Lehto Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 przerobiłem swojego marolexa zgodnie z instrukcją, działać działa ale nie doszedłem jeszcze do porozumienia z proporcją środka pianującego i wody. Jako wkładki użyłem czegoś podobnego do zmywaka - to tylko miałem pod ręką. Weszły 2 "jednogroszówki". Więcej nie dało rady upchnąć. Biorąc pod uwagę, że dałem jakś 40-50 ml tenzi na 1,5 l, to piana jakaś marnawa była, tzn. rzadka. Wydaje mi się, że muszę pokombinowac z innym "filcem" ponieważ ten co mam jest jakiś trochę "przezroczysty". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Możliwe, że to też kwestia piany... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lehto Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Możliwe, że to też kwestia piany... faktycznie piana nie jest najwyższych lotów, ale jako tester do wypracowania właściwej metody i eksperymentów się nadaje ;) a ty jakiej używasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 No wiadomo, że jak będzie lecieć za duże mleko przy takiej pianie, to coś jest nie tak. Ja oklepanego już Magifoama ;) Możesz również spróbować na VP Neutral, też się dobrze pieni :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr320 Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 i ja zrobiłem sobie takie cudo.. :D super sprawa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lehto Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 co dałeś - filc, zmywak, cz coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ari Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Mój Marolex nie wytrzymał ciśnienia dosłownie =)) i tłoczek nie trzyma. Czas na rozbiórkę :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faraon Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 Mój Marolex nie wytrzymał ciśnienia dosłownie =)) i tłoczek nie trzyma. Czas na rozbiórkę :twisted:-Nie zostawiac "pod cisnieniem". -Nie zostawiac chemii w opryskiwaczu. -Plukac po pracy. -Smarowac co jakis czas olejkiem silikonowym. -Plukac i suszyc filce po pianowaniu Jak cos sobie przpomne dopisze ;) Moze wyjdzie dekalog 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 1 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2012 Panowie czy warto dopłacać do wersji HD? http://marolex.pl/sklep/product_info.php?products_id=128 czy te zielone po dłuższym używaniu nie mają dość mocnej chemii ?(bo ja bym też chciał tam wlewać cos pokroju Trucka czy Dimera) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faraon Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 10 zl roznicy a mniejsze ryzyko uszkodzenia.Mysle ze warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 To zielone to viton wytrzymuje w ch.. i jeszcze troche.Możesz wlać Dimera 1:10 i zostawić na rok nic mu nie będzie.Ja mam Kwazary z serii Venus na Vitonowych uszczelkach i są nie do zdarcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faraon Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Kolejna odslona ktora dodatkowo powinna ulatwic Marolexowanie Taka wersja dla tych ktorym nie chce sie pompowac ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Faraon, a to home made? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faraon Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Efekt mojej dzisiejszej zabawy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Jak z cisnieniem przesadzisz to u sasiada piana wyladuje :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faraon Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Nie ma takiej opcji To ma byc mobilne dlatego zasilany bedzie z kola zapasowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 :u Ale dlamnie by nie podaszlo...nie mam kola zapasowego :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lehto Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 to, jakie to ciśnienie dajesz? koło zapasowe daje "ciąg" jak hobbystyczny kompresor do aerografu (takie patenty z dentką od ciężarówki robili goście jak małe kompresory jeszcze nie były dostępne dla hobbystów-modelarzy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faraon Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Musze sprawdzic jakie min cisnienie trzeba bedzie dac na moje kolo zeby starczylo powietrza na calego kombiaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi