28, 2011 Author Report Share Posted May 28, 2011 Sławek, a co to za profesjonalista? Powiesz? :ympray: A Twoja robota? Cudo! :ymdaydream: :ymdaydream: :ymdaydream: Ja nie lubię kablować, uważam i najlepiej niech rynek zweryfikuje sam tych ludzi. Ło Jezusie, ale rzeźnia :shock: Jak oceniasz twardość lakieru na Toyocie? JJ jak oceniam?, hmm to jest tki syf razem z Lexusem ze produkowanie takich aut powinno być karane. W tych lakierach nie ma skali twardości, jest skala miękkości :-) :D :D Rysują się od nowej szmatki A można wiedzieć jakie pasty poszły w ruch i jakie pady? Diamondbrite Ultra step 2 i 3 3M zółta Pady DOL pomarańczowy, czarny, niebieski A może właściciel chciał na siłę przyoszczędzić i sam sobie winien :? Tera Toyota wygląda jak należy. B-) Jacek Klient nie ma czasu się bawić w takie rzeczy, to poważny człowiek, który zanim oddał auto do poprawy to przejechał się po kilku innych firmach w Warszawie. Cieszy nas to że mogliśmy mu pomóc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts