antonio3 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Kolor: biały Zapach: podobny do jakiegoś płynu do mycia naczyń coś w tym stylu Cena: 500 ml - 29 zł 1000 ml - 45 zł 5000 ml - 179 zł Konsystencja: płynna Rozcieńczenie: ja stosowałem 1:1, producent nie przewiduje rozcieńczenia, chodzą słuchy, że 1:50 też ma dobrą siłę czyszczącą. Wydajność: 1 strzał na nieduży element wystarczy. Kilka słów od producenta: Predator to wysokiej skuteczności, gotowy do użycia produkt do usuwania plam oraz zabrudzeń z prawie każdej powierzchni. Z jego pomocą bez trudu usuniesz zabite instekty z lakieru, wyczyscisz deskę rozdzielczą, tapicerkę i inne elementy Twojego samochodu. Jak widać zastosowanie szerokie ;) Na początku zabrałem się za opony nie myte od 2 miesięcy po umyciu wysuszeniu i nałożeniu dressingu Następnie podziałałem coś pod maską po Drobne szczegóły, które każdy detailer uwielbia :lol: po Czas na drobny nagar z silnika po wewnętrznej stronie maski po co tam dalej hmm może zamek nie czyszczony chyba nigdy?piękna grubiutka warstwa brudu tu potrzebne były dwa podejścia predatora widać, że ruszył ten syf ale w 100% sobie nie poradził nie chciałem używać szczotki drucianej bo nie o to tu chodziło Spróbowałem też z nagarem na samym silniku coś też ruszył... mega stary syf po Podsumowując jak dla mnie predator ma potencjał. Jakieś drobne zakamarki typu wlew paliwa itp no problem, inne również. Cena też zachęcająca. Zapraszam do dyskusji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Drogi Antosiu, Jak widać zastosowanie szerokie ;)Jak to APC (All Purpose Cleaner ;) ) po umyciu wysuszeniu i nałożeniu dressinguNic mi to nie ukazuje jak oponę domyło :) Rozcieńczenie: ja stosowałem 1:1, producent nie przewiduje rozcieńczenia, chodzą słuchy, że 1:50 też ma dobrą siłę czyszczącą.Rozbieżność między nierozcieńczalnością a stosunkiem 1:50 (i mimo wszystko dalszej skuteczności) jest ogromna. Więc jak w końcu? Czy taki nierozcieńczony nie uszkodzi/odbarwi elementów na przykład deski rozdzielczej? Czy środek rozcieńczony 1:50 będzie równie skuteczny co ten nierozcieńczony? Wybacz, żem taki czepialski :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio3 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Jak to APC (All Purpose Cleaner ) :D Nic mi to nie ukazuje jak oponę domyłoniestety nie mam foty po umyciu tylko z nastepnego dnia po dressingu Rozbieżność między nierozcieńczalnością a stosunkiem 1:50 (i mimo wszystko dalszej skuteczności) jest ogromna. Więc jak w końcu? Czy taki nierozcieńczony nie uszkodzi/odbarwi elementów na przykład deski rozdzielczej? Czy środek rozcieńczony 1:50 będzie równie skuteczny co ten nierozcieńczony?no więc nierozcieńczonego na pewno nie poleciłbym na pewno żadnemu wrogowi do mycia wewnątrz. Nie wiem skąd taka duża rozbieżność jj może warto podpytać kogoś z 4nano:) więcej testów i opinii na temat predatora na wiecie jakim forum "mało istotnym" :lol: :lol: :lol: Wybacz, żem taki czepialskispoko browara mi wisisz za te obszerne wyjaśnienia =)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Panowie miedzy nierozcienczonym a 1 do 50 to jest niesamowita roznica.Cos tu nie tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio3 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Panowie miedzy nierozcienczonym a 1 do 50 to jest niesamowita roznica.Cos tu nie tak...wiem o tym ale tak słyszałem najlepiej podpytać 4 nano jak pytałem jak bardzo można go rozcieńczyć powiedzieli, że nie przewidują rozcieńczenia ale 1:50 dawał radę więc sam nie znam szczegółów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 "Herbatę należy zaparzyć wrzątkiem ale zimna woda z kranu też się nada" ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio3 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 najważniejsze, że daje sobie rae a cena też nie majątek Oo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 ahhh ok JJ.Wszystko jasne :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 najważniejsze, że daje sobie rae a cena też nie majątek Oo 5000 ml - 179 złValetPro Citrus PreWash 5l - 90zł Nielsen Cyclone 5l - 105zł StjarnaGloss Stark Blue 3,78l - 90zł Autobrite MPC 5l - 100zł Bilt Hamber Surfex HD 5l - 90zł Meguiars APC 3,78l - 100zł Ja bym jednak z tym polemizował ;) Ciekawi mnie (i nie tylko mnie) sprawa tego rozcieńczenia. Antonio, zaradny chłopak jesteś, dowiedz się co 4nano mówi :u Browar wyślę na maila, podaj na PW ;)) ps. Podoba mi się Twoja robota ze szczegółami pod maską :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio3 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 ps. Podoba mi się Twoja robota ze szczegółami pod maską :-B czego sie nie robi dla tych amatorow z forum :ymhug: =)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio3 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Hej, Moje ustosunkowanie jest proste, preparat zostal stworzony z mysla zeby uzywac go nie rozcienczonego, to ze forumowicze zalewaja go woda to ich sprawa My nie bedziemy podawac stezen bo uznalismy. ze to ktore dostajecie w gotowym produkcie jest silne na tyle zeby usuwac mocne zabrudzenia i delikatne na tyle zeby nie robic szkod. Jakby to prosto ujac, nie zabraniamy go rozcienczac ale rowniez nie polecamy i kazdy kto to robi, robi to wg. wlasnego uznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cz@rek Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 moim zdaniem bardzo fajny produkt dla początkującego bo nie musi się martwić czy nie rozcięczył za dużo czy za mało po prostu od razu gotowy produkt a i myślę profesjonaliści będą mieli tutaj pole do popisu bawiąc się w sprawdzanie ile można z niego wycisnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spons Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Witajcie, Dawno tu nie zagladalem, oj bardzo dawno :ymblushing: Postaram sie nadrobic zaleglosci 8-) Tak jak zacytowal mnie Antonio - preparat jest gotowy do uzycia i rozcienczanie go nie jest konieczne, oczywiscie nikt Wam tego nie zabrania niemniej jednak musicie do stezen dojsc sami. Predator nie jest zwyklym APC, moze nalezalo sie go nazwac MPC... w kazdym razie, predator poza tym ze swietnie radzi sobie z wszelakim brudem i smarem, moze rowniez sluzyc jako cleaner do zarowno lekko jak i mocno zabrudzonej skory, prespray do prania tapicerki, zmywacz do naklejek (wysusza klej, nie robi 'glutkow' jak tradycyjne tar removery), zmywacz cmentarny ;) (zaschniete robaczki), drewna, a takze uzytku domowego czyli czyszczenia np. mebli czy plytek. Wszytsko to w nierozcienczonej postaci ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi