shifty Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 Witajcie. Przedstawiam mały projekcik auta które bardzo lubię. Zrobiłem trochę fotek i filmik. Kolor jest mistrzowski, przynajmniej dla mnie bo lubię niebieski ;-) Więc tak: Auto miało ponad 1000km przebiegu, nówka z salonu. Posiadało kilka delikatnych rysek od mycia przed wydaniem, właściciel umył to autko tylko na bez dotyku i niczym nie wycierał. Usunęliśmy z lakieru 100% zarysowań i nałożyliśmy powłokę kwarcową. Renowacja: Diamondbrite ultra Step i 3M Pady DOL Powłoka: Fairy do mycia + iron X soap gel DOL IPA gotowy do użycia Cquartz Reload Mikrofibry DOL Wnętrze Diamondbrite Fabric protector, alkantara, i wykładzina podłogowa Gliptone Skóry Szyby i reflektory Diamondbrite Rainscreen Koła Diamondbrite Alloy Wheel Gel, Iron X Diamondbrite Alloy wheel protector Diamondbrite Tyre Dressing Silnik Diamondbrite APC Hard Surface Cleaner Diamondbrite Replenish Zapraszam do obejrzenia obszerniejszej relacji zdjęciowej na: http://www.ochronalakieru.pl/maserati-gran-turismo-s-brand-new-car-cquartz-1 Podziękowania dla MX Nowicki za dobór lakieru do zaprawki. Niestety ale nie zrobiłem fotek przed korektą, są za to na filmie. http://www.ochronalakieru.pl/maserati-gran-turismo-s-brand-new-car-cquartz Zaczynamy ze zdjęciami po korekcie. By shiftys80s at 2011-07-02 By shiftys80s at 2011-07-02 By shiftys80s at 2011-07-02 By shiftys80s at 2011-07-02 By shiftys80s at 2011-07-02 By shiftys80s at 2011-07-02 By shiftys80s at 2011-07-02 By shiftys80s at 2011-07-02 By shiftys80s at 2011-07-02 By shiftys80s at 2011-07-02 By shiftys80s at 2011-07-02 By shiftys80s at 2011-07-02 By shiftys80s at 2011-07-02 By shiftys80s at 2011-07-02 By shiftys80s at 2011-07-02 By shiftys80s at 2011-07-02 By shiftys80s at 2011-07-02 By shiftys80s at 2011-07-02 By shiftys80s at 2011-07-02 By shiftys80s at 2011-07-02 By shiftys80s at 2011-07-02 By shiftys80s at 2011-07-02 By shiftys80s at 2011-07-02 By shiftys80s at 2011-07-02 By shiftys80s at 2011-07-02 By shiftys80s at 2011-07-02 By shiftys80s at 2011-07-02 By shiftys80s at 2011-07-02 By shiftys80s at 2011-07-02 By shiftys80s at 2011-07-02 5r90Lm55GvM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar_1981 Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 Samochód i praca mistrzostwo :u Zawsze mnie ciekawi jak dochodzicie do ciężko dostępnych miejsc jak np na tym samochodzie w napisie Maserati na błotniku, pomiędzy tymi kratkami na błotnik itp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SJake Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 Mnie się zdjęcia nie chcą załadować, lecz na filmie wyszło bomba. Sławek, zdradzisz jakiego programu używasz do obróbki Video? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shifty Posted July 3, 2011 Author Report Share Posted July 3, 2011 Mnie się zdjęcia nie chcą załadować, lecz na filmie wyszło bomba. Sławek, zdradzisz jakiego programu używasz do obróbki Video? iMovie for Mac - Tak naprawdę to przez tą brzydką pogodę miałem okazję wypróbować ten program ;-) ogólnie to się słabo znam na video. Zobacz zdjęcia na naszej stronie lub na profilu Facebook. http://www.facebook.com/media/set/?set=a.229465067073692.62662.150583888295144 Samochód i praca mistrzostwo :u Zawsze mnie ciekawi jak dochodzicie do ciężko dostępnych miejsc jak np na tym samochodzie w napisie Maserati na błotniku, pomiędzy tymi kratkami na błotnik itp. Delikatnym pędzelkiem, a przy polerowaniu małymi padami, zresztą dużym też się da, ale to jest kwestia chęci podjęcia pewnego ryzyka :D Notatka moderatora Kolega stały bywalec, a nie używa [-x Już wszystkie poprawione. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szynka Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 Mniaaaaam piękny kolorek ! O pracy nie ma co pisać za dużo - pięknie Sławek :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 Nie widzę dalej wszystkich zdjęć, ten imageshack jest do d. Ładują się i ładują, trzecie podejście robię. To chyba wina ich serwera. Ale wystarczy mi to co zobaczyłem. :u Strasznie lubię to auto. I kolor ma brzytwa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shifty Posted July 3, 2011 Author Report Share Posted July 3, 2011 Mariusz mi images... dobrze działa, ale faktycznie miewa zacinki :-) Zapraszam na naszą www, ale najobszerniejsza relacja jest na Facebook - hah tam najłatwiej wgrać pakiety zdjęć ;-) :D :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SNB SWEDEN Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 Akurat bylem u Slawka na coca coli jak to cos wyjechlo z garazu na slonce i moge Wam tylko powiedziec ze zdjecia nie daja nawet w 50% pelnego efektu, juz kilka aut w zyciu widzialem ale po Cqurtzu to faktycznie wyszlo HIFI :u moglem se pomacac itd . Robota w 100% gites :u :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar_1981 Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 moglem se pomacac itd . A paluchów nie pozostawiałeś na lakierze? :) Czyli warto by mieć tego Cquartza? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SNB SWEDEN Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 moglem se pomacac itd . A paluchów nie pozostawiałeś na lakierze? :) Czyli warto by mieć tego Cquartza? Faktycznie glebia koloru i sam lakier w dotyku super, ale sam Slawek wspominal ze aplikacja skaplikowana i porownac z np Ultima wole wybrac Ultime ze wzgledu na latwosc aplikacji, Ultima daje podobna gkadkosc, blask i glebie koloru ale czy taka samo ochrone to dopiero czas pokaze :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Monika_ Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 moglem se pomacac itd .A paluchów nie pozostawiałeś na lakierze? :) To samo chciałam napisać :lol: Seba, jak gadaliśmy to mogłeś mi powiedzieć, że u Sławka będziesz macać Maserati, to bym z Tobą pojechała ;) Shifty, co tu pisać... Praca lux :f Auto, kolor, piękne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shifty Posted July 3, 2011 Author Report Share Posted July 3, 2011 Przy CQ należy pamiętać aby go dobrze zaaplikować. To nie jest trudne! Trzeba tylko o wszystkim pamiętać ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mx_nowicki Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 Podziękowania dla MX Nowicki za dobór lakieru do zaprawki. Oczywiście polecamy się na przyszłość ;) :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 Dla mnie filmik robi robotę, ekstra projekt :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek_gti Posted July 5, 2011 Report Share Posted July 5, 2011 Ładny projekt, powiedz Sławek co to się działo z tym autem że lakier był w dość kiepskim stanie i jeszcze musieliście robić zaprawki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shifty Posted July 5, 2011 Author Report Share Posted July 5, 2011 Ładny projekt, powiedz Sławek co to się działo z tym autem że lakier był w dość kiepskim stanie i jeszcze musieliście robić zaprawki Lakier był w standardowym stanie jak na nowe auta w Polsce. Ferrari i Maserati mają bardzo delikatne lakiery i są one różnie kładzione pomimo iż Fabryka z Maranelo obiecuje najwyższą jakość lakiernictwa na świecie. Byłem widziałem, szału nie ma. Na autach jest możliwość znalezienie kilku poprawek dla detailerów ;-) Po to jesteśmy :-) Więc autko nosiło delikatne ryski od mycia, nie miało nigdzie hologramów co mnie zaskoczyło. Robiliśmy zaprawkę na tylnej klapie, powodem było zadrapanie które ktoś zrobił klientowi zaraz po odebrania auta. Ogólnie jeżeli chodzi o ten konkretnie model to uznaję go za wzorowy przykład jak powinno wyglądać auto. Jest pięknie pomalowany, grubości lakieru spójne, a sam lakier w słońcu to miazga :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damianese Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 może odgrzeję kotleta- w sprawie zaprawki na klapie- te urządząka patyczki itp itd. wszystko od państwa nowickich brałeś? może jakiś manual ?:) jak to się robi profesjonalnie;) mam do usunięcia rysę przez całe auto i mnie to zainteresowało :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shifty Posted July 13, 2011 Author Report Share Posted July 13, 2011 Tak, od Nowickiego. Patyczki, lakier itp. Polecam :-) Temat jest mega intuicyjny, poradzisz sobie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jorgus Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 tak sobie przeglądam i auto naprawdę imponujące -włoskie cudo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 Wspaniały samochód, miałem okazję widzieć takiego potwora na żywo (ciemny granat) i posłuchać silnika, po prostu marzenie. PS. Co to jest "Ultima"? Czy ktoś może rzucić linkiem do w/w preparatu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SNB SWEDEN Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 Wspaniały samochód, miałem okazję widzieć takiego potwora na żywo (ciemny granat) i posłuchać silnika, po prostu marzenie. PS. Co to jest "Ultima"? Czy ktoś może rzucić linkiem do w/w preparatu? http://www.ultimafinishcare.com/ult-1004-100.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shifty Posted October 17, 2011 Author Report Share Posted October 17, 2011 tak sobie przeglądam i auto naprawdę imponujące -włoskie cudo Ostatnio odwiedził nas klient z kolejnym Maserati GTS również w niebieskim kolorze, ale innej konfiguracji felg i wnętrza. Hmmm. Przyznam że trudno by się zdecydować który wybrać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lehto Posted October 18, 2011 Report Share Posted October 18, 2011 Przyznam że trudno by się zdecydować który wybrać hmm.... mi też pewnie byłoby trudno wybrać :lol: :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts