Saddam Posted November 26, 2011 Report Share Posted November 26, 2011 Słuchajcie - szukałem, nie znalazłem. Chodzi o to czy past używamy "na sucho" czy też trzeba powierzchnię i/lub pad skropić wodą? Wcześniej pracowałem na paście Farecla, która wymagała zwilżenia, teraz mam s17+, instrukcja po inglisz i nie wiem do końca jak robić. Podejrzewam, że skropić nie zaszkodzi ale wolę spytać. Pomóżcie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
s.martino Posted November 26, 2011 Report Share Posted November 26, 2011 Osobiscie nie skrapiam.Ta technika to byla bardzo w uzyciu na pastach starei concepcj. A dlaczego pytasz?? pady ci sie wymykaja podczas pracy?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saddam Posted November 27, 2011 Author Report Share Posted November 27, 2011 Nie, po prostu nie pracowałem jeszcze na tej paście a przed rozpoczęciem chciałbym mieć pewność czy skrapiać czy nie. Inna rzecz to ile paty używać. Jestem początkujący, sprzęt już mam, palę się do roboty ale ostatnie o czym marzę to popsucie lakieru. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar_1981 Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 Do S17 nie musisz skrapiać pada. Do większości past nie musisz używać już nic więcej żeby sobie pracować. Co do ilości to na pada nałóż sobie tak ze 3 kropki wielkości ziarnka grochu i spokojnie Ci wystarczy. Jeżeli przesadzisz z pastą to zapchasz pada i będzie d...pa blada ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saddam Posted November 27, 2011 Author Report Share Posted November 27, 2011 Dziękuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts