SNB SWEDEN Posted July 6, 2011 Report Share Posted July 6, 2011 Dostalem paczke ze sklepu Excede wraz z woskiem Naviwax Dark :) ladna pucha wszystko cacy, po otworzeniu zapach identyko porownujac do innego wosku jaki juz mialem, wyglad i aplikacja takze ;) wiec czy tak naprawde to Japonskie cudo to nie jestem w 100% przekonany oczywiscie nie mozna byc pewnym , moze poprzedni wosk niby producenta europejskiego wlasnie pochodzil z Japoni :) Ale co do samego wosku, wyglad jak Collli 476 konsystencja tak samo zapach bardziej chemiczny ale nie uciazliwy, sama aplikacja bardzo latwa rozprowadza sie latwo a sam wosk wydaje sie mega tlusty po chwili wysycha okolo 3-5 min i mozna spokojnie sciagac MF co tez nie jest uciazliwe, jesli jednak wosk zostanie dluzej na lakierze zaczyna byc ciezko a do tego przedawkowanie i nalozenie zbyt grubej warstwy sprawiaja ze na ciemnym kolorze pojawiaja sie tak jak by tluste plamy,smugi co dosc ciezko usunac, po malej wprawie wszystko idzie bardzo ladnie a sam wosk nadaje bardzo szklisty wyglad lakieru szczegolnie po krotkim podgrzaniu Farelca lub opalarka :) Tak wyglada na dworze Sumujac ciekawy wosk i bardzo wydajny z tak duzej puszki mozna zrobic naprawde ogromna ilosc aut,to co jeszcze rzucilo mi sie w oczy to na aucie osiadlo bardzo duzo kurzu przez noc a nikt nie chodzil po garazu,wydaje mi sie ze na innych woskach tak nie bylo ale moze powodem jest remont w drugiej czesci domu co powoduje wyzsze zakurzenie, trwalosc bedzie mozna zobaczyc za jakis czas auto domowe wiec pod stala opieka :u Rzecz jasna dzis pada deszcz i auto wyjechalo na ulice wiec zdjecia kropelek juz sa :mrgreen: Pod wosk przed nalozeniem zostala uzyta IPA Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted July 6, 2011 Report Share Posted July 6, 2011 Z tym zasychaniem to jest problem. Ja robiłem w zeszłym roku, było ciepło i zasychał momentalnie. A wtedy to krzyż pański ze zdjęciem. Jest to najszybciej schnący wosk jaki używałem. Ale wynagradza kropelkowaniem i wyglądem. trwałość ponad przeciętna. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SNB SWEDEN Posted July 6, 2011 Author Report Share Posted July 6, 2011 Wczoraj bylo tak sobie mysle ze okolo 18 C w garazu i faktycznie po 7-10 min tak na probe zostawilem na jednym panleu i ciezko bylo i zaczynal pylic jak diabli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 A jak wygląd i trwałość w porównaniu do Colli 476? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SNB SWEDEN Posted July 13, 2011 Author Report Share Posted July 13, 2011 od 6 lipca ciezko powiedziec, wlasciwie padalo caly czas mniej lub wiecej auto uzytkowane dzien dnia myte dopiero 2 razy bez uzycia QD i wyglada na dzien dzisiejszy BD :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts