Sucre Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 Witam Jak zwykle na mój warsztat trafiło czarne auto ( marzę o jakiś czerwonym albo niebieskim ), tym razem z bardzo miękkim lakierem. Byłem bardzo ciekaw jak się będzie pracowało na lakierze hondy. Pracowało się ciężko, każdy przejazd zostawiał siatkę hologramów, na szczęcie 205 radziła sobie z nimi bez problemu. Lakier bardzo zmęczony życiem, z maski schodzi bezbarwny, sam w sobie ma bardzo ładną czerń z drobinkami niebieskiego. Ogólnie to wspólczuję użtykownikom Hond, ja bym chyba nie wytrzymał z tak miękkim lakierem. Środki jakich użyłem: - mycie duragloss 901 - glinka bilt hamber soft - korekta Mequiars 105 i 205 - glaze PB Black Hole - wosk Collnite 476 - opony Cartec Vinyl - plastiki AG Bump Care Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Co Drive Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 Dla mnie to fantastico. Kliejent sie ucieszy sie. :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sucre Posted July 2, 2011 Author Report Share Posted July 2, 2011 Przed chwilą odebrał samochód, nie mógł się napatrzeć i nie wierzył że można zrobić taką lalke. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 Adaś, jak wyszła przestrzeń wokół napisów na klapie? Masz jakieś zdjęcie z bliska? :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 Bajerka :u Nie narzekaj, że czarne. czarnym też się należy, tym bardziej, że wychodzą Ci super. Jest sikalafon \m/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sucre Posted July 2, 2011 Author Report Share Posted July 2, 2011 Jędrzej w okół napisów leciałem małą gąbką więc wyszło ok, niestety zdjęć nie mam, w ogóle z korekty mało fot bo czas mnie bardzo naglił :oops: Przestrzeń między napisami doczyściłem patyczkami do uszu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 NO i fajnie :u Też takie ufo miało do mnie przyjechać, nie wiem czy właściciel wreszcie się namyślił :? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saet Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 Czarny kolor lakieru daje super efekt po korekcie, ale jest też ciężki w utrzymaniu. Wiem bo sam taki mam:). Robota super. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SNB SWEDEN Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 Dobra robota i cizki lakier do pracy,kiedys tez mialem taka Hondzianke prywatnie to wiem jak to z nimi bywa :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonnes Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 Super ufo :u Przed chwilą odebrał samochód, nie mógł się napatrzeć i nie wierzył że można zrobić taką lalkePouczyłeś go jak prawidłowo dbać o lakier??? :roll: ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szynka Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 Dobra robota Adam ! Teraz już wiesz jakie H są fajne :) heh Próbowałeś może najpierw samą 205 ? Na jakim padzie robiłeś 105 ? DA czy R ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fireman_marcin Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 Fajnie wyszło, Hania dostała blasku :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shifty Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 NO i fajnie :u Też takie ufo miało do mnie przyjechać, nie wiem czy właściciel wreszcie się namyślił :? Pokaż mu tą relacje zdjęciową i się namyśli szybciej. Czarne Hondy są trochę jak loteria. Jedne się polerują banalnie a drugie to jakaś masakra. Ten sam model, ten sam kolor. Ahh ci japończycy ;-) Odnośnie niebieskiego koloru to zaraz ja podeślę projekcik. Good job, ale znowu nie mam fot w słońcu :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts