minetoo Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Nie ma tego tyle żeby robić szał ale niezbędne rzeczy są do podstawowych czynności. Update z 7 grudnia Oczywiście zdjęcia pod czas sprzątania w składziku normalnie wszystko poukładane :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Nie bądź taki skromny, dużo tego jest :u Widzę, żeś miłośnik Nattys'a. I musisz dużo lakierów ciąć skoro zapas 3M'a taki. Parę pytań: 1. DP glaze do felg - może parę słów w odpowiednim dziale? 2. Rain Clear - to niewidzialna wycieraczka? Jakieś porównanie do innych tego typu środków? 3. Preparaty z Surf City - to do skór? Może mały opis? 4. Meguiars #7 - często go używasz? Jak przebiega aplikacja? Stosowałeś go maszynowo? ps. Mam taki sam opryskiwacz ciśnieniowy 5l :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Trochę się nazbierało :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 9 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Rain ClearPreparat w żelu od Glass Sience. Do pełni szczęścia wymaga dedykowanego cleanera (wzrasta trwałość) Spełnia swoje zadanie poprawnie (szyba sucha już od 60km/h) a przy tym ma kosmiczną wydajność i daje radość z obcowania z czymś egzotycznym :) Preparaty z Surf CityNa zdjęciu są dwa. Po lewej jest szampon (średni wash and wax) a drugi to fantastyczny cleaner/conditioner do skóry o zapachu "dawno garbowanej" Meguiars #7 - Maszynowo odradzam. Lepiej aplikatorem z MF. Konsystencja,kolor,efekt i działanie identyczne z Zymol HD Clense (zastanawiające) Efekty? Oszałamiająca "tłustość lakieru" Praca trudno dla nowicjusza. Not user friendly :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 Praca trudno dla nowicjusza. Not user friendly :) I właśnie dlatego ciągle się przed nim wzbraniam - nie potrafię nałożyć go tak aby zetrzeć bez problemu.. :roll: A wiem, że głębie i tłustość daje niesamowitą. Polerujesz od razu po nałożeniu na cały element/auto czy jedynie na część? Konsystencja,kolor,efekt i działanie identyczne z Zymol HD Clense (zastanawiające)Faktycznie.. Szkoda, że nie masz żadnego Zymola w kolekcji, ja spróbuje u siebie porównać działanie na #7 i HDC, jeśli różnicy nie będzie - nie zamierzam przepłacać :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 10 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 Robię nim po elemencie. HDC miałem i nie widzę różnicy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 Trochę nazbierałeś :P Jak Ci się podoba PB Trim Restorer ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 10 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 Jestem zachwycony efektem (zwłaszcza na fakturowanych plastikach) oraz ekonomią. Must have :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeper Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 HDC miałem i nie widzę różnicy :) A wpływ na dlugosc zycia wosku Zymola polozonego na? Ponoc najlepsze rezultaty jesli chodzi o trwalosc woskow Z uzyskuje sie po ich aplikacji na HDC - jest to wiedza powszechna, ale byc moze bledna... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 11 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 tak się śmiesznie złożyło że że jak miałem Carbona nie miałem HDC jak miałem HDC nie miałem wosku Z :) Więc nie wiem :oops: Ale nawet bez dedykowanego cleanera jak mi coś leży 3 miesiące na aucie to jest już aż nad to :) a taki wynik nie trudno osiągnąć. Oczywiście troszkę nie poprawne jest to moje porównanie #7 do HDC bo to inne produkty ale miałem na myśli tylko aspekty wizualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeper Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 No własnie. U mnie combo Carbon+HDC czekaja na otwarcie sezonu i stąd moje zainteresowanie #7 w kontekscie wydłużania/skracania trwałości wosku przez glaze. Niestety #7 nigdy nie miałem, tylko DC2 - ponoc to b. podobne produkty. Na Hondowskim Pirates Black Pearl robił pięękny efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 11 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 #7 stosuje zawsze na kolory z potencjałem. Ja akurat nie jestem zwolennikiem super trwałości tak miesiąc i wax off :) Jestem przekonany ze Twoje połączenie na wiosnę da radę ok 3 miesięcy bez problemu :) Sam sprawdzę bo na wiosnę 3* Z będzie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jorgus Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 kiedyś powiedziano mi ze DC-2 jest do ręcznego a #7 do maszynowego nakładania , a produkty bardzo podobne, ja sam używam i w zależności jaki lakier to do jednych daje NTX a na drugie Peta '53 i fajny efekt jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art'ek Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 a na drugie Peta '53 i fajny efekt jesti ile on sie w sezonie letnim utrzymuje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 10 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Na stare lata człowiek podobno dziecinnieje :ymparty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Hehe kolor mówi wszystko Hetty :u , a kolegę do niej masz bo jej smutno będzie :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 10 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 kolegę jej dopiero przyprowadzę :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Zwykły Henry? :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 10 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 George następny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Hetty? O tej pani nie słyszałem.. Opowiedz co nieco :S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 10 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 W pełni działająca miniaturka dla dzieci detailerów :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Ale do kieszeni chyba nie wejdzie.. ;) Mocno ssać potrafi? ;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 10 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Taki raczej plecaczkowy.... Mocno ssać potrafi? Jeszcze nie sprawdzałem....jest za młoda ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Taki raczej plecaczkowy.... Mocno ssać potrafi? Jeszcze nie sprawdzałem....jest za młoda ;) :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankos Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 CO to za sprzęt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi