Rise and Shine Opublikowano 19 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Witam! Po długiej ciszy, czas wrzucić kilka projektów - w zanadrzu mamy ich całkiem sporo, śledzący naszego facebooka lub stronę www pewnie wyczekują kilku samochodów, ale natłok pracy nie pozwala niestety na przesiadywanie przed komputerem - tylko się cieszyć ;) Zawitał do nas VW Touareg z 2006 roku - na pokładzie pięciolitrowy silnik V10, kolor zielony butelkowy, wewnątrz jaśniutkie skóry. Ciekawa odmiana po serii czarnych wozów. Przebieg w okolicach 150.000km odbił się znacząco na lakierze i wnętrzu. Nieprawidłowa pielęgnacja, użyczenie samochodu do ślubu (ślady po wieńcu na masce) oraz wiele głębokich zarysowań wszelkiego rodzaju przyrodą dały nam spore pole do popisu. Samochód z racji rozmiarów niejednokrotnie wymagał pracy na podestach, zbawienna okazała się pneumatyka pozwalająca na korektę listw przy progach w pozycji siedzącej ;) Wnętrze również wymagało gruntownego czyszczenia, mocno zabrudzone skóry i przeszycia spędzały właścicielowi sen z powiek, więc zależało nam na doprowadzeniu ich do możliwie najlepszego stanu. Prane były wykładziny i dywaniki, a jako że w samochodzie jeździ ich 8 (po dwa dla każdego z pasażerów) zajęło nam to chwilę dłużej niż zwykle. Relacja jest rozwojowa - w związku z chwilowym brakiem dostępu do jednej z kart, dorzucę jeszcze kilkanaście zdjęć. Oprócz tego, idąc z duchem czasu, chcemy przygotować materiał filmowy z oczyszczania skór, na przykładzie tego samochodu - materiał już jest, pozostaje go zgrać, zmontować i zaprezentować, co może odwlec się trochę w czasie. Czas pracy - 7 dni Użyte środki w skrócie Mycie: Szampon Big Apple, APC R222 Korekta: Systemy Menzerna, 3M oraz PB, pady Flexipads oraz 3M Wnętrze: Środki ColourLock, FinishKare i RaceGlaze, zabezpieczenie Colourlock LV Protector Tworzywa wew/zew: 303 Aerospace Protectant, FinishKare Top Kote dressing Zabezpieczenie lakieru - Lusso oro na dedykowanym cleanerze Zapraszamy do zapoznania się z relacją :ad: Rozpoczynamy od mycia :good: Dekontaminacja Inspekcja... :thumbdown: Ślady po "usuwaniu" kleju pozostawionego przez taśmę klejącą Korekta... W wielu miejscach widniało sporo głębokich zarysowań, spowodowanych otarciami gałązek i krzaków. Niektóre elementy wymagały interwencji papierem wodnym. Stan po korekcie futrem oraz białym padem Flexipads - niezadowalający. Miejscowa korekta płatkami szlifierskimi na koreczku, gradacja 2500 Efekt finalny w tym samym miejscu - idealna struktura lakieru :good: Wnętrze - "pięćdziesiątki" mówią wszystko Zajęliśmy się także oponami... ... silnikiem ... szybami ... kloszami ... lusterkami ... a nawet nakładkami na śruby kół :ad: Efekt? Oceńcie sami ... Pozdrawiamy serdecznie, Rise & Shine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 19 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Ładnie wyszło, sporo się napracowaliście. Widzę też produkt firmowany Waszą marką - ogólnie rewelka!!! Czekam na kolejne fotki :u :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Daliście czadu. Kolor ma fajny. Teraz. Jakby chciał go sprzedać wcześniej, z 10 kpln mniej by musiał cenić. :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Jest szał na ostatnich fotkach ! Gratuluje chłopaki, dobra robota :u Widzę, że coś się "czai" na półkach... :geek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lehto Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 :shock: :u :ymapplause: nie ma co się rozpisywać - rewelacja panowie bardzo podobają mi się foty ze skórką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeper Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Gratulacje! Auto wygląda lepiej niz w katalogu. Po prostu "mniazga" ;) A teraz czas na kawe ~o) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Adam, tworzycie jedno z najlepszych miejsc do detailingu w Polsce. Tak to widzę. :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shifty Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Hah. Do pełni szczęścia brak fotek w słońcu. Super Super ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rise and Shine Opublikowano 20 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Dziękujemy wszystkim za miłe słowa! Mariusz - dziękujemy! Staramy się jak możemy, choć dziś zarzucono nam że brakuje marmurów i kanap obszytych pikowanymi skórami... Shifty - Niestety, słońca u nas to ni widu ni słychu... :( Szynka - ja tam nic wnie widzę :roll: ps. dorzuciłem trochę nowych zdjęć :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 No marmurów i kanap ewidentnie brakuje. Zdjęcia ładniejsze by były. :lol: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saddam Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 To ja się czepnę :P Pasy bezpieczeństwa wyglądają na niedoczyszczone ;) Poza tym rewelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Boska praca!! Jestem fanem każdego z waszych projektów :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Kawał blachy do pracy było i dobrze wyszło :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_marcin Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 No i bajka, dołożyliście do pieca :u Bardzo podobają mi się ciemne auta z jasnym wnętrzem - mimo, że ciężko je utrzymać :) A co do tych pasów - ostatnio też miałem tą przyjemność pracować w jasnym wnętrzu z jasnymi pasami. I dochodzę do wniosku, że jak przez 150 tys. km nikt o nie nie zadbał, to nie będą wyglądać jak nowe, mimo wielu starań. Mogę się mylić, ale jeszcze się uczę :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rise and Shine Opublikowano 21 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Niestety, dokładnie tak to wygląda. Raz, że auto ma faktyczny przebieg 170tys (dziś spojrzałem) i niestety nie dbano o nie należycie (pomijam już ślady parkingowe i "wyrastające słupki"), dwa, że jeśli chodzi o pasy bezpieczeństwa, staramy się zawsze możliwie najmniej inwazyjnie czyścić - jakby nie patrzeć jest to element kluczowy jeśli chodzi o bezpieczeństwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saddam Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Ok, tłumaczenie do przyjęcia :) Poza tym masz rację - u teścia też się nie dało doczyścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 Już chyba wszystko napisane. Pozostaje mi jedynie dołączenie się do wypowiedzi kuby :u : Boska praca!! Jestem fanem każdego z waszych projektów :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R0N1N Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Adam, jak zawsze doskonały efekt końcowy i świetna relacja. Tak trzymać. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi