_Shadow Posted June 8, 2011 Report Share Posted June 8, 2011 Czesc Jest jakas alternatywa dla halogenu do polerowania coby było widac swirls ?? bo niestety polerujac pod swietlówkami ich nie widać i dopiero pozniej wychodza szoki, nie mówiac o hologrmach ;) Cos co mniej grzeje bo w takie temperatury idzie jajo znieść, no i cos co mnie wcina prąd. Jakies halogeny led czy cos w tym stylu ?? ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted June 8, 2011 Report Share Posted June 8, 2011 HQI ;) Metahalogen :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted June 8, 2011 Report Share Posted June 8, 2011 Dokładnie. Trochę droższe w zakupie ale mniej prądu biorą i nie palą skóry na plecach. http://www.luxmarket.pl/kategoria/lampy-matalohalogenkowe-na-rx-7s-fc2/1 Oprawę Ci dobiorą. To miły sklep i sprawdzony. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Posted June 8, 2011 Report Share Posted June 8, 2011 Mariusz, a te swietlówki fotograficzne o których pisałeś kiedyś też nie pokazują swirli? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted June 8, 2011 Report Share Posted June 8, 2011 Widać, ale hqi czy halogen jest zdecydowanie lepszy. Żarówki 5500K dają ładne światło o temperaturze słonecznego. Jest to tania alternatywa, ale powinna się sprawdzić. W tym sklepie, jak się zadzwoni, mówię o luxmarkecie, to chętnie podpowiadają. tak bylo w moim przypadku. Nie wciskają kitu. Ja by zadzwonił i popytał, powiedział do czego - znają się. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Posted June 9, 2011 Report Share Posted June 9, 2011 Już byłem prawie zdecydowany na te swietlówki ale chyba jednak powrócę do koncepcji HQI. Czy 70W wystarczy do naszych potrzeb czy raczej trzeba 150W? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted June 9, 2011 Report Share Posted June 9, 2011 Ja mam 150.I tak jak patrzę po garażu, to 70 może być za słaba. Chyba że dwie. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jankos Posted August 26, 2011 Report Share Posted August 26, 2011 A ja mimo wszystko chciałbym zakupić lampę halogenową najchętniej na satywie tylko nie wiem czy po 2ójną czy pojedynczą? http://allegro.pl/lampa-halogenowa-podwojna-na-statywie-nowy-model-i1779995295.html czy taką http://allegro.pl/oprawa-lampa-halogenowa-na-statywie-stojaku-1x500w-i1777232322.html Skłoniłbym się ku tej podwójnej niewielka różnica w cenie. Ktoś poleca? A może jakieś alternatywy, akurat na lampe nie chce wydawać na początek majątku bo jeszcze sealanta nie kupiłem na zime:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted August 26, 2011 Report Share Posted August 26, 2011 To kup halogen, tańszy. Tylko grzeje mocno. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Monika_ Posted August 26, 2011 Report Share Posted August 26, 2011 Tą z pierwszego linka kupiłam w zeszłym roku. Bardzo dobra i stabilna konstrukcja http://www.detailingclub.pl/viewtopic.php?p=12621#p12621 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VuDoo Posted August 26, 2011 Report Share Posted August 26, 2011 też mam taką i nie narzekam, choć grzeje faktycznie zdrowo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Monika_ Posted August 26, 2011 Report Share Posted August 26, 2011 choć grzeje faktycznie zdrowookropnie grzeje! ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar_1981 Posted August 26, 2011 Report Share Posted August 26, 2011 Mam pojedynczy jak na tej 1 aukcji. Ostatnio w Tesco były promocje i były po chyba ok. 25 zł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jankos Posted August 26, 2011 Report Share Posted August 26, 2011 Chodzi mi głównie o to aby móc wychwycić swirle i inne uszkodzenia lakieru, widziałem też taką lampę wolno stojącą za bodajże 30-40zł ale własnie tym "ciepłem" i poborem prądu się martwie... Choć na jesień wczesną wiosnę to może być niezła grzałka :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar_1981 Posted August 26, 2011 Report Share Posted August 26, 2011 Pobór prądu to 0,5 kW więc praktycznie 1/4 tego co czajnik elektryczny lub 1/3 tego co polerka. Jankos niestety jakieś straty finansowe muszą być ;) Co do grzania to niestety jest od tych halogenów ciepełko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonio3 Posted August 26, 2011 Report Share Posted August 26, 2011 tez kupiłem sobie taki budżetowy halogen 100W wyszło mnie to 24zł razem z żarnikiem i grzeje równo także trzeba uważać :oops: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jankos Posted August 26, 2011 Report Share Posted August 26, 2011 A macie jakaś konkretną alternatywą dla takiego "zwykłego" halogenu, nie ukrywam że cena takiej dwójki zwykłych halogenów jest kusząca, teraz już ciemniej się bedzie robić szybciej wiec może dadzą radę jeśli nie to poczekam i zainwestuje w coś lepszego co świeci a nie grzeje :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted August 27, 2011 Report Share Posted August 27, 2011 Lampa hqi. Ale trzeba wydać ponad 2,5 stówy. Albo zestaw rur - świetlówek. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts