Jump to content

Naviwax Dark

SNB SWEDEN

Recommended Posts

Dostalem paczke ze sklepu Excede wraz z woskiem Naviwax Dark :) ladna pucha wszystko cacy, po otworzeniu zapach identyko porownujac do innego wosku jaki juz mialem, wyglad i aplikacja takze ;) wiec czy tak naprawde to Japonskie cudo to nie jestem w 100% przekonany oczywiscie nie mozna byc pewnym , moze poprzedni wosk niby producenta europejskiego wlasnie pochodzil z Japoni :)

Ale co do samego wosku, wyglad jak Collli 476 konsystencja tak samo zapach bardziej chemiczny ale nie uciazliwy, sama aplikacja bardzo latwa rozprowadza sie latwo a sam wosk wydaje sie mega tlusty po chwili wysycha okolo 3-5 min i mozna spokojnie sciagac MF co tez nie jest uciazliwe, jesli jednak wosk zostanie dluzej na lakierze zaczyna byc ciezko a do tego przedawkowanie i nalozenie zbyt grubej warstwy sprawiaja ze na ciemnym kolorze pojawiaja sie tak jak by tluste plamy,smugi co dosc ciezko usunac, po malej wprawie wszystko idzie bardzo ladnie a sam wosk nadaje bardzo szklisty wyglad lakieru szczegolnie po krotkim podgrzaniu Farelca lub opalarka :)

Dołączona grafika

Tak wyglada na dworze

Dołączona grafika

Sumujac ciekawy wosk i bardzo wydajny z tak duzej puszki mozna zrobic naprawde ogromna ilosc aut,to co jeszcze rzucilo mi sie w oczy to na aucie osiadlo bardzo duzo kurzu przez noc a nikt nie chodzil po garazu,wydaje mi sie ze na innych woskach tak nie bylo ale moze powodem jest remont w drugiej czesci domu co powoduje wyzsze zakurzenie, trwalosc bedzie mozna zobaczyc za jakis czas auto domowe wiec pod stala opieka :u

Rzecz jasna dzis pada deszcz i auto wyjechalo na ulice wiec zdjecia kropelek juz sa :mrgreen:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Pod wosk przed nalozeniem zostala uzyta IPA

Z tym zasychaniem to jest problem. Ja robiłem w zeszłym roku, było ciepło i zasychał momentalnie. A wtedy to krzyż pański ze zdjęciem. Jest to najszybciej schnący wosk jaki używałem. Ale wynagradza kropelkowaniem i wyglądem. trwałość ponad przeciętna. ;)