antonio3 Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 Cześć wszystkim dzisiaj testowałem środek do felg marki K2Pro a mianowicie Alot :) Próbkę do testów otrzymałem od Car Clinique za co serdecznie dziękuję. Próbka była dobrze zabezpieczona dotarła sprawnie i szybko. ps. Macie fajną wizytówkę :p Co o produkcie mówi sam producent? Sprawdźmy:) Detergent alkaliczny o specyficznej recepturze do czyszczenia tradycyjnych felg stalowych oraz felg ze stopu lekkiego. Usuwa pozostałości wkładek hamulcowych oraz ogólnie brud w sposób łatwy i dokładny. Można go stosować także na silnie zabrudzony silnik oraz plandeki. Uwaga:Nie używać produktu w stanie pierwotnym i nie poduszczać do długich czasów kontaktu roztworów z aluminium i stopami lekkimi. Nie natryskiwać stężonych roztworów na lakierowane powierzchnie. Oto gwiazdor testu Cena: 1l za 17,49zł, 5l za 66zł Rozcieńczenie: od 1:3 do 1:10 Zapach: Dla mnie alot ma zapach marcepanu Kolor: Jasny wiśniowy Konsystencja: Płyn Sposób użycia: Nanieść na czyszczoną powierzchnię i spłukać po 30 sekundach.Rozcieńczyć produkt wodą w stosunku 1:3 do 1:10. Nanieść równomiernie na obrzeża (felgi), odczekać pół minuty a następnie starannie opłukać pod ciśnieniem. Wydajność: Dla mnie bardzo dobra. Do kompletu felg zużyłem niecałe 100ml gotowego roztworu. To tyle informacji na temat produktu, przejdźmy do testu :) Zobaczmy z czym musiał zmierzyć się K2Pro Alot. Tygodniowy kurz i lekki brud po codziennej jeździe po mieście... Ktoś by powiedział, że felgi czyste. Za chwilę mały film z brudem w roli głównej. Na te lekkie zabrudzenia stworzyłem w swym garażowym laboratorium roztwór w stężeniu 1:10 No to jedziemy z tym :) Aplikacja produktu: Na filmie aplikacja na felgę VY1i53LVKaw Tutaj widać jak spływa brud 6WpRt0-vzdY Działa alot działa :) Pędzelkowanie, moje ulubione zajęcie:p Y8ZQEUSbi7Q Przy pędzelkowaniu wytwarza się fajna piana i to mi się podoba Opłukujemy felgę. Niestety tylko wodą z polewaczki gdzie ciśnienie znikome... BYHuPGA0fAs I na końcu felgi przetarłem do sucha:) utIV4MnBFio Felgi skończone poniżej efekty z działania K2Pro Alot Ta felga nie była pędzelkowana. Nie ma czarów felga powinna być dobrze spłukana myjką ciśnieniową a Alot zaaplikowany opryskiwaczem ciśnieniowym jak pisze producent. Zalety: +Cena +Wydajność +Zapach nie jest drażniący i nie przeszkadza w pracy +Dobrze się pieni przy pędzelkowaniu Wady: -Szczerze nie zauważyłem Podsumowanie testu: Cóż mogę powiedzieć... Środek warty zainteresowania. Może być nawet alternatywą dla innych środków ze względu na swoją cenę i jak widać skuteczność. Wydajność też jest dla mnie dobra. Aplikacja nie sprawia żadnych problemów a zapach nie jest żadną barierą podczas pracy. Swoją drogą chyba zainteresuję się zestawem do felg wraz z opryskiwaczem:). Według mnie K2Pro Alot to dobry środek. Polecam! Dziękuję za uwagę wszystkim mam nadzieję, że test jest ok i daje wam jakiś pogląd na ten środek. Pozdro Antonio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lehto Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 no i kto by pomyślał - K2 ciekawy :u i faktycznie alternatywa dla droższych produktów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio3 Opublikowano 15 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 to juz nie to co k2 z marketu tzn staraja sie wprowadzic profi chemie do myjni i z linii k2pro jest wiecej takich 'zaskakujacych' produktow. A swoja droga na drugim forum gosc robil test i musial poprawiac felge alotem po atacku z autolanda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 Fajny test, ale chciałbym zobaczyć jak ten produkt radzi sobie z brudniejszymi felgami :f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio3 Opublikowano 15 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 beda brudne felgi bedzie mocniejsze stezenie bedzie test najlepsze felgi do testow to mojego kuzyna od focusa :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 No to jak tylko potestujesz to dawaj opis ze zdjęciami...może będzie ciekawy produkt ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 Tak jak Marcin pisze, czekam na fotki z bardziej uwalonych felg, bo z takimi to pewnie sobie każdy środek da rade - co nie zmienia faktu, że test jak najbardziej na plus! Lubie takie testy - opis, fotki, filmy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio3 Opublikowano 15 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 za jakis czas uzupelnie test o cos brudnego. Sam rozumiecie jak to jest ta chec przetestowania czegos nowego od razu :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio3 Opublikowano 12 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 tak jak chcieliscie przeprowadzilem test na czym bardziej brudnym niz moje felgi w celu sprawdzenia skutecznosci k2pro alot ;) felgi z kolpakami przed: nie bylo pedzelkowania. pozwolilem dzialac srodkowi i splukalem tylko woda z weza. stezenie bylo na oko 1:8 lub 1:9 po: jak oceniacie srodek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 jak oceniacie srodek?nawet droższe, niemarketowe środki nie poradzą sobie z brudem, jeśli po ich nałożeniu na felgę potraktujemy je tylko wodą z węża szkoda, że nie przeprowadziłeś testu podobnie jak za pierwszym razem, czyli razem z pędzelkowaniem, możnaby coś więcej porównać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Monika ma rację, a swoją drogą to te oponki nieźle popękane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio3 Opublikowano 15 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 a swoją drogą to te oponki nieźle popękane...na szczescie to nie moje oponki :D dla mnie nie jest to zaden wielki extra srodek traktuje go rownie dobrze jak np autoland atack, ktory kupie 750ml za 12zl a tu mam koncentrat z ktorego w najnizszym stezeniu wyjdzie mi 2 litry za 17 zl ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
citrofan Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 jesli ktoś jest zainteresowany testerem alota to moge go trzem osoba udostepnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Bardziej jesteśmy zainteresowani tym, abyś napisał odpowiedni temat w dziale powitań :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi