Rise and Shine Posted July 19, 2011 Report Share Posted July 19, 2011 Witam! Po długiej ciszy, czas wrzucić kilka projektów - w zanadrzu mamy ich całkiem sporo, śledzący naszego facebooka lub stronę www pewnie wyczekują kilku samochodów, ale natłok pracy nie pozwala niestety na przesiadywanie przed komputerem - tylko się cieszyć ;) Zawitał do nas VW Touareg z 2006 roku - na pokładzie pięciolitrowy silnik V10, kolor zielony butelkowy, wewnątrz jaśniutkie skóry. Ciekawa odmiana po serii czarnych wozów. Przebieg w okolicach 150.000km odbił się znacząco na lakierze i wnętrzu. Nieprawidłowa pielęgnacja, użyczenie samochodu do ślubu (ślady po wieńcu na masce) oraz wiele głębokich zarysowań wszelkiego rodzaju przyrodą dały nam spore pole do popisu. Samochód z racji rozmiarów niejednokrotnie wymagał pracy na podestach, zbawienna okazała się pneumatyka pozwalająca na korektę listw przy progach w pozycji siedzącej ;) Wnętrze również wymagało gruntownego czyszczenia, mocno zabrudzone skóry i przeszycia spędzały właścicielowi sen z powiek, więc zależało nam na doprowadzeniu ich do możliwie najlepszego stanu. Prane były wykładziny i dywaniki, a jako że w samochodzie jeździ ich 8 (po dwa dla każdego z pasażerów) zajęło nam to chwilę dłużej niż zwykle. Relacja jest rozwojowa - w związku z chwilowym brakiem dostępu do jednej z kart, dorzucę jeszcze kilkanaście zdjęć. Oprócz tego, idąc z duchem czasu, chcemy przygotować materiał filmowy z oczyszczania skór, na przykładzie tego samochodu - materiał już jest, pozostaje go zgrać, zmontować i zaprezentować, co może odwlec się trochę w czasie. Czas pracy - 7 dni Użyte środki w skrócie Mycie: Szampon Big Apple, APC R222 Korekta: Systemy Menzerna, 3M oraz PB, pady Flexipads oraz 3M Wnętrze: Środki ColourLock, FinishKare i RaceGlaze, zabezpieczenie Colourlock LV Protector Tworzywa wew/zew: 303 Aerospace Protectant, FinishKare Top Kote dressing Zabezpieczenie lakieru - Lusso oro na dedykowanym cleanerze Zapraszamy do zapoznania się z relacją :ad: Rozpoczynamy od mycia :good: Dekontaminacja Inspekcja... :thumbdown: Ślady po "usuwaniu" kleju pozostawionego przez taśmę klejącą Korekta... W wielu miejscach widniało sporo głębokich zarysowań, spowodowanych otarciami gałązek i krzaków. Niektóre elementy wymagały interwencji papierem wodnym. Stan po korekcie futrem oraz białym padem Flexipads - niezadowalający. Miejscowa korekta płatkami szlifierskimi na koreczku, gradacja 2500 Efekt finalny w tym samym miejscu - idealna struktura lakieru :good: Wnętrze - "pięćdziesiątki" mówią wszystko Zajęliśmy się także oponami... ... silnikiem ... szybami ... kloszami ... lusterkami ... a nawet nakładkami na śruby kół :ad: Efekt? Oceńcie sami ... Pozdrawiamy serdecznie, Rise & Shine Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek_gti Posted July 19, 2011 Report Share Posted July 19, 2011 Ładnie wyszło, sporo się napracowaliście. Widzę też produkt firmowany Waszą marką - ogólnie rewelka!!! Czekam na kolejne fotki :u :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted July 20, 2011 Report Share Posted July 20, 2011 Daliście czadu. Kolor ma fajny. Teraz. Jakby chciał go sprzedać wcześniej, z 10 kpln mniej by musiał cenić. :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szynka Posted July 20, 2011 Report Share Posted July 20, 2011 Jest szał na ostatnich fotkach ! Gratuluje chłopaki, dobra robota :u Widzę, że coś się "czai" na półkach... :geek: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lehto Posted July 20, 2011 Report Share Posted July 20, 2011 :shock: :u :ymapplause: nie ma co się rozpisywać - rewelacja panowie bardzo podobają mi się foty ze skórką. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xeper Posted July 20, 2011 Report Share Posted July 20, 2011 Gratulacje! Auto wygląda lepiej niz w katalogu. Po prostu "mniazga" ;) A teraz czas na kawe ~o) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted July 20, 2011 Report Share Posted July 20, 2011 Adam, tworzycie jedno z najlepszych miejsc do detailingu w Polsce. Tak to widzę. :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shifty Posted July 20, 2011 Report Share Posted July 20, 2011 Hah. Do pełni szczęścia brak fotek w słońcu. Super Super ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rise and Shine Posted July 20, 2011 Author Report Share Posted July 20, 2011 Dziękujemy wszystkim za miłe słowa! Mariusz - dziękujemy! Staramy się jak możemy, choć dziś zarzucono nam że brakuje marmurów i kanap obszytych pikowanymi skórami... Shifty - Niestety, słońca u nas to ni widu ni słychu... :( Szynka - ja tam nic wnie widzę :roll: ps. dorzuciłem trochę nowych zdjęć :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 No marmurów i kanap ewidentnie brakuje. Zdjęcia ładniejsze by były. :lol: :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saddam Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 To ja się czepnę :P Pasy bezpieczeństwa wyglądają na niedoczyszczone ;) Poza tym rewelka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 Boska praca!! Jestem fanem każdego z waszych projektów :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fireman_marcin Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 Kawał blachy do pracy było i dobrze wyszło :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maly_marcin Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 No i bajka, dołożyliście do pieca :u Bardzo podobają mi się ciemne auta z jasnym wnętrzem - mimo, że ciężko je utrzymać :) A co do tych pasów - ostatnio też miałem tą przyjemność pracować w jasnym wnętrzu z jasnymi pasami. I dochodzę do wniosku, że jak przez 150 tys. km nikt o nie nie zadbał, to nie będą wyglądać jak nowe, mimo wielu starań. Mogę się mylić, ale jeszcze się uczę :p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rise and Shine Posted July 21, 2011 Author Report Share Posted July 21, 2011 Niestety, dokładnie tak to wygląda. Raz, że auto ma faktyczny przebieg 170tys (dziś spojrzałem) i niestety nie dbano o nie należycie (pomijam już ślady parkingowe i "wyrastające słupki"), dwa, że jeśli chodzi o pasy bezpieczeństwa, staramy się zawsze możliwie najmniej inwazyjnie czyścić - jakby nie patrzeć jest to element kluczowy jeśli chodzi o bezpieczeństwo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saddam Posted July 22, 2011 Report Share Posted July 22, 2011 Ok, tłumaczenie do przyjęcia :) Poza tym masz rację - u teścia też się nie dało doczyścić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Monika_ Posted July 23, 2011 Report Share Posted July 23, 2011 Już chyba wszystko napisane. Pozostaje mi jedynie dołączenie się do wypowiedzi kuby :u : Boska praca!! Jestem fanem każdego z waszych projektów :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
R0N1N Posted July 31, 2011 Report Share Posted July 31, 2011 Adam, jak zawsze doskonały efekt końcowy i świetna relacja. Tak trzymać. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts