Jump to content

Meguiar's Endurance High Gloss

19Urban94

Recommended Posts

Witam.

Zrobiłem test dressingu do opon, dość znanego - Meguiar's Endurance High Gloss...

Test został przeprowadzony na wewnętrznej stronie koła zapasowego - tam nigdy guma nie widziała dressingu, dzięki czemu wyniki testu są dość prawodpodobne... :)

Przebieg testu:..

Najpierw oponę umyłem i odtłuściłem takim produktem jak Ambersil Amberclens.

Dołączona grafika

Nałożyłem pierwszą warstwę dressingu...

Dołączona grafika

Gdy ta została wchłonięta przez oponę...

Dołączona grafika

Nałożyłem drugą warstwę dressingu...

Dołączona grafika

A gdy ta została wchłonięta nałożyłem trzecią warstwę...

Dołączona grafika

Po czym stwierdziłem, że pójdę do domu i dzisiaj wieczorem lub jutro po południu zrobię zdjęcia efektu po 3 warstwie, gdy zostanie dobrze wchłonięta. Co do wytrwałości - podam, gdy zobaczę, że dressing zacznie schodzić z opon na których auto jeździ, również są na nich 3 warstwy...

Moim zdaniem produkt o wiele lepszy od TurtleWax TyreGel... :)

Film odpychania wody -

Kiedyś było porównanie na innym forum. I MEHG nie wypadł lepiej. Zresztą-w naszych warunkach drogowych te wszystkie dressingi to na kilka dni max. jak byśmy mieli czysto jak w kolonii i autostrady, gdzie w deszczu auto się domywa z naszego brudu, to może..... mam jeden ale chyba więcej nie kupię, szkoda mi na to kasy. Wolałbym coś ekstra szybkiego do wyszorowania opon przy myciu. ;)

• 3 weeks later...
  • 2 months later...
  • 2 months later...

Witam, ja do opon uzywam Gold Class Endurance (poniżej link)

http://www.meguiarsdirect.com/detail/MEG+G7410

i przyznam że jest to najlepszy produkt z jakim miałem do tej pory do czynienia, link podaję ze strony USA, gdyż ten produkt właśnie tam zakupiłem. Po nałożeniu 2 warstw efekt mokrej opony utrzymuje się przez około 1,5 miesiąca, oczywiście miedzyczasie autko się brudzi i jest myte, tak więc mimo uzywania szamponu, czy preparatu to mycia felg efekt pozostaje, pozdro :)