19Urban94 Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Witam. Zrobiłem test dressingu do opon, dość znanego - Meguiar's Endurance High Gloss... Test został przeprowadzony na wewnętrznej stronie koła zapasowego - tam nigdy guma nie widziała dressingu, dzięki czemu wyniki testu są dość prawodpodobne... :) Przebieg testu:.. Najpierw oponę umyłem i odtłuściłem takim produktem jak Ambersil Amberclens. Nałożyłem pierwszą warstwę dressingu... Gdy ta została wchłonięta przez oponę... Nałożyłem drugą warstwę dressingu... A gdy ta została wchłonięta nałożyłem trzecią warstwę... Po czym stwierdziłem, że pójdę do domu i dzisiaj wieczorem lub jutro po południu zrobię zdjęcia efektu po 3 warstwie, gdy zostanie dobrze wchłonięta. Co do wytrwałości - podam, gdy zobaczę, że dressing zacznie schodzić z opon na których auto jeździ, również są na nich 3 warstwy... Moim zdaniem produkt o wiele lepszy od TurtleWax TyreGel... :) Film odpychania wody - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Może i lepszy.Ale Rafał-ważniejsze jest jak będzie na oponach jeżdżących. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 16 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Mariusz dam znać jak się trzyma na tych oponkach, na których jeździ autko, póki co jutro po południu obfoce tą zapasówkę no i nagram ten filmik... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRUBEER Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Ciekawi mnie jak wypada w porównaniu z Brillance'm ze stajni Nielsena ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Kiedyś było porównanie na innym forum. I MEHG nie wypadł lepiej. Zresztą-w naszych warunkach drogowych te wszystkie dressingi to na kilka dni max. jak byśmy mieli czysto jak w kolonii i autostrady, gdzie w deszczu auto się domywa z naszego brudu, to może..... mam jeden ale chyba więcej nie kupię, szkoda mi na to kasy. Wolałbym coś ekstra szybkiego do wyszorowania opon przy myciu. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 Rafał, no szkoda tylko, że przy okazji felgi nie umyłeś. I obuwie całkiem ciekawe, czym woskujesz? Ja używam wosków z Ecco, a Ty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 18 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 Felga pordzewiała jest... :oops: Z czyszczeniem to zrobie to jak autko przyjdzie od lakiernika... ;) A co do butów to musze iść reklamacje złożyć bo sie rozkleiły po tygodniu... :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 Też bym reklamował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 Teraz zauważyłem, że opony już nie lśnią połyskiem, są matowe... :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ekhangel Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Czyli wytrzymało 2 tygodnie, czy dopiero teraz zauważyłeś? (tak, wiem, że to post z czerwca) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Jak ktoś lubi wygląd mokrej opony to raz w tygodniu uzupełnia dressing, jak ja, a jak lubi mat to po tygodniu ma macik... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ekhangel Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Iloma warstwami lecisz opony co tydzień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Jedną... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Witam, ja do opon uzywam Gold Class Endurance (poniżej link) http://www.meguiarsdirect.com/detail/MEG+G7410 i przyznam że jest to najlepszy produkt z jakim miałem do tej pory do czynienia, link podaję ze strony USA, gdyż ten produkt właśnie tam zakupiłem. Po nałożeniu 2 warstw efekt mokrej opony utrzymuje się przez około 1,5 miesiąca, oczywiście miedzyczasie autko się brudzi i jest myte, tak więc mimo uzywania szamponu, czy preparatu to mycia felg efekt pozostaje, pozdro :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 29 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Jak komuś zależy na naprawde dużym blasku czarnej opony to najlepszy jest Endurance Megs`a... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ekhangel Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 1,5 miesiąca? Coś podobnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 29 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Jak ktoś jeździ tylko po asfalcie... :) Tak... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi