Xeper Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Hejka! Do działu know-how wrzuciłem serię filmików Junkmana o technice Slow-Cut. viewtopic.php?f=43&t=1638 Osobiście uważam, że ta metoda jest zbyt czasochłonna. Dlatego skracam ją o połowę - najpierw pierwszy przebieg na 3-4 biegu praktycznie bez docisku, a potem psik QD na pad i drugi przebieg na 5-6 biegu z dociskiem. Stosowane na produktach Megsa SwirlX i Quik Detailer z (moim zdaniem) dobrym efektem. A jakie są wasze doświadczenia? Stosowaliście kiedyś technikę Slow-Cut? Może macie filmiki albo zdjęcia z prac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Kiedyś, na początku mojej zabawy z polerką i DA użyłem tej metody na zderzaku z Citroena AX chyba. Efekty na prawdę zadowalające ale metoda okropnie długa i nie znalazła u mnie zastosowania. Jeśli znajdę zdjęcia, postaram się coś wrzucić :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Strasznie czasochłonna technika a efekt jak widać średni, gość nie użył IPA więc część z niby usuniętych rys może się jeszcze pojawić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Obiecane fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeper Opublikowano 6 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Efekt świetny moim zdaniem! Połysk lepszy niż na policzkach kolezanki z Dzejowego siga ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Pamiętam jak w tamtym czasie zachwycił mnie połysk, głębia i lustro jakie wytworzył lakier bezbarwny. Na uwadze należy mieć fakt, iż długo pracowało się tam pastą wykończeniową na finishowym padzie (duet Menzerna) i wystąpił efekt tzw. 'jewellingu' czyli nadawania maksymalnego połysku obrabianej powierzchni (jakiś anglik na YT umieszczał filmy z bodajże 17 minutową obróbką jednego obszaru pastami Menzerna). Jak będę miał możliwość pracy na jakimś metalliku z perłą, porównam SC do typowego cięcia lakieru z wykończeniem jakie stosuje większość z Was :) ps. Wojtek, policzki z mojego podpisu obrabia się zdecydowanie przyjemniej.. :mrgreen: ;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeper Opublikowano 6 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Wojtek, policzki z mojego podpisu obrabia się zdecydowanie przyjemniej..W to nie wątpię :o) Ale co... też slow-cut? ;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Bardzo slow.. :lol: :-j Dobra, jako moderator, ostrzegam tą dwójkę użytkowników aby trzymała się tematu wątku :shock: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi