JJ. Posted August 10, 2011 Report Share Posted August 10, 2011 Cześć! Przedstawiam Wam krótki test nowego (dość spontanicznego) nabytku - rękawicy do mycia Domova. Cena to zawrotne 5zł (już wiadomo, czemu zakup spontaniczny? ;)) ) Rękawica jednostronna z niezbyt gęstymi frędzlami (moim zdaniem - nie miałem porównania z produktami tego typu od konkurencji). Druga strona pokryta MF. Do roboty, szkoda czasu. Szampon to Mothers California Wash. Postał trochę więc piana obsiadła (widocznie spienienie powstało po jednym strzale z węża ogrodowego - nieźle). Zanurzamy rękawice: I myjemy panel: Nie czujemy żadnego oporu a frędzle ładnie dochodzą w zakamarki (przy klamkach, przy kierunkach etc.). Drugą stroną (MF) czyszczę elementy plastikowe, po czym płucze rękawice: Jak widać, zebrała brud: Podsumowanie: Bajecznie tania rękawica do mycia. Bez przeszkód polecę ją do jedynie zakurzonych aut bądź tych dokładnie opłukanych. Nie jestem do końca przekonany o tym, czy te frędzelki będą w stanie zatrzymać bezpiecznie piasek i nie porysują karoserii. Cóż więcej.. Pytajcie.. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted August 10, 2011 Report Share Posted August 10, 2011 Właściwie to można jednorazowo, dwurazowo... no trzyrazowo i po co prać ? Pralka więcej prądu weźmie i proszek... czas...Ja poczekam jak będą po złotówce. :lol: Co te Chiny robią ze światem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted August 10, 2011 Author Report Share Posted August 10, 2011 Gdzieś na Allegro są prawie za złotówkę.. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonnes Posted August 11, 2011 Report Share Posted August 11, 2011 Dżeju, może ona i fajna ale zastanawiam się ile szkodliwego syfu zatrzymuje się na tych fędzelkach mimo mycia na dwa wiadra???? :roll: Mam gąbkę w tym stylu (dołączona jako gratis do jakichś siuwaxowych zakupów) i wkrótce użyję jej pierwszy raz do umycia..... kosiarki do trawy :mrgreen: Tak czy inaczej pochwała za mini recenzję :u - coś się dzieje na forum ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted August 11, 2011 Author Report Share Posted August 11, 2011 Dżeju, może ona i fajna ale zastanawiam się ile szkodliwego syfu zatrzymuje się na tych fędzelkach mimo mycia na dwa wiadra????Dlatego napisałem, że bez obaw polecam ją na jedynie zakurzone auta (które często gęsto przecieramy MF i QD :) ). A jeśli nie sprawdzi się na lakierze zawsze może powędrować na koła. Albo do wnętrza :) Za jakiś czas zrobię mały teścik porównujący różne akcesoria do mycia, zobaczymy co z tego wyjdzie :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saet Posted August 11, 2011 Report Share Posted August 11, 2011 Chemical Guys mają podobną z wyglądu rękawice do mycia. Tyle że frędzle dłuższe i gęściejsze. Ciekawe jak wypadłoby porównanie dotykowe, bo jak przypuszczam wygląd może być podobny ale różnica może być w jakości materiału Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MetalMagnes Posted August 11, 2011 Report Share Posted August 11, 2011 JJ, mam dwie takie rękawice już ze 2 lata. Kupiłem w sklepie wszystko po 4 zł;-) za 2,99 zł :D Do mycia się nie nadają, chyba że felg;-) Ale wspaniale sprawują się we wnętrzu auta! Stroną z frędzelkami zbierasz kurz, na stronę z mikrofibrą psiakasz preparat w aerozolu do plastików, bardzo szybko i skutecznie wyczyścisz/wypielęgnujesz wewnętrzne plastiki. Szybszej i lepszej metody do regularnego (co 2 tygodnie) sprzątania auta nie ma! Popsiakana/nasączona mikrofibra czyści/zbiera brud i jednocześnie odświerza plastiki. Rewelka dla kogoś, kto dba regularnie o auto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szynka Posted August 11, 2011 Report Share Posted August 11, 2011 Ja mam takich rękawic kilka sztuk. Myje nią auta przed korektą, np tutaj: Gcp-_U5V0dU albo przecieram wnętrze. Do mycia "bieżącego" nadaje się, ale do wnęk lub kół. Do lakieru bym jej nie używał ;) JJ dziękujemy za test :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonnes Posted August 11, 2011 Report Share Posted August 11, 2011 OT Marcin, zajefajny nowy avatar :u - zazdroszczę Ci :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted August 12, 2011 Author Report Share Posted August 12, 2011 No to będę musiał kupić szwagierce coś innego, bo do mycia Peugeota dostała identyczną :? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fireman_marcin Posted August 12, 2011 Report Share Posted August 12, 2011 A w takim razie jaką rękawice polecacie? Chwalony megs taki dobry jest i delikatny? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MetalMagnes Posted August 13, 2011 Report Share Posted August 13, 2011 A w takim razie jaką rękawice polecacie? Chwalony megs taki dobry jest i delikatny?Meguiars Microfiber Wash Mitt - ja używam już drugi sezon i mogę polecić! Bardzo dobrze myje, dobrze się pierze, jakościowo bardzo dobra, wygląda jak w dniu zakupu! Zdecydowanie bezpieczna dla lakieru. Jest biała, widać każdy brud. Drugi raz też bym ją kupił;-) Inna sprawa, że teraz jest moda na baranki i ogólnie oferta jest dużo większa niż była 1,5 roku temu! Doszły nowe firmy. W tym temacie więcej na temat rękawicy Megsa: http://www.detailingclub.pl/viewtopic.php?f=13&t=432&p=9491&hilit=r%C4%99kawica+megsa#p9491 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fireman_marcin Posted August 13, 2011 Report Share Posted August 13, 2011 Dzięki Marcin, czytałem ten temat już, a tak jeszcze chciałem potwierdzenia przed zakupem :). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
falon Posted March 17, 2012 Report Share Posted March 17, 2012 te rękawice są sprzedawane na chyba całym świecie pod różnymi nazwami, też mam takie, i nie narzekam, dopóki nie zabrudzi się jakimiś smarami to nawet brud ładnie się wymywa z nich w wiadrze, trochę większy brud wystarczy drugą rę ką w wodzi potrzeć o rękawice dynamiczniej i też oki, (a poważniejszy brud złazi w pralce) fajna tania opcja na auta przed korektą, szkoda niszczyć rękawice premium. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts