JJ. Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 Witajcie, Minął rok a ja spotkałem się z Toyotą: Cel: Dokładne mycie, dekontaminacja, odświeżenie i zabezpieczenie lakieru i elementów z tworzyw sztucznych. Do roboty! Nadkola umyte APC DB 1:9, szczotką Monster Shine Rush Brush oraz myjką ciśnieniową Makita: Śrubki odświeżone pastą do chromu i aluminium Autoland: Koła w bardzo złym stanie, nadają się jedynie do renowacji, nie mniej jednak troszkę nad nimi spędziłem. Środki użyte to CarValet do felg w dość mocnym stężeniu, VP Blue Gel 1:2, IronX, Tar Remover DB, pędzelek, myjka ciśnieniowa Makita: Auto zostało później umyte przy pomocy rękawicy Megsa oraz szamponu CarValet. Następnie usuwanie smoły TR DB, glinkowanie glinką CYC z wodą jako lubrykant i osuszanie Water Magnetem Megsa. Wjazd do Groty Rozkoszy i maszyna w rękę. Korekta lakieru (a raczej odświeżenie) to Hitachi + czarny płaski pad ABW + Scholl S40. Nie ciąłem rys, będzie coś na przyszłość ;) Głównym celem miało być odświeżenie. Parę 50/50: Dziwna sprawa, miałem z nim więcej problemów niż ostatnio. Pasta nie chciała ścierać się do końca i powstawały wszechobecne mazy.. :roll: Jako zabezpieczenie lakieru użyty został DJ Purple Haze, na plastiki poszedł Megs Trim Detailer a na opony Megs Endurance. Parę zdjęć po: A to już podczas oddania auta klientce: Po powrocie, za jakieś 2 tygodnie, obiecałem zająć się wnętrzem. Liczę na wszelkie uwagi i krytykę, dziękuje bardzo, pozdrawiam. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek_gti Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 To Toyota?? Ładnie wyszło :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonio3 Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 ile czasu spędziłeś nad nią? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lehto Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 nufka sztuka nie śmigana :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fireman_marcin Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 No ładne odświeżenie :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted August 19, 2011 Author Report Share Posted August 19, 2011 ile czasu spędziłeś nad nią?Łącznie ~15h. Zabrakło czasu na wypolerowanie kloszy lamp.. :cry: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 Oj Dzeju, ta Pani jakaś wymęczona wsiadała do auta, nie dziwota, że raz na rok wpada biedaczka :lol: Wyszło elegancko, jak na moda przystało :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SNB SWEDEN Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 Bardzo ladnie wyszlo JJ lakierek sie leje :u widac ze grota sie rozwija :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maly_marcin Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 Ciekawy ten kolorek :u Co tu pisać, ładnie Dżeju, bardzo ładnie :mrgreen: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 20, 2011 Report Share Posted August 20, 2011 We wnętrzu pewnie też będzie co robić, o ile dobrze widzę to ta Pani trzyma w ręku smycz z pieskiem :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted August 21, 2011 Author Report Share Posted August 21, 2011 Dzięki chłopaki ^:)^ Piesek to malutki York, rok temu sprzątałem środek i sierści prawie w ogóle nie było. Tylko kurzu dużo. Uda się ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shifty Posted August 22, 2011 Report Share Posted August 22, 2011 Fajny kolorek. Pani ma pieska? Będziesz miał trochę roboty z kłakami, ale możesz pogadać z Sebą, świetnie je ogarnął z S55 ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted August 23, 2011 Author Report Share Posted August 23, 2011 Pani ma pieska? Będziesz miał trochę roboty z kłakami, ale możesz pogadać z Sebą, świetnie je ogarnął z S55 ;-) Piesek to malutki York, rok temu sprzątałem środek i sierści prawie w ogóle nie było.:u ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts