Thomas Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Pasty są z podobnej grupy jeżeli chodzi o ich działanie,ścieralność. Która wg Was z tych past jest lepsza/gorsza lub inaczej jakie są główne różnice,którą lepiej wybrać ? wcześniej korzystałem z S17 i jestem zadowolony :) korzystam też z Deox ale 3 i mówiąc szczerze bardzo pasuje mi ta pasta na wykończenie, fajna tłustawa,dosyć długo się trzyma i fajny efekt :) Która z tych past wg Was będzie lepsza ? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Ja korzystałem z 2 i s17. I chyba wolę scholla, za to, że właśnie jest mniej tłusty. Ale chyba tylko dlatego. Chociaż po schollu lakier mi wydawał się bardziej "wykończony", nie mylić ze "skatowany" ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 30 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 hmm czyli takie +1 dla Scholla :) S17+ jest poprawiona więc powinno być lepiej w stosunku do S17 :) z Deox'em 2 nie miałem styczności ,ale w przeciwieństwie do Ciebie marctwain ta tłustość dla mnie jest jak najbardziej na + dla Deox'a ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 To chyba głównie zależy od preferencji. Mam Deoxa 2 i S17 (S17+ nie miałam jeszcze okazji porównać). Częściej sięgam po Deoxa. Właśnie ze względu na to, że jest bardziej tłusty. Na hondzie lepiej pracowało mi się Deoxem. S17 zostawiała na mojej skodzie więcej hologramów od Deoxa, ale za to pojedyncze grubsze rysy lepiej usuwało mi się małym padem właśnie z S17. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 To bardzo ciezko okreslic, kazda moze zachowywac sie dobrze na jednym aucie a na drugim zle na to chyba nie ma reguly :( znam obie pasty bardzo dobrze i obie bardzo lubie i fajnie sie na nich pracuje to ze D2 jest napewno bardziej tlusty jednym pasuje drugim nie na , moze najlepszym rozwiazaniem jest posiadanie obu :D .Na japoncach wole robic D2 a na grupie VAG wybieralem S17 i S17+ , na futrze dobra ta i ta wiec ciezko chyba powiedziec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 To bardzo ciezko okreslic, kazda moze zachowywac sie dobrze na jednym aucie a na drugim zle na to chyba nie ma reguly :( znam obie pasty bardzo dobrze i obie bardzo lubie i fajnie sie na nich pracuje to ze D2 jest napewno bardziej tlusty jednym pasuje drugim nie na , moze najlepszym rozwiazaniem jest posiadanie obu :D .Na japoncach wole robic D2 a na grupie VAG wybieralem S17 i S17+ , na futrze dobra ta i ta wiec ciezko chyba powiedziec.+1 :u Nic nowego nie napisze - obie są bardzo dobrymi pastami i dobrze jest mieć obie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biały Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Jak mam Land Rovera to nie podchodzę do niego z inna pastą jak Deox 2 , S17+ tnie się na tym lakierze strasznie a Deox ładnie się prowadzi i robi swoje :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 No właśnie. Zależy jaki lakier mamy na tapecie. :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 1 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Deox 2 leci do mnie :) a w niedługim czasie S17+ :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Thomas, Ty jesteś cierpliwy facet, stąd też uważam, iż dla Ciebie lepszy będzie Deox. Różnice jak wcześniej, Deox z racji dużej zawartości olejków wolniej pracuje, ale jest precyzyjniejszy, nie tnie tak gwałtownie jak S17. Z drugiej znowuż strony z powodu zawartości olejków bywa upierdliwy, gdyż maskuje troszkę rys, oraz sam sobą nadaje wet look. Niestety, ale warto po nim zastosować IPA. Ja pracuje na Deox 2. Chociaż zazdrość mnie zżera, gdy Maciej robi coś u mnie w garażu na S17 i mu to wychodzi 2 x szybciej niż mi... Ale ja mam czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 dobra Deoxy przetestowane :) fakt faktem wolniej idzie niż na S17 :) fajna pasta ,ale zależy faktycznie gdzie i kiedy chcemy jej użyć :) stąd też S17+ też nabędę:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi