s.martino Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Czytam ze czesto uzywacie do korekci z maszynami rotoritalnymi futer. I troche mnie to zaskoczylo bo zadko to widze w innych forum. chcialbym wam pokazac te oto pady:http://www.surbuf.com/Surbuf-R-Series-Applicator-And-Buffing-Pads.aspzwane "futrem do roto" znajduja si w cenie ok 15€ paczka 2 szt.O wielkosci 150mm Ja mialem okazje tym pracowac i naprawde warto je miec. Jedyny minus to ze trzeba je czesto czyscic podczas pracy. Nie nadaja sie do rotacji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 To jest ciekawe. Nigdy wcześnie nie spotkałem ich w sieci... Do czego ich używałeś, z jakimi pastami ? Megsem? Weź coś napisz więcej. Są do kupienia w Europie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Maniek nie czytałeś o tym wcześniej ? Na autopii polecają przy ostrym cięciu z DA. Niektórzy też używają tego na rotacji. Głównie używają z M105, Można kupić ale tylko w USA. Kilka linków: PC+105+Surbuf=Results & Much More! Video: Surbuf Pads, M105, and the Porter Cable 7424XP Fajnie by było to kupić, może jakiś zakup grupowy ? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Ja na tym pracowalem z megsem m105 porownojac ciencie z LC HT niebieski i LC FLAT zolty. W obydwu przypadkach surbuf okazal sie silniejszy ale z gorszym wykonczeniem. Bez problemu usunol slady po papierze 2000 i dal sobie rade z 1500. Producent pisze ze moga sluzyc rownierz do wykanczania.Probowalem z surbufem i gabka LC FLAT bialy i megs m 205.Gabka dala mi jednak lepsze wykonczenie.Oszczedza sie czas i produkt.Nie trzeba primingu robic i wystarcz niewielka ilosc compound na srodku pada. Urzycie na rotacji nie ma wiekszego ( tak jak uzycie futra na DA) sesu zostaly zaprojektowane do DA potczas prob z rotacja zauwarzylem ze "wloski" pada bardzo lgna do siebie i nie pracuja regularnie. P.S. jesli chcecie do sie dowiem czy jescz to bedzie do eurpopy sprowadzene.Ale odpowiedz dopiero w srode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Marcin, nie czytałem, bo nie ogarniam wszystkich forumów :lol: Ale dobrze wiedzieć, że są tacy co to robią. Czuwaj! :u A na poważnie: dzięki za info. Niby ta moja renia ogarniana była, ale to nie to. dzisiaj mycie. Niedługo jazda. z DA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi