shifty Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Cześć. Dawno nie miałem chwili wolnej, ale stwierdziłem że ten projekt jest dość nietypowy więc podzielę się z wami relacją. Auto to oklejone zostało w Niemczech na zielony matt. Folia zadrukowana na zamówienie pod dany kolor. Okropne pasy od wydruku wielkoformatowego pozostały na aucie. Właścicielka wytrzymała rok i zdecydowała zdjąć folię. Mi osobiście to auto w macie się nie podobało, właściwie to nikomu się nie podobało kto je widział, czyli już mamy receptę dla Was. Jak ktoś sobie kupi Cayenne'a to i chce z niego zrobić brzydką żabę to jest idealny przykład. Z samochodu zdjęliśmy całkowicie folię, usunęliśmy klej oraz zrobiliśmy korektę lakieru. Wnętrze zostało oczyszczone i odżywione. Znaczki prze -klejone itp... Aha, nie dotykaliśmy felg bo te idą do śmieci i właścicielka przywiezie nowe. Użyliśmy: Diamondbrite: shampoo, Clay Bar, Ultra Step 2 i 3, IPA, Tar and Glue, APC Hard Surface Cleaner, Spirit glass, rainscreen, replenish DOL: pady pomarańczowy, czarny, niebieski 3M: Żółty korek Reszty nie pamiętam, ale na pewno coś było. By shiftys80s at 2011-06-20 By shiftys80s at 2011-06-20 By shiftys80s at 2011-06-20 By shiftys80s at 2011-06-20 By shiftys80s at 2011-06-20 By shiftys80s at 2011-06-20 By shiftys80s at 2011-06-20 By shiftys80s at 2011-06-20 By shiftys80s at 2011-06-20 By shiftys80s at 2011-06-20 By shiftys80s at 2011-06-20 By shiftys80s at 2011-06-20 By shiftys80s at 2011-06-20 By shiftys80s at 2011-06-20 By shiftys80s at 2011-06-20 By shiftys80s at 2011-06-20 By shiftys80s at 2011-06-20 By shiftys80s at 2011-06-20 By shiftys80s at 2011-06-20 Tym razem filmu nie ma :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Orginalny kolor auta duzo ciekawszy popieram zdjecie foli :u Praca jak zawsze na 99% :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Dajcie zdjęcie jak był żabką =:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 nie dotykaliśmy felg bo te idą do śmieci i właścicielka przywiezie nowe.Powiedzcie który to śmietnik i kiedy wyrzucacie.. :ymcowboy: :ympray: Czy użyte pady i pasta wystarczyły w zupełności do pełnej korekty? Macałem pady DB i wydają się strasznie delikatne (miękkie) w porównaniu do konkurencji. Testy niebawem, obiecuje, tak mnie to tylko ciekawi, chciałbym wiedzieć zanim sprawdzę ;) Takiego koloru na Czejenie jeszcze nie widziałem. Fajnie jest :ymapplause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shifty Opublikowano 20 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Proszę, oto zdjęcie. Pasztet na maxa. Za to po zdjęciu folii ten lakier jest mega ładny w słońcu ( akurat pech chciał że go nie było ) By shiftys80s at 2011-06-20 edit: Czy użyte pady i pasta wystarczyły w zupełności do pełnej korekty? Macałem pady DB i wydają się strasznie delikatne (miękkie) w porównaniu do konkurencji. Testy niebawem, obiecuje, tak mnie to tylko ciekawi, chciałbym wiedzieć zanim sprawdzę ;) Pady DOL są używane przez nas w 98% prac. Najtwardszy jest pomarańczowy ( jest minimalnie bardziej miękki od 3M ) i jesteśmy nim w stanie wypolerować mega mocno zjechany lakier, czasami ze względu na oszczędność czasu korzystamy z twardszego 3M'a ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 No to czeka mnie miłe zaskoczenie :u To co z tymi felgami? :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shifty Opublikowano 20 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 JJ. Felgi już zmienione, śmietnik oszabrowany :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Kurtka na wacie, i to nie moi? Muszę popytać chłopaków na mieście którzy to tacy odważni i nieroztropni.. :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRUBEER Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Sławciu co tu dużo pisać .... jesteś "MISZCZU" przez Ciebie zaczyna mi się podobać ten Prosiak :D Praca NO. 1 :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Co do pracy to nie ma co tu pisać macie swoją markę politykę na najwyższym poziomie :u Co do auta to się nie będę wypowiadał omijam ten model szeroki łukiem !!ze względu na awaryjny silnik T który się zaciera itd.!!! ale to moje 3 litery pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rise and Shine Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zacytuję konkubinę mojego niegdysiejszego szefa: "Co artysta miał na myśli?!" Nie mam pojęcia co kierowało kimś przy doborze tego pasztetowego koloru... Chwała Wam za jego zdjęcie, fajna robota, ładna relacja! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zaebysty kolor ! A te odbicia na ostatnim zdjęciu .. extra :D Dobra robota chłopaki ^:)^ Powiem Wam że kolor foli nie jest zły. U mnie jeździ.... pomarańczowe :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_marcin Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Ogarnięte na najwyższym poziomie :u Tak patrzę i patrzę...super ten kolor na tym Prosiaku 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Początkowo zupełnie nie podobał mi się ten kolor (oryginalny, o żabie w ogóle nie wspominam ;) ), ale tak patrzę i patrzę... on rzeczywiście jest ciekawy. A praca jak zwykle :u Tak z ciekawości zapytam - po odklejeniu takiej folii dużo kleju zostaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shifty Opublikowano 21 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Monika. Ta folia była zadrukowana solwentem na zielono. Ten atrament ma to do siebie, że przenika w głąb materiału, dodatkowo może uszkadzać klej. Staraliśmy się zdjąć folię z tak aby klej nie zostawał. Zadanie czasochłonne i dla cierpliwych ;-) Wszystko się udało, najgorzej było z zakamarkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Nigdy nie widziałem tak oklejonego samochodu na żywo. Powiedz jak zakańczają taśmę powiedzmy na drzwiach, masce, bagażniku. Pod tapicerkę ją aż kleją? Jak przy obrzeżach tam gdzie szyby :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shifty Opublikowano 21 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Folia Nigdy nie widziałem tak oklejonego samochodu na żywo. Powiedz jak zakańczają taśmę powiedzmy na drzwiach, masce, bagażniku. Pod tapicerkę ją aż kleją? Jak przy obrzeżach tam gdzie szyby :? Folia jest zawinięta delikatnie do wnęk, pod uszczelki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zadanie czasochłonne i dla cierpliwych ;) Tym bardziej podziwiam wkład pracy jaki trzeba było włożyć w projekt aby auto w końcu wyglądało :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi