yuniwheels Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Siemanko. Jako że wreszcie zarejestrowałem się na forum,to czas przedstawić jeden z moich projektów Dlaczego akurat ten? Ponieważ są to moje pierwsze felgi które zrobiłem dla siebie :D Przepraszam za jakość zdjęć ale wtedy kiedy ich robiłem nie miałem jeszcze dobrego aparatu tylko telefon i 5 mpix,mam nadzieję że nie zabijecie mnie za to :( Ale dorobiłem się lustrzanki i kolejne projekty będą w lepszej jakości. A więc zaczynamy... Felgi RH Cup 16" Szerokość 7,5j i 9j Ranty zostały wypolerowanie a środek (rotor) został pomalowany w tzw. "wściekłą biel" Tak wyglądały zaraz po zakupie... A tak w efekcie końcowym :D A tak prezentują się na aucie :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Felgi wygladają ładnie, choć jak na mój gust to nie do tego autka (no ale to indywidualna kwestia). Interesuje mnie czego używałeś do polerki i ogólnie do pracy nad kołami, druga sprawa która mnie intryguje to wewnętrzna część - czy też została odnowiona?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuniwheels Opublikowano 17 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Interesuje mnie czego używałeś do polerki i ogólnie do pracy nad kołami, druga sprawa która mnie intryguje to wewnętrzna część - czy też została odnowiona?? Pozdrawiam Do polerki została maszyna do polerowania felg,masa papierów wody i czasu,a na końcowy efekt użyłem pasty AutoSol i pp50. Co do wewnętrznej strony to nie była malowana ponieważ wtedy miałem ograniczony budżet a kolor i tak miał być tylko na jeden sezon tak że szkoda tylko lakieru,wewnętrzna strona została tylko umyta i nawoskowana. Teraz zastanawiam się nad zmianą koloru na jakiś fluorescencyjny :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Dla mnie ogromne znaczenie mają elementy niewidoczne ewentualnie mało widoczne, sam dlugo szukałem firmy która moglaby polakierować felgi z każdej strony tak by wyglądały jak prosto z fabryki, nie jest to prosty temat. Wiekszość firm lakierując face felgi zapyla tył i wygląda to beznadziejnie. Teraz wygląda to tak (choć niebawem będzie zmiana) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuniwheels Opublikowano 17 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 ja jak robię komuś felgi a życzy sobie full to lakieruje wszystko razem z bębnem,a te robiłem tylko na jeden sezon i miałem ograniczony budżet :x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AG80 Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 Nawet bardzo ładnie wyglądają te białe środki, pasują do czerwonego nadwozia nadzwyczaj dobrze...ale wzór samej felgi jak dla mnie średni ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 A mnie tam się podoba i robota i wzór felg :f Fajnie też wyglądają na tej czerwonej Astrze :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 Kawał dobrej roboty , końcówki rantów widzę też miód . Działaj działaj i tylko patrzeć jak pylica cię zje , ja mam stwierdzoną :roll: , pracuj w masce do aluminium nawet gdyby ona miała kosztować milion euro :p mówimy o obróbce na sucho Jacku gti ja już wożę tylko do malowania proszkowego , ja tylko w domu piaskuję na to podkład epoxydowy po odparowaniu akrylowy , i masz pomalowane lukier z kazdej strony . Teraz w proszku masz nawet perły i xyraliki :-bd sorry za OT pozdrawiam msslo6zgdzk 3SwOTlm7Gfs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 A moim zdaniem pasuje, dobra robota :) (tylko te listwy na Astrze.. ~x( :lol: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 Też te listwy zauważyłem :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuniwheels Opublikowano 18 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 listwy w zimie będą malowane w kolor :P ale to nie temat o listwach czy samochodzie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 ale to nie temat o listwach czy samochodzieale taki jest detailing tu wszyscy "czepiają" się detali ;) btw, bardzo fajnie wyszły te felgi :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuniwheels Opublikowano 18 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 wiem ale samochód będzie w innym temacie :D a to jest temat felg, hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shifty Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Mi się podoba,ranty wyszły bardzo fajnie. Jak trwałe jest takie wykończenie rantu? Zabezpieczyłeś to czymś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi