Administrator marctwain Posted June 2, 2010 Administrator Report Share Posted June 2, 2010 Coś się porobiło, że dział się nie pojawiał. A chciałem opisać pierwsze spostrzeżenia o Finish Kare Exterior Trim Restorer 317. Konsystencja podobna do Black Wow. Ale dużo łatwiej się wciera i wypracowuje-nie jest tak wydajny jak BW. Nie daje takiego połysku, bardziej satynowy (na plastikach), więc dla mnie przyjemniejszy. I zapach- zajeb. Nakłada się padem gąbkowym, przynajmniej ja tak zrobiłem- lepiej się wciera. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aro_77 Posted June 2, 2010 Report Share Posted June 2, 2010 Ja tez uzylem go 2 tygodnie temu po raz pierwszy. Pachnie ladnie, dosc wydajny jestem z niego zadowolony. Ladnie odpycha wode po 2 myciach i 2 tygodniach nadal ladnie wyglada i to co mnie stysfakcjonuje nie wyglada plastik jakby byl tlusty tylko jest ladnie czarny :) Chce jeszcze sampla z poorboysa sprawdzic i porownac ale mysle ze bedzie podobnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator marctwain Posted June 2, 2010 Author Administrator Report Share Posted June 2, 2010 W efekcie jest bardzo podobny do tego PB trim restorera. Nie tłusty właśnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mecholl Posted June 2, 2010 Report Share Posted June 2, 2010 Panowie, odnośnie plastików. Na początku mojej zabawy z woskami pomazałem sobie trochę listwy jakimś ustrojstwem i już dłuższy czas nie mogę się pozbyć tych śladów. Jak zastosuję jakieś tzw. czernidła czy środki do plastików to jest ok ale po pewnym czasie te ślady znowu wychodzą. Jak się ich pozbyć ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator marctwain Posted June 2, 2010 Author Administrator Report Share Posted June 2, 2010 spróbuj tym: http://www.waxparadise.pl/produkt,Durag ... ,6380.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonnes Posted June 2, 2010 Report Share Posted June 2, 2010 Spróbuj przesmarować zwykłym masłem orzechowym :lol: Bez jaj - pomaga, sam miałem ten problem kiedy "pobrudziłem" plastiki AG SRP a później AG HD Wax. Możesz też spróbować jakimś stężonym APC. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MARCO Posted June 3, 2010 Report Share Posted June 3, 2010 Mariusz ,sprawdz FK po deszczu pod kątem trwałosci czy nie dzieje sie cos takiego: To zdjęcie po zastosowaniu Bumper care AG. Po megsowym TD tez się tak dzieje. Wniosek z tego ze te środki o kant d...py potłuc. Jesli FK się tak nie zachowuje to biorę ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator marctwain Posted June 3, 2010 Author Administrator Report Share Posted June 3, 2010 Sprawdzę. Napewno nie ma takiego problemu z PB trim. mam na volvo. Ale w weekend zapodam FK. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
19Urban94 Posted June 3, 2010 Report Share Posted June 3, 2010 Stąd teraz wiem, dlaczego schodzi u mnie tak szybko Trim Detailer Megs`a... Czyli po PB Trim Resort, tego nie ma.? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator marctwain Posted June 3, 2010 Author Administrator Report Share Posted June 3, 2010 Dużo zalezy tez od jakości i faktury tworzywa. ja wcieram dość mocno gąbkowym i mam porowate w fakturą. Śladów po deszczu nie widać, takich zacieków. Poza tym to tył, jakas wycieraczka i płyn do spryskiwacza, może coś zmył? zawsze tak się dzieje? To do Marco. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MARCO Posted June 3, 2010 Report Share Posted June 3, 2010 To co widać na zdjęciu to po drobnym deszczu ,jakieś 15 min opadów. Taki przelocik. Auto stało nie użytkowane. AG BC nałożony jakąś godzinę wcześniej. Oszczędnie bo to próbka ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator marctwain Posted June 4, 2010 Author Administrator Report Share Posted June 4, 2010 Tez tak mogło być. te środki trzeba porządnie wcierać, nawet ciut więcej, ewentualny nadmiar zebrać trochę mf. Wiem, że sas nielsena też tego nie ma. Miałem w zeszłym roku próbkę, na dużo nie starczyło ale trzymało zimą długo. Dzisiaj zdjęcia PB Trima po aplikacji 15 maja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts