Jump to content

Power Shine Car Flash

JJ.

Recommended Posts

Łelkam ewrybady,

W Sierpniu będąc na wybrzeżu, wypatrzyłem w Lidlu szampony samochodowe po 3,99zł/szt. Postanowiłem zakupić jeden (w zasadzie to dwa ;)) ) i przekonać się co to za cudo.

Tak to wygląda:

Dołączona grafika

Tutaj skład i opis producenta:

Dołączona grafika

Moje spostrzeżenia:

Konsystencja:

Kisiel, żel

Kolor:

Bezbarwny

Zapach:

Męski, jak żel po goleniu

Stężenie jakiego użyłem:

~30ml/10000ml

Oto obiekt do szorowania:

Dołączona grafika

Proces przebiegał następująco:

- Auto spryskane aktywną pianą CarValet z opryskiwacza ciśnieniowego aby pozbyć się jak najwięcej brudu przed myciem właściwym,

- Pozostawienie na kilka minut,

- Dokładne spłukanie i mycie panelami, częste płukanie umytych sekcji co by szampon nie siedział na lakierze,

- Spłukanie całości po skończeniu mycia,

- Wycieranie JN do sucha.

Tutaj krótki filmik z mycia:

IDFQrQFNAMc

Kilka uwag odnotowanych podczas pracy z szamponem:

1. Zapach - przyjemny, wyczuwalny podczas pracy przez cały czas,

2. Poślizg - dobry, zarówno pod palcami jak i przy kontakcie rękawicy z lakierem,

3. Pienienie - piana w wiadrze podczas napełniania umiarkowana, nie wylewało się za wiadro ale i nie było jej mało, wiadro z szamponem zanim zostało użyte stało kilkanaście minut, przez ten czas piana nie opadła za bardzo. Podczas mycia, na bocznych panelach, szampon na rękawicy Megsa potrafił się zapienić.

4. Skoncentrowanie - moim zdaniem bardzo dobre, producent zaleca 2-3 nakrętki, ja użyłem górnej granicy i uważam, że to dobry wybór.

5. Płukanie - szampon z łatwością schodzi z auta z wodą z myjki ciśnieniowej.

6. Siła czyszcząca - bardzo dobra, bez problemu domyło wszystko, nawet uporczywe czarne kropki z tyłu auta.

7. Szampon a LSP - niestety nie potrafię odpowiedzieć czy szampon naruszył LSP, nie znam również jego pH.

8. Bonusy - w postaci poprawy sheetingu - brak.

Auto po myciu:

Dołączona grafika

Ocena ogólna:

Bardzo, bardzo tani szampon do mycia który spełnia swoje zadanie w 100%. Dobrze domywa brud a praca z nim to przyjemność. Polecam.