antonio3 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 nawet taka zabrudzona jak na zdjeciu mozna uzyc drugi raz? balem sie zeby lakieru nie porysowac ta glinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Antonio, oczywiście. Glinki nie są jednorazowe. Jeśli Ci się zabrudzi - zagniatasz ją i pracujesz dalej. I nie wyrzucaj ich tak szybko, zawsze się przyda do ciężkich zadań. Ja kolekcjonuje bardzo dużo starych glinek, jeśli wpada do mnie na prawdę uwalone auto, najpierw jadę tą starszą glinką ;) Wosku nie za dużo? Ile zeszło z testera? Poza tym jest ok :u Napisz jakich produktów użyłeś :) Jak Ci się pracowało z DJ NFS? Tylko jeden aplikator miałeś? Dojechany.. ;) Zapomniałem dodać - pousuwaj metki ze szmatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio3 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 środki jakich użyłem to: - glinka bilt hamber auto clay soft - dj nfs - fk pink paste wax - autoland mega tlusty do zderzaków nic innego nie mam - nielsen briliance z nfs fajnie sie pracuje lekko sie poleruje i zapach fajny taki owocowy a wosku zeszlo troche mniej jak polowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Strasznie dużo zeszło ci tego wosku. Ja zrobiłem takim testerem 4 komplety felg, 2xAudi A3, 2x Audi A6 i Toyote Rav4 USA :shock: i jeszcze troszkę zostało, ale wywaliłem :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio3 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 co zrobić z takim dojechanym aplikatorem? można go jeszcze użyć po wypraniu czy cuś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 co zrobić z takim dojechanym aplikatorem? można go jeszcze użyć po wypraniu czy cuś?uprać i używać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacek _b Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 antonio3 , jak nakładało co się wosk tym niebieskim apalikatorem ? Czy .... nie było ryzyko porysowania lakieru , pytam bo mam dwa i ja ich używam do nakładania środków na plastiki zewnętrzne , struktura gąbki wydaje mi się " bardzo chropowata " . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio3 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 nie zauważyłem zarysowań po nakładaniu wosku ale chyba następnym razem kupię coś innego do wosku a to zostawię sobie do opon ale jeśli chodzi o kształt to fajny aplikator bo do puszki idealnie wchodzi i nakładasz raz dwa hehe ale fakt mógłby być bardziej miękki. U konkurencji ktoś napisał, że jest ponoć gładszy od tego żółtego aplikatora megsa sam nie mam porównania niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Z tego co pamiętam, JJ używał tego niebieskiego aplikatora do nakładania Nattysa. I chyba był zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Fakt - Megsowy żółty okrąglak jest bardziej miękki. Nattysa nakładało się nim (niebieskim) wyśmienicie - gąbka wchodziła w słoiczek na styk, nie trzeba było mocno wcierać ani inaczej cudować aby nałożyć wosk. Wszystko zależy od osobistych preferencji. Gdyby niebieski miał miękkość żółtego Megsa (albo Megs kształt MS-a), byłbym zachwycony. Lubię gąbkę trzymać wyżej, po prostu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio3 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 yacek _b możesz śmiało kupić ten aplikator. A JJ. zauważyłeś jakieś zarysowania po niebieskim ms? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Aż tak tego nie analizowałem ;) Nie przyciskam aplikatora na siłę, po prostu muskam nim lakier - wątpię, że robi jakąś szkodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio3 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 8P71zO5ofBs Antonio sobie zrobił filma :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio3 Opublikowano 21 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 oj te ryski :-* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Oj tam, na wiosnę, po zimie sobie ulżysz :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio3 Opublikowano 21 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Ciężko mi te ryski uchwycić tą moją "lustrzanką" =)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Ciężko mi te ryski uchwycić tą moją "lustrzanką" =))może to i dobrze :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio3 Opublikowano 21 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 a tak poza tym to pink wax nawet calkiem calkiem sie trzyma 38 dni od aplikacji to chyba spoko wynik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi