_Monika_ Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 Dziś używałam APC od SNB w stężeniu 1:4 przekazane ostatnio do testów. Test to chyba za dużo powiedziane, ale wypróbowałam środek na plastikach wewnętrznych, a dokładnie na progu i na plastikach na drzwiach. Miałam pod ręką również APC Meguiar’s 1:4 - który dostałam od mx_nowicki, więc stwierdziłam, że porównam oba produkty, tym bardziej że ani jednym ani drugim nie miałam okazji wcześnie pracować. Tak wyglądały plastiki przed testem: i oba siuwaxy: Na pierwszy ogień poszło APC SNB: -bardzo szybko poradziło sobie z zabrudzeniem -na tej powierzchni nie pieniło się podczas pracy -usunęło zabrudzenia w 100% - bardzo podobał mi się efekt Dalej APC Meguiar’s: -dość szybko radził sobie z zabrudzeniem, ale miałam wrażenie po przetarciu MF, jakbym powinna powtórzyć proces w celu doczyszczenia -od razu po rozpoczęciu szczotkowania zaczęło się pienić -usunęło zabrudzenia, ale efekt był mniej zadowalający niż po użyciu APC SNB Cały próg przeczyściłam jeszcze raz APC SNB i zaczęłam sprawdzać jak poradzi sobie z plastikami na drzwiach. Tu APC pieniło się od razu. Być może szczotka na większej powierzchni lepiej poradziła sobie z „rozpienieniem” APC. A tak wygląda próg po wyczyszczeniu: Na koniec plastik dostał Vinylex od SNB (1:1): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 ,,Niedziela dzień Testera,, Widać że ten z SNB lubi jeść brud !! Pomógł za super relacje :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 5 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Na fotkach tego nie widać, ale podczas testu widać było dokładnie, że różowe apc szybciej rozpuściło brud i było bardziej skuteczne po jednym szczotkowaniu. Nawet brak piany (akurat na tym plastiku, na progu) nie miał znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Jakoś nigdy nie przyszło mi do głowy relacjonować apc, myślałem po używaniu, że wszystkie podobne. A jednak Monika zauważyłaś jakąś różnicę :u Mamy podobne plastiki, te jasne, jak nie takie same. Używam od jakiegoś czasu Kocha Multiinterior z samą mf. Czas zrobić jakieś porównanie z np. DG orange. ;) Jak się robi takie napisy na zdjęciach? :oops: Ciemny jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 5 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Ja w sumie też myślałam, że apc to apc, czyści i już. Przez przypadek wzięłam próbkę Megsa, żeby było ciekawiej ;) No i wyszło, że jednak czyszczą różnie. Stężenie to samo. Megs był już rozrobiony 1:4 więc SNB zrobiłam rak samo. Jak się robi takie napisy na zdjęciach?Zawsze mnie kusiło, żeby zrobić równe, ładne (te w prawym dolnym rogu) i z jakąś ramką, a w Paintcie jakoś równo nie wychodziło. Znalazłam to: http://forwardfeed.pl/index.php/2011/03/27/jak-dodac-tekst-na-zdjeciach/ bardzo łatwe, nawet ja się połapałam :D napisy "przed" "po" (na środku zdjęć) robię już w samym Paintcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Dzięki @};- ~o) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mx_nowicki Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Dobrze że dorzuciliśmy gratis Moni, hehe. Wiedza się nam poszerzyła :) APC rozrabiałem 1:4 w dużym pojemniku, po czym rozlałem w małe opakowania. Także stężenie jest dokładnie 1:4. Ewidętnie SNB jest mocniejszy przy tym samym stężeniu. Osobiście APC Megsa stosowałem też w rozcieńczeniu 1:2 przy dużych zabrudzeniach na plastikach. Generalnie uważam że megs podchodzi ostrożnie do tematu i śmiało można ich środki przygotowywać w mocniejszych stężeniach. marctwain może pokusisz się o sprawdzenie różnych stężeń przy okazji :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrU Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 hmm ja to APC SNB rozrobiłem 1:10 i jak długo stoi nie używane to na wierzchu robią się takie gluciki dlatego przed użyciem lepiej wstrząsnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Nie omieszkam.Kilka ich mam, do tego ambersila chyba 4. Musze tylko materiał wyjściowy znaleźć :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi