mar_1981 Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Ostatnio będąc w sklepie znów skusiłem się na środek produkowany przez firmę TurtleWax. TW rekomendowany jest przez producenta do czyszczenia felg aluminiowych, wykonanych ze stopów, chromowanych oraz stalowych, oraz do można nim wyczyścić kołpaki. Nie wpływa negatywnie na wszelki loga i znaczki znajdujące się na feldze/kołpaku. Felgi były dosyć brudne. Powinienem je najpierw opłukać ale chciałem zobaczyć jak poradzi sobie z tak mocnym brudem. TurtleWax: - Zapach - chemiczny i w źle wentylowanych pomieszczeniach może drażnić - konsystencja - na koło nakłada się w postaci "pianki" - pojemność - 500 ml - Cena - ok. 28 zł Tak wygląda produkt z zewnątrz: Brudne kółko: Odrazu po nałożeniu na felgę: Krótka przerwa na papierosa i tak wygląda koło: Widać że brud "płynie" z felgi. Jednak musiałem sobie pomóc delikatnie pędzelkiem żeby usunąć brud, choć naprawdę łatwo schodził. Miałem wrażenie że poprostu jest za gorąco i za szybko wysychał środek na feldze. Tak wygląda koło po delikatnym "pędzelkowaniu" i spłukaniu: Wnioski: TW jest dobrą alternatywą dla Attacku Autolanda. Nawet cenowo chyba wypada lepiej (dawno nie kupowałem Autolanda). Felgi mam dosyć zniszczone, wżery są dosyć głębokie i pewnie silniejszej chemii musiałbym użyć ale i tak jestem zadowolony i uważam że nie są to pieniądze wyrzucone w przysłowiowe błoto. Jeżeli są pytania chętnie odpowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Nie zasechł Ci ten środek w przerwie na papierosa? Nie odbiło się to negatywnie na felgi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 10 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Żadnych przebarwień, żadnych skutków ubocznych ;) Wczoraj było ok. 30*C więc na innych kołach również ciężko się robiło nawet w cieniu bo zasychał szybko, ale jak mówiłem - wystarczyło delikatnie pędzelkiem pomóc i już było OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Czy ja wiem czy alternatywa dla Autolandu? Tutaj TW masz 500 ml za 28 zł autoland masz 700 ml za 10 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 10 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Mówiłem że dawno nie kupowałem. Kojarzyłem że koło 30 zł kosztuje autoland. Musiało mi sie pomylić ;) Jednak uważam że TW jest trochę "mocniejszy" od Autolandu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proximo Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 bardziej cenowo bym porownywal go do sonaxa extreme total effect (33zł) widac ze radzi sobie żółwik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Marcin, a masz jakieś zajechane paździerze? Chciałbym zobaczyć max z tego środka :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 10 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 A myślałem że te moje to już paździerze...podbudowałeś mnie Dżeju. Wezmę na tygodniu może ten środek i zobaczę kółko z jakiegoś firmowego samochodu - zazwyczaj myte są dwa razy w roku :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Niedawno widziałem BMW które ostatnio robiłem - znowu się przygotowuje na wizytę u mnie za rok.. :roll: :lol: Więc będzie okazja aby przetestować żółwia.. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lehto Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 też stosowałem ten środek ale imho dużo tańszy attack w niczym mu nie ustępuje - natomiast faktycznie TW zasycha zdecydowanie wolniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi