JJ. Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 http://www.mrcleaner.pl/wm.php?img=85ab98138492f11406f542606300474f24ec Stjärnagloss Silke Detailer został stowrzony do usuwania niedoskonałości powstałych po myciu. Można go stosować na lakierach, szkle, elementach platikowych i gumowych. Nowoczesna formuła nie zawierająca pudrów sprawi, iż twoje auto będzie w dotyku niczym jedwab. Stjärnagloss Silke Detailer zabezpiecza nałożony na lakier wosk, wydłużając jego żywotność. Kolejny QD w mojej kolekcji który z przyjemnością postanowiłem potestować. Spostrzeżenia: Konsystencja: płyn, wodnisty. Kolor: błękitny. Zapach: cukierki ICE. Pierwsze co rzuca się w oczy, oprócz zapachu i przyjemnego koloru jest to, że Silke zostawia w buteleczce film, w przeciwieństwie do FK #425: Do aplikacji użyłem widocznej na wcześniejszym zdjęciu MF Jan Niezbędny (strona bardziej puszysta). 2-3 psiknięcia widocznym atomizerzem na pół dachu i praca środkiem który nie sprawia żadnych problemów. Auto stało jeden dzień pod drzewkiem więc zdążyło nałapać różnych klejących się rzeczy. Było słychać jak puszysta strona Jana zaczepia o lakier. Po przetarciu tym QD lakier stał się jedwabiście gładki. Tu widzimy brud jaki zebrała mf z dachu i maski (chyba): Efekty? Lakier dostał blasku, rozjaśniał, ciężko było patrzeć gdy słońce się odbijało: A tutaj test kropelkowania, jako LSP leży DB SpeedyWax: Oraz filmik ukazujący odprowadzanie wody: VCg9m9KsyG4 Ocena: Kolejny przyjemny produkt od StjarnaGloss. Również mocna pozycja wśród innych QD. Bardzo łatwo się nakłada i poleruje, wystarczy mała ilość aby wyczyścić powierzchnię, usuwa ptasie odchody oraz waterspoty, nie zostawia smug, lakier zyskuje jeszcze większej śliskości, lepszej niż sam DB SpeedyWax. Przyjemny zapach umila aplikację. W kontakcie ze skórą palce robią się szorstkie. Werdykt: Bardzo dobry QD, polecam. Z przyjemnością odpowiem na wszelkie pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 przepięknie! używam tej samej MF i tej samej strony- jak dla mnie must have każdego detailera- praca przyjemna i łątwo się pracuje :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator nox Opublikowano 10 Czerwca 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 od siebie dodam że produkt można rozcieńczyć z woda 1:1 jako szybki qd na ciemnych lakierach wtedy staje się jeszcze prostszy w obsłudze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 JJ, widać, że nie śpisz, nie jesz, nie pracujesz, tylko testujesz! :lol: Widać, że ciekawy prodkukt. Przy QD najważniejszy ;) jest zapach :) Ile ubyło Ci z butelczki po zrobieniu tego auta? Inaczej, na ile aut wystarczy taka buteleczka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 nox- o rozcieńczaniu nie słyszałem:/ ale dobrze wiedzieć po wielkiej dolewce u ciebie< możliwa jest prawda?> sobie rozcieńczę pól na pół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 10 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Ile ubyło Ci z butelczki po zrobieniu tego auta? Inaczej, na ile aut wystarczy taka buteleczka?Nie pamiętam ile zeszło Silke, musiałbym podbiec do regału, ale FK#425 na 2 auta (przy dość rozrzutnej aplikacji na pierwsze auto) zeszło ok 1cm z tej buteleczki, więc w dużej nawet byś tego nie odczuł ;) Buteleczka 100ml wystarczy na ponad 12 średnich aut. Tak mi się wydaje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeper Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Dzeju, masz porownanie do Megsowego UQD? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 ja mam- ciężej się pracuje i trudniej wypracowuje jeżeli tak to można określić megsowski yqd- wygląd- porównywalny większa śliskość stjerny jak dla mnie ale zapach megsa też jest ok :u no i trzeba uważać na słońce bardziej na megsie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 16 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Wojtek, przykro mi, z Megsa mam porównanie tylko do LT :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_marcin Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 Dziś odbyło się porównanie tytułowego psiukadła do Pro Detailera. 1. Aplikacja Bardzo się zdziwiłem. Z Pro Detailerem już mam trochę do czynienia i nie wydawał mi się 'uciążliwy' w aplikacji ale porównując go do Stjarny - może nie przepaść ale mały rowek jest :lol: Stjarna zdecydowanie szybciej odparowuje, 'nie ciągnie' fibry i nie klei do lakieru. W porównaniu do innych QD z którymi miałem do czynienia/mam w arsenale lepsza w tej kwestii jest tylko "Pomarańcza QD" od SNB ;) 2. Śliskość Macałem paluchami, jeździłem fibrą i swobodnie ją 'puszczałem', do macania zapraszałem innych :mrgreen: - Stjarna wygrywa. 3. Sziting Od razu po aplikacji znów punkcik dla Stjarny, jutro wrócę, zobaczę jak się sprawy mają, może jak poleżakują to coś się zmieni (również w kwestii śliskości). 4.Zapach Jeden i drugi bardzo przyjemny, umila pracę zdecydowanie. Który lepszy - kwestia gustu (pro detailer - guma balonowa, Silke detailer - bananowa guma balonowa). Podsumowując: dobry i przyjemny w pracy QD w większym opakowaniu oraz przystępnej cenie - polecam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi