szynka Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Hmm myślałem że będę się mógł Wam czymś pochwalić ale jak to Adaś Miauczyński mówił "Znowu doopa!" Oglądając projekty na zagranicznych forach, czasami widziałem jak jeden koleś o ksywce AndrewBig"A" używał jakieś fioletowego opakowania, z czerwonym X w nazwie. Był nim RejeX. Jest to sealant chroniący przed korozją, olejami, ptasimi kupkami, pyłem hamulcowym, brudem, sokami z drzew itd. Zainteresował mnie ten środek i zacząłem szukać. Jest! Ale za wodą... nic, szukam dalej. Jest! I to w Polsce! Wchodzę na http://www.antykorozyjne.com.pl/ i znajduję też inne produkty tej firmy. Niestety na stronce nie znajduje nic o szczegółach takich jak pojemność, cena czy konsystencja. Ale spokojnie, nie tatki diabeł straszny jak go malują. Myszka w ruch, dział kontakt, klik, klik, odpalam Thunderbirda, klik i piszemy "Zapytanie ofertowe"... bla bla, wklejam fotkę produktu żeby była jasność o czym mówimy i czy to na pewno to, jaka cena dla ok 10sztuk, jak z wysyłką oraz jaki termin realizacji, proszę o kontakt, pozdrawiam szynka, wyślij KLIK. Czekam.... dzień.... drugi....!...jest wiadomość... "Bardzo dziękujemy za kontakt i zainteresowanie preparatem RejeX. Chętnie przygotujemy dla Pana ofertę. Pozdrawiam" Aha fajnie. Czekam dalej.... w sobotę dostaje maila. Myślę sobie, w końcu się dowiem czegoś. Otwieram pocztę, wiadomość i czytam.... hmmm.... "Witam Pana Jeżeli chodzi o produkt Rejex, to wygląda to tak, że w naszym przypadku wchodzą w grę raczej większe ilości, to znaczy w przypadku RejeX minimalna ilość zamówionych sztuk to 48 sztuk x 400 ml (Aerozol) cena łączna za 48 sztuk: 415,88 EUR czas realizacji: ok. 4 tygodnie, ponieważ trzeba sprowadzić z USA składniki (jest to produkt wytwarzany na licencji a Scandex jest oficjalnym europejskim dystrybutorem amerykańskiej firmy). Bardzo proszę o informację, czy nasza propozycja odpowiada Panu. Z poważaniem Renata" hehe :)) Reasumując- nie udało mi się wprowadzić dla nas kolejnego siuwaxu...no chyba, że zdecydujemy się na 50sztuk i do tego w aerozolu :mrgreen: No nic, chciałem aby było dobrze, ale wyszło jak zwykle... :) Dziękuje za uwagę L-) HAH ! Renate chyba sumienie gryzie bo przed chwilą dostałem maila: Pan Marcin Szynka Witam Kilka miesięcy temu skierował Pan do nas zapytanie o produkt RejeX Jeżeli byłby Pan nadal zainteresowany tematem, to ilość 10 butelek (Aerozol 400 ml) jest też możliwa do realizacji. Bardzo proszę o kontakt Renata Sikora 8-} jedna. biorę, nawet dwie. jedna. biorę, nawet dwie.Odpisałem że interesuje mnie tylko w płynie. Ciekawe co mi napisze :) Jak to takie aj waj to też bym wziął.. :-B Renata napisała coś takiego: Witam, Butelki 400 ml Rejex to nie są jednak Aerosole, tylko normalne buteleczki aplikacyjne Proszę zerknąć na naszą ulotkę - mamy takie opakowania To niebieskie to jest właśnie ten produkt, który Pana interesuje pozdrawiam serdecznie :) Czyli zaczyna być dobrze, dalej: Witam Pana Przesyłam naszą ofertę na produkt Rejex, opakowanie 400 ml Ilość: 10 opakowań w pakiecie Cena za cały pakiet: 113,20 EUR towar będzie dostepny pod koniec czerwca Co myślicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Ja biorę dwie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 1 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Nie pasuje mi pojemność. Na autogeek można kupić Rejex w pojemnościach 12oz (354ml), 16oz (473ml) i 128oz. Musze do niej napisać, bo znów będzie tak że ona mi mówi że to jest tylko w aerozolu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Szynka, czy ten RejeX to taka alternatywa dla CQuartz-a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 1 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Szynka, czy ten RejeX to taka alternatywa dla CQuartz-a?Raczej nie. To jest z tego co piszą "czysty sealant" http://www.autogeek.net/rejex-paint-sealant.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deco Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Przesyłam naszą ofertę na produkt Rejex, opakowanie 400 ml Ilość: 10 opakowań w pakiecie Cena za cały pakiet: 113,20 EUR towar będzie dostepny pod koniec czerwca[/code] Co myślicie ? trzeba założyć osobny temat i wygląda to na wersje 16 oz. bo wersja 12 oz. ma inną butelkę i inną szatę graficzną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 1 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Przesyłam naszą ofertę na produkt Rejex, opakowanie 400 ml Ilość: 10 opakowań w pakiecie Cena za cały pakiet: 113,20 EUR towar będzie dostepny pod koniec czerwca[/code] Co myślicie ? trzeba założyć osobny temat Spokojnie. Musze dowiedzieć się też czym to myć :lol: joke. Jak się dowiem o pojemności to założymy. Na spokojnie :-B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Wydzielone z HP, żeby się w tłumie nie zagubiło. Jak będą konkrety, lista chętnych itd. to szynka założy nowy temat np. w zakupach zbiorowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rise and Shine Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 "Rejex gets mixed reviews in my findings with its performance when applied on clear coat. they say when topped with a wax that it makes the rejex less durable. something about the wax lifting the rejex off the paint. i have no clue if thats true but based on my research some have used it on paint as a single layer of protection & liked it. i prefer to only use it on plastic, glass & metal surfaces. thatswhy youll only see me using it on the windows, the wheels & on the head & tail lights." Opinia kolegi którą miałem wstawić już dawno temu, prowadzi swoje studio i jest rzeczowym człowiekiem, więc opinię można uznać za użyteczną. Tłumaczenie na własną rękę, lub wrzucę sam o jakiejś bardziej ludzkiej godzinie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 2 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Opakowanie ma być 400ml, takie jak w katalogu poniżej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Ja na to czekam. :geek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 2 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Dostałem informacje: Witam Zamówienie może Pan złożyć już teraz, będzie ono zrealizowane pod koniec czerwca/na początku lipca Koszt 10 puszek RejeX razem z kosztem przesyłki będzie wynosił 118 EUR Wysyłka firmą przesyłkową z Niemiec, termin realizacji trudno określić, ale jak już napisałam - koniec czerwca, początek lipca. Fakturę otrzyma Pan z naszego biura w Polsce już po realizacji wysyłki. Chętni są dalej ? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Ja dwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 2 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Wieczorem założę temat w zakupach zbiorowych ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Przeniesiemy ten. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Ciekawe to to :D, skusił bym się na 1butelczyne :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 To może wydzielmy ostatnie do zak.zb. a reszta niech zostanie, co? ;) Nowość to nowość. Do czasu ale zawsze. :ymcowboy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 2 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Spokojnie. Zrobimy, mamy czas :f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 5 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 I jak będzie coś z tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 5 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 Będzie, popołudniu założę temat ;) ____________________________________________ Temat założony w Zakpy zbiorowe - RejeX. Zapraszam chętnych do wpisywania się na listę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Dobra skoro każdy już ma RejeXa to teraz na co to stosujemy panowie dzisiaj z JJkiem się zastanawialiśmy :f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Ja bym wysmarował pościel bo często się brudzi.. :lol: Ale śmiechem żartem, niedługo wysmaruje jeden z paneli testowych i wyniosę na deszcz, niech moknie, będziemy obserwować ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Jak to na co ? Na lakier.... :ymcowboy: Ja zamierzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 A lampy przedni tylne może też by się nadał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Panowie, na wszystko, toć to sealant ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi