Xeper Posted December 6, 2011 Report Share Posted December 6, 2011 Hejka! Do działu know-how wrzuciłem serię filmików Junkmana o technice Slow-Cut. viewtopic.php?f=43&t=1638 Osobiście uważam, że ta metoda jest zbyt czasochłonna. Dlatego skracam ją o połowę - najpierw pierwszy przebieg na 3-4 biegu praktycznie bez docisku, a potem psik QD na pad i drugi przebieg na 5-6 biegu z dociskiem. Stosowane na produktach Megsa SwirlX i Quik Detailer z (moim zdaniem) dobrym efektem. A jakie są wasze doświadczenia? Stosowaliście kiedyś technikę Slow-Cut? Może macie filmiki albo zdjęcia z prac? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted December 6, 2011 Report Share Posted December 6, 2011 Kiedyś, na początku mojej zabawy z polerką i DA użyłem tej metody na zderzaku z Citroena AX chyba. Efekty na prawdę zadowalające ale metoda okropnie długa i nie znalazła u mnie zastosowania. Jeśli znajdę zdjęcia, postaram się coś wrzucić :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek_gti Posted December 6, 2011 Report Share Posted December 6, 2011 Strasznie czasochłonna technika a efekt jak widać średni, gość nie użył IPA więc część z niby usuniętych rys może się jeszcze pojawić... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted December 6, 2011 Report Share Posted December 6, 2011 Obiecane fotki: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xeper Posted December 6, 2011 Author Report Share Posted December 6, 2011 Efekt świetny moim zdaniem! Połysk lepszy niż na policzkach kolezanki z Dzejowego siga ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted December 6, 2011 Report Share Posted December 6, 2011 Pamiętam jak w tamtym czasie zachwycił mnie połysk, głębia i lustro jakie wytworzył lakier bezbarwny. Na uwadze należy mieć fakt, iż długo pracowało się tam pastą wykończeniową na finishowym padzie (duet Menzerna) i wystąpił efekt tzw. 'jewellingu' czyli nadawania maksymalnego połysku obrabianej powierzchni (jakiś anglik na YT umieszczał filmy z bodajże 17 minutową obróbką jednego obszaru pastami Menzerna). Jak będę miał możliwość pracy na jakimś metalliku z perłą, porównam SC do typowego cięcia lakieru z wykończeniem jakie stosuje większość z Was :) ps. Wojtek, policzki z mojego podpisu obrabia się zdecydowanie przyjemniej.. :mrgreen: ;)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xeper Posted December 6, 2011 Author Report Share Posted December 6, 2011 Wojtek, policzki z mojego podpisu obrabia się zdecydowanie przyjemniej..W to nie wątpię :o) Ale co... też slow-cut? ;)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted December 6, 2011 Report Share Posted December 6, 2011 Bardzo slow.. :lol: :-j Dobra, jako moderator, ostrzegam tą dwójkę użytkowników aby trzymała się tematu wątku :shock: :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts