Jump to content

Valet Pro Dionysus vs Car Pro Perl - co wybrać?

Recommended Posts

Cześć!

Tak jak w temacie - który środek do plastików zewnętrznych byście polecili? Valet Pro Dionysus czy Car Pro Perl?

Najbardziej interesuje mnie wydajność oraz trwałość obu tych produktów. Miło byłoby gdyby ktoś też podesłał zdjęcia po ich aplikacji.

Z góry dzięki za pomoc :-bd

Generalnie interesuje mnie działanie tych produktów tylko na listwach it

W takim razie myślę VP myślę będzie najlepszy zresztą ostatnio na KA było porównanie właśnie dionyzego z 303 i czymś od Duraglosa i zdecydowanie dionizy zdeklasował rywali

Tak wiem, widziałem ;) I właśnie m.in ten test przekonuje mnie do tego produktu.

Swoją droga jestem ciekaw czy Perl jest równie dobry jak inne produkty od Car Pro... :-?

Zastosowanie podobne,platyki,gumy itp.Lepiej na zewnatrz.Gorszy zapach perla.Nie wyobrarzam sobie jak te auta smierdza na ktorych wlasciciele plastyki wenetrzne potraktowali.Wydajniejsz dionysus.Perla mozna rozcieczyc do 1:4,ale....nierozcieczony jest w miare ciezki do polozenia 1:1 w miare dobrze sie kladzie i mozna rowno pokryc powierzchnie.Ponizej 1:1 za wodnisty.

Obydwa srodki lepiej dzialaja na porowych plastykach niz na gladkich.

Polecam VP :u

Alternatywa to WO-1N tire and trim dressing-black out od wolf's chemicals....

Perl chyba można rozcieńczać, gdzieś czytałem, że chyba 1:1 można stosować i efekt ok.

Tak perla można rozcieńczać. Teraz wyszła wersja ulepszona chyba mamy ją u siebie jeszcze :roll:

Jest wydajnym produktem, taką hybrydą wielozadaniową. Łatwa aplikacja i przyjemy w pracy.

VP nie znam więc nie pomogę.