JJ. Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Łelkam ewrybady, W Sierpniu będąc na wybrzeżu, wypatrzyłem w Lidlu szampony samochodowe po 3,99zł/szt. Postanowiłem zakupić jeden (w zasadzie to dwa ;)) ) i przekonać się co to za cudo. Tak to wygląda: Tutaj skład i opis producenta: Moje spostrzeżenia: Konsystencja: Kisiel, żel Kolor: Bezbarwny Zapach: Męski, jak żel po goleniu Stężenie jakiego użyłem: ~30ml/10000ml Oto obiekt do szorowania: Proces przebiegał następująco: - Auto spryskane aktywną pianą CarValet z opryskiwacza ciśnieniowego aby pozbyć się jak najwięcej brudu przed myciem właściwym, - Pozostawienie na kilka minut, - Dokładne spłukanie i mycie panelami, częste płukanie umytych sekcji co by szampon nie siedział na lakierze, - Spłukanie całości po skończeniu mycia, - Wycieranie JN do sucha. Tutaj krótki filmik z mycia: IDFQrQFNAMc Kilka uwag odnotowanych podczas pracy z szamponem: 1. Zapach - przyjemny, wyczuwalny podczas pracy przez cały czas, 2. Poślizg - dobry, zarówno pod palcami jak i przy kontakcie rękawicy z lakierem, 3. Pienienie - piana w wiadrze podczas napełniania umiarkowana, nie wylewało się za wiadro ale i nie było jej mało, wiadro z szamponem zanim zostało użyte stało kilkanaście minut, przez ten czas piana nie opadła za bardzo. Podczas mycia, na bocznych panelach, szampon na rękawicy Megsa potrafił się zapienić. 4. Skoncentrowanie - moim zdaniem bardzo dobre, producent zaleca 2-3 nakrętki, ja użyłem górnej granicy i uważam, że to dobry wybór. 5. Płukanie - szampon z łatwością schodzi z auta z wodą z myjki ciśnieniowej. 6. Siła czyszcząca - bardzo dobra, bez problemu domyło wszystko, nawet uporczywe czarne kropki z tyłu auta. 7. Szampon a LSP - niestety nie potrafię odpowiedzieć czy szampon naruszył LSP, nie znam również jego pH. 8. Bonusy - w postaci poprawy sheetingu - brak. Auto po myciu: Ocena ogólna: Bardzo, bardzo tani szampon do mycia który spełnia swoje zadanie w 100%. Dobrze domywa brud a praca z nim to przyjemność. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacek _b Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 widzę że cały czas naginasz z dziurami po listwach :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proximo Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 tez kupiłem go jakis czas temu do mycia samochodu "trupa" ojca ;) Fajnie by bylo jakby ktos pomierzyl jego ph przy zalecanym rozcienczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 23 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 widzę że cały czas naginasz z dziurami po listwach :)Za rok je zaspawam, słowo daje.. :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio3 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 piana jak u kazdego prawdziwego i cenionego szamponu z marketu :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golono Opublikowano 24 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 Fajny test :) Ciekawe czy podobnie jak Autoland zmywa LSP 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi