Jump to content

[PrezentacjoTest] Płyn do szyb Rise and Shine Blue Diamond

Recommended Posts

Witam to mój pierwszy teścik więc proszę o wyrozumiałość i rady na przyszłość :D

Najpierw kilka informacji wstępnych a mianowicie pacjent to szybki w mojej corsinie, środek to koncentrat a wiec nalezy go rozcieńczyć z woda deminiralizowana/destylowaną ja osobiście środek rozcieńczyłem w stosunku 1:8 R&S przewidują możliwość rozcieńczania 1:10 a dla mocnego brudu 1:5 więc moje rozcieńczenie plasuje tak po środku. Zapaszek alkoholowy ale nawet przyjemny nie drażnił co potwierdziła moja druga połówka

Przechodzimy do testu:

Diamencik i pomocnik w postaci Janka

Dołączona grafika

Pacjent ślady po wczorajszym deszczyku

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Do roboty 3 strzały na szybę + 1 na jana

Dołączona grafika

I mamy Diament

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Teraz wnętrze ślad po navi chyba sprzed 2 miechów wiem wiem po prostu zawsze jak czyściłem auto umykało mi to

Przed

Dołączona grafika

Po

Dołączona grafika

Zdjęcia w trochę większej rozdziałce - http://www.fotosik.pl/u/siqor/album/1040944

Wrażenia z pracy z produktem jak najbardziej pozytywne ładnie czyści, fajnie się z nim pracuje wystarczy kilka ruchów obracamy ściereczke i kilka ruchów suchą strona i gotowe, nie pozostawia smug przynajmniej nie zauważyłem ich pod słońce. Dodatkowo zaobserwowałem po ostatnich opadach na szybie delikatne właściwości hydrofobowe a mianowicie jakby mmniej kropel deszczu na niej zostawało i są zdmuchiwane podczas jazdy.

Widzę Jarek, że z kopyta zaczynasz pobyt na forum, podoba mi się to :u

Co do samego tematu, fajny, schludny test. Czy masz może porównanie do innych środków tego typu występujących typowo w detailingu?

Zapaszek alkoholowy ale nawet przyjemny

No to i Nam się spodoba.. :mrgreen:

Czy masz może porównanie do innych środków tego typu występujących typowo w detailingu?

Narazię tylko do marketów a to juz inny świat na korzyśc R&S. Dostałem od kumpla trochę chwalonego przez wszystkich megsa więc zobaczę jak się nim pracuje w porównaniu do R&S (tylko niech przestanie lać :-w )

Fajny test. Zawsze z środkami do szyb zastanawiałem się jak muszyska i inne gadziny doczyści. Wiem wiem że teraz nie sezon na nie ale kiedyś możesz zobaczyć jak takie klejące świństwa będą schodzić.

Zapaszek alkoholowy ale nawet przyjemny

No to i Nam się spodoba.. :mrgreen:

Większości się nawet by podobał :mrgreen:

• 6 months later...

W końcu postanowiłem podzielić się z wami moimi spostrzeżeniami dotyczącymi porównania płynu do szyb R&S oraz Megsowego. A więc co do siły działania (rozcięczenie 1:10) to w przypadku obydwu produktów jest porównywalna a przynajmniej ja nie widzę różnicy tak samo ma się sprawa z mazaniem się produktów a raczej z jego braku. Zapach no tu lekko na prowadzenie wysuwa się megs za ładny owocowy aromacik bez nuty alko, natomiast R&S dochodzi go na prowadzeniu fajnym poślizg przy myciu który mi osobiście bardzo podchodzi.

Zwróciłeś może uwagę czy oba te preparaty albo którys robia plamy na wcześniej nałożony dressing pod szyba na kokpicie?

Nie nie robią żadnych plam zarówno na wewnętrznych plastikach (NL i AF Spritz) jak i na zewnętrznych (303 Areospace)