łukash Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Witam forumowiczów. Chciałbym zaprezentować efekt mojej pracy nad nieco zapuszczonym wnętrzem Daci Logan Produkty i sprzęty uzyte: Myjka K.7.20+ciepła woda (ok.50 stopni) Odkurzacz Puzzi 100 proszek RM 760 jako APC uzyłem Concept chemicals Delta Force + Tersus MegaGel Prace rozpoczęły się od wstępnego odkurzania. Następnie mycie samochodu(płyn do naczyń Fairy) i mycie wnęk drzwi a także....wszystkich 6 furtek karcherem z ciepłą wodą. Całe drzwi od góry do dołu spryskiwałem Deltą, następnie szczota, pędzelek, płyn do naczyń i płukanie ciepłą wodą. Może to się wydać kontrowersyjne ale z takim g.. nie ma się co szczypać. Kolejny etap to wykręcanie foteli i kilku plastików aby łatwiej dotrzeć do zakamarków i ułatwić sobie pracę. Następnie mycie wszystkich plastików we wnętrzu (kompresor, pędzelek, delta 1:4, i sporo fibry). Po tym etapie przystąpiłem dopiero do pranie ekstrakcyjnego. Najtrudniejszy chyba był o dziwo sufit, kropki po jakimś oleju udało się usunąć MasterGelem Tersusa ale nie szło to jakoś super łatwo i do tego dość duży rozmiar podsufitki sprawił że musiałem poświęcić na to około 1,5 godziny. Gdy już wszystko ładnie wyschło poskładałem całość do kupy i plastiki obleciałem jakimś produktem który nawet nie ma nazwy ale według mnie bije droższą o kilkanaście razy konkurencję. Miłego oglądania :f Próba na drzwiach czy to w ogóle zejdzie ale DF+ bez problemu dala radę ładnie sie domyły uszczelki, jednak 140barów+ ciepła woda+ DF+ , daje radę decha po samym myciu, bez dressingu Pozdrawiam :f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio3 Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 no ładnie to wyprowadziłeś wszystko :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Ale urwał :shock: takie przemiany są najlepsze BRAWO :ymparty: Ostatnie foto syf w uszczelce czy to rdza ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Hehe prawie jak samochód mojego teścia tyle że Dacia czyściejsza :lol: Super robota :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Genialny projekt zreszta jak kazdy ktory robisz Lukasz, ci koszulkach nie dorastaja Ci do piet :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Ło matko!!!! :shock: Takiego syfa to chyba nawet Seba nie miał w swojej kolekcji :o Super projekt :u Ile czasu zajęło??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Elegancko :) :u Widać, że masz obycie z autami for handel, bo poradziłeś sobie bez wzruszenia. Nie jeden przy takim dziadzie drapałby się mocno pędzelkiem po głowie.... :lol: Co za świnie musiały jeździć tym rumuńskim wozem? [-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzozek Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Co za świnie musiały jeździć tym rumuńskim wozem? [-( heheh też po zobaczeniu się zacząłem zastanawiać co za tabor cygański ;) Robota :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Takiego syfa to chyba nawet Seba nie miał w swojej kolekcji :oO tym samym pomyślałem :o Chyba jakieś mechaniory jeździły, kto byłby w stanie ubrudzić tak boczki? :roll: Praca fenomenalna, uwielbiam wykręcanie foteli przy detailingu wnętrza, masz u mnie ogromnego plusa, przyłożyłeś się :u Powiedz mi, co to za dressing. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 A ja się zastanawiałem, czemu temat zawiera słowo dziady :lol: Dobra robota, różnica po wyraźna bardzo :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łukash Opublikowano 21 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Ostatnie foto syf w uszczelce czy to rdza ?? tak to rdza, fura jeździła w firmie gdzie zajmowali się jakąś obróbką metali, toczenie, frezowanie itp. W tylnej uszczelce tez tego było. Może jakbym miał iron x to był to zmył ale dla mnie ten środek jest troszkę za drogi. Ile czasu zajęło??Z tego co pamiętam to 2 dni. może byłoby szybciej gdyby było deczko cieplej Powiedz mi, co to za dressing.nazwy nie ma albo raczej nie znam, robią to gdzieś w łodzi, zapach mydła, konsystencja wody. Tyle wiem. Muszę się popytać gdzie jak i za ile można to dostać bo jest naprawdę spoko. Dziękuje za miłe słowa i pozytywne opinie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymoon Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Extra praca ! Powinienes czesciej cos tutaj wrzucać :) ci koszulkach nie dorastaja Ci do piet Seba, o "tych w koszulkach" wspominasz któryś raz, kogo masz na mysli ? Jak niechcesz tu to moze byc pw ;0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Ostatnie foto syf w uszczelce czy to rdza ?? tak to rdza, fura jeździła w firmie gdzie zajmowali się jakąś obróbką metali, toczenie, frezowanie itp. W tylnej uszczelce tez tego było. Może jakbym miał iron x to był to zmył ale dla mnie ten środek jest troszkę za drogi. Ile czasu zajęło??Z tego co pamiętam to 2 dni. może byłoby szybciej gdyby było deczko cieplej Powiedz mi, co to za dressing.nazwy nie ma albo raczej nie znam, robią to gdzieś w łodzi, zapach mydła, konsystencja wody. Tyle wiem. Muszę się popytać gdzie jak i za ile można to dostać bo jest naprawdę spoko.Lukasz jak sie nie myle mielismy to dla mnie zapach taki se ale dzialanie tak jak mowisz bd a chyba robi to firma Mamut z Lodzi Przywiez jak jeszcze oczywiscie masz na Spot prownamy :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łukash Opublikowano 21 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 raczej na 90% to może być to co mówisz bo kolega mi to dał na spróbowanie razem z innymi produktami Mamuta tylko to było bez żadnego opisu ani etykiety. Zapach faktycznie na dłuższą metę może być męczący ale wole takie chemiczne zapachy niż np jakieś kokosowe. Wezmę na spota to porównamy i będzie wiadomo na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kermit Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Robiłeś coś z pasami bezpieczeństwa czy nie było potrzeby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 JJ mianuj projektem roku chyba że ktoś czołg z polignou przytarga na forum :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 czołg z polignou przytarga na forum :mrgreen:Rękawica została podniesiona ;)) :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 Matko jedyna, ale syf! Przemiana kosmiczna, brawo :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator nox Opublikowano 22 Listopada 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 Łukasz wow , jak zawsze trzymasz poziom :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łukash Opublikowano 22 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 Robiłeś coś z pasami bezpieczeństwa czy nie było potrzeby? jeśli chodzi o te dla osób siedzących w bagażniku to niestety czyszczenie nic nie dało bo one były masakrycznie pocięte od przewożonych metali. Z drugiej strony ciekawe czemu nie wymontowali sobie tych pasów skoro i tak nie wozili ostatniego rzędu foteli. Dzięki za pozytywne opinie. Tak naprawdę to ta Dacia nie była taka tragiczna, miałem sporo gorszych samochodów. Pozdrawiam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 Zapamiętać...nie kupować samochodów ze Strykowa i okolic :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 Klasa, dziady są najlepsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jorgus Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 fajnie pokazane wszystko, dużo pracy włożone widać -ale jak tak można uwalić auto ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeper Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 Alez syf. Bleh. A robota 1 klasa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łukash Opublikowano 23 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 Zapamiętać...nie kupować samochodów ze Strykowa i okolicSpoko. Dacia nie była szykowana na handel, dalej niestety będzie jeździć w tej firmie tylko w jakiejś innej filii we Francji. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi