Jump to content

surbuf

s.martino

Recommended Posts

Czytam ze czesto uzywacie do korekci z maszynami rotoritalnymi futer. I troche mnie to zaskoczylo bo zadko to widze w innych forum.

chcialbym wam pokazac te oto pady:http://www.surbuf.com/Surbuf-R-Series-Applicator-And-Buffing-Pads.aspzwane "futrem do roto"

znajduja si w cenie ok 15€ paczka 2 szt.O wielkosci 150mm

Ja mialem okazje tym pracowac i naprawde warto je miec. Jedyny minus to ze trzeba je czesto czyscic podczas pracy. Nie nadaja sie do rotacji!

Maniek nie czytałeś o tym wcześniej ?

Na autopii polecają przy ostrym cięciu z DA. Niektórzy też używają tego na rotacji. Głównie używają z M105,

Można kupić ale tylko w USA.

Kilka linków:

PC+105+Surbuf=Results & Much More!

Video: Surbuf Pads, M105, and the Porter Cable 7424XP

Fajnie by było to kupić, może jakiś zakup grupowy ? :)

Ja na tym pracowalem z megsem m105 porownojac ciencie z LC HT niebieski i LC FLAT zolty.

W obydwu przypadkach surbuf okazal sie silniejszy ale z gorszym wykonczeniem. Bez problemu usunol slady po papierze 2000 i dal sobie rade z 1500.

Producent pisze ze moga sluzyc rownierz do wykanczania.Probowalem z surbufem i gabka LC FLAT bialy i megs m 205.Gabka dala mi jednak lepsze wykonczenie.Oszczedza sie czas i produkt.Nie trzeba primingu robic i wystarcz niewielka ilosc compound na srodku pada.

Urzycie na rotacji nie ma wiekszego ( tak jak uzycie futra na DA) sesu zostaly zaprojektowane do DA potczas prob z rotacja zauwarzylem ze "wloski" pada bardzo lgna do siebie i nie pracuja regularnie.

P.S. jesli chcecie do sie dowiem czy jescz to bedzie do eurpopy sprowadzene.Ale odpowiedz dopiero w srode