Tomasz Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Witam ostatnio czas trochę na luzie więc testy idą pełną parą ;) Do testów od Jakuba z http://www.automagic.home.pl dostałem sampler pasty MAGICONE 129 Trochę o paście MO-129 Purple Cut produkt ten jest wynikiem badań prowadzonych nad formułą produktu jednostopniowego ( one step product) najnowszej generacji. Łatwy w użyciu, usuwa nawet najgłębsze rysy i ślady po papierze ściernym 1500, pozostawiając lustrzane wykończenie bez kolistych rys i hologramów. Dodatkowo pracę umila przyjemny zapach. Nie pyli oraz nie pozostawia białych śladów na plastikowych listwach. Nie zawiera silikonu ani wypełniaczy. Zgodny z VOC. Dokładnie wstrząsnąć przed użyciem. Unikać zamarzania produktu. Sposób użycia: Pracować na czystej, suchej powierzchni przy użyciu maszyny polerskiej o zmiennych prędkościach. Do użycia zarówno z padami wełnianymi jak i gąbkowymi. Pracować w przedziale prędkości 1200 do 1800 rpm. Produkt przeznaczony do użytku profesjonalnego. Dawca maska z ogródka B-) na niej masa holosów rys rysek i farecli :f IPA Po pełny przejeździe hologramy minimalne jestem w szoku , sam Seba ostatnio chwalił tą pastę. Nie pyli nawet na futrze :ymapplause: jestem bardzo pozytywnie zaskoczony jutro ciąg dalszy w słońcu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Kolorem S17 łudząco przypomina :f Te ostatnie zdjęcia to rozumiem że po futrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 15 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Z tego co wiem to jest ulepszona s17,zapach ten sam , kolor ten sam , tak po futrze :u jutro w dzień dam więcej fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 W mojej krótkiej karierze używałem tylko kilku producentów i S17 to moja ulubiona, więc być może MO-129 będzie niezłym konkurentem. A jak z ceną bo chyba bez rejestracji w sklepie nie widać cen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 15 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 W mojej krótkiej karierze używałem tylko kilku producentów i S17 to moja ulubiona, więc być może MO-129 będzie niezłym konkurentem. A jak z ceną bo chyba bez rejestracji w sklepie nie widać cen. po tym jakiś delikatny finisch pastą wykończeniową i lux :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Kurtka na wacie, mam tą pastę ale paneli brak.. Chyba kogoś zwerbuje bo wygląda na prawdę porządnie :u Bardzo tłusta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jorgus Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 kusisz do zakupu :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 kusisz do zakupu :DKup bo naprawde warto,sam testowalem i jest bardzo dobra i biorac pod uwage cene w porownaniu z konkurentem :f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golono Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Ciekawa alternatywa dla S17 i kilku innych past :) Może w przyszłym roku przetestuje :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRO Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Dzięki Tomek, że udało ci się znaleźć chwilę i podzielić uwagami na forum. jeśli chodzi o produkt, to jest to nowy produkt w ofercie past z serii Magicone. Są to produkty robione w stanach na zlecenie firmy Bellini, której wyłącznym przedstawicielem na Polskę jesteśmy my. Jeśli chodzi o cenę, to w wątku dotyczącym naszego sklepu jest ona podana (ostatni post) 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 16 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Cdn. Maska zmatowiona papierem gradacji 2000 na mokro Pad specjalnie taki troche zmęczony życie 3M Przejazdy IPA Z drugiej strony maski znalazłem takie o to rodzyneczki Pad 3M zielony Podsumowanie : Po każdym pełnym przejeździe padem z pastą, element został przetarty IPA celem usunięcia wypełniaczy ,ale lakier wygladał tak samo jak przed IPA. Czekam na jakiś zajechany bardziej lakier np. w Audi . POLECAM warto naprawdę :-bd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Wlasnie ogladam Bryki nie z fabryki i widzialem ze chlopaki cos tam polerowali pastami Pro Magic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Czifu, ale pryskać IPA na taki gorący lakier? ;) Nie było później kuku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 17 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Czifu, ale pryskać IPA na taki gorący lakier? ;) Nie było później kuku? Lakier był fajny ciepły nie gorący :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 No to tak czy siak, para poszła. Ja zawsze czekam aż blacha będzie zimna/chłodna, raz miałem nieprzyjemny incydent z IPA i teraz podchodzę do tego ostrożniej :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art'ek Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 a ja mam takie pytanie bo s17 nigdy nie pracowalem, w mojej skromnej karierze mialem tylko kontakt z 105;205, systemami 3M i Manzerna (500,2500,4000) i teraz moje pytanie mocowo ta paste mozna porownac z czym?? na jakich obrotach powinno sie z nia pracowac?? i naprawde mozna pominac 2 krok i tylko jakims finish-em ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Artur, pytanie nie ma nic wspólnego z głównym wątkiem :) Zapraszam tutaj, ten sam dział, nie chciało się poszukać, co? ;) KARTY ŚCIERALNOŚCI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art'ek Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 chyba sie nie zrozumielismy napisalem o s17 bo na poczatku jest mowa ze pasta MO-129 jest bardzo podobna do niej wlasnie a ja nigdy na s17 nie pracowalem dlatego nie mam porownania ani nie wiem jakiej mocy moze byc MO-129 i do jakiej pasty z tych na ktorych pracowalem mniej wiecej ja porownac :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 17 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Poczekamy niech Kuba coś napisze w temacie :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRO Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Pasta najlepiej działa w przedziale 1200-1800 obrotów. generalnie zasad jest taka, jak przy wszystkich produktach, największą siłę tnącą uzyskujemy w pierwszym sekundach. Wtedy dajemy docisk i usuwamy rysy. Potem zwiększając obroty i zmniejszając siłę docisku uzyskujemy akcje w stylu glazing 8-) Czyli wygładzania i nadawanie połysku. Jeśli odpowiednio dobierze się produkty do danego typu lakieru to w większości przypadków można skończyć na użyciu dwóch produktów. A jeśli jest cięższy przypadek to często stosuje się rozwiązanie w stylu, jeden produkt najpierw na wełnie, a potem na gąbce plus finish na koniec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 19 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Rozmawiałem kiedyś z Julianem z Car Spa , mówił że jego znajomy handluje lakierami samochodowymi z 10 lat , wyprowadza lakier na lukier po papierze 1500 jedna pastą więc coś w tym jest ;) i są to fakty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi