JJ. Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 http://shinearama.co.uk/include/imgwatermark.php?STG-HJUL-16 StjarnaGloss Hjul to nowoczesny żel do czyszczenia wszelkiego rodzaju felg. Dzięki odpowiedniej konsystencji preparat znacznie dłużej utrzymuje się oddziałując na zanieczyszczenia. Bez trudu radzi sobie z pyłem hamulcowym czy zanieczyszczeniami z dróg. Żel ma neutralne pH, więc jest bezpieczny w stosowaniu. StjarnaGloss Hjul jest bardzo prosta w stosowaniu: wystarczy rozcieńczyć preparat 5:1 i spryskać czyszczoną powierzchnię. Po ok 5 minutach można preparat zmyć. Produkt dostałem od Maćka (nox) z MrCleaner. Spostrzeżenia: Konsystencja: płyn, gęsty. Kolor: Jaskrawy czerwony. Zapach: Przyjemny, nie gryzący, owocowy, coś jakby truskawki (nie potrafiłem stwierdzić dokładnie). Żel do mycia felg o neutralnym pH. Pierwsze spostrzeżenia optymistyczne, zapach i kolor zachęcały do wypróbowania.. Odlewamy pożądaną miarkę: I całość zapełniamy wodą: Jak widzimy, żel siedzi twardo na dnie i nic sobie z tego nie robi, że jest zalany wodą. Pomagamy mu więc się wymieszać. Sprawa w butelce z opryskiwacza jest banalna, wystarczy porządnie wstrząsnąć. Tak wygląda rozrobiony 1:5 produkt Oto pacjent i typowe zabrudzenia drogowe: Spryskujemy powierzchnie: W pierwszym momencie odnosimy wrażenie, że produkt zasycha błyskawicznie i trzeba dołożyć więcej. Nic bardziej mylnego. Chwytamy pędzelek i zaczynamy pracować. Od razu pojawia się ładna piana a brud schodzi bez wahania: Czyści? Czyści! Kolejna felga, większe wyzwanie. Przed: Oprysk, pędzelkowanie (Producent zaleca używanie szczotek/pędzelków i ja również uważam, że ten produkt bardzo lubi być pędzelkowany). Po: Ocena: StjarnaGloss Hjul to wyróżnienie pośród kwasowych i zasadowych cleanerów. Bardzo przyjemny zapach i kolor umilają pracę. Pędzelkowanie to krok konieczny, zalecany przez producenta, nie mniej jednak to podnosi skuteczność działania środka (zapewne obyło by się bez pędzelkowania i wystarczyłoby spłukanie wodą z myjki, ale przy pędzelkowaniu widzimy jak schodzi brud). Bardzo dobrze czyści, zarówno te mniej jak i bardziej brudne felgi. Nie zostawia żadnego osadu ani filmu, nie uszkadza skóry. Werdykt: Do mało, średnio a może i nawet bardzo brudnych felg - zdecydowanie polecam. Za siłę działania a jednocześnie delikatność, za zapach i kolor. Jestem na tak :) Z przyjemnością odpowiem na wszelkie pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Cholera, robi wrażenie. Jak lubię stjarnę, tak tego nie miałem. Damian, masz ph neutral, jak znalazł. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 właśnie widzę i do tego stjerna :-bd :-bd :-bd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 bardzo fajnie że te stjerny są kolorowe pachnące a do tego działają! praca z nimi jest przyjemnością! Jest jakiś fun klub stjerny? :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi