Golono Posted December 29, 2011 Report Share Posted December 29, 2011 Cześć! Czym waszym zdaniem najlepiej dbać o powierzchnie chromowane? Pasta do polerowania Autosol to dobry wybór? Czy lepiej zainwestować w produkty Mothers/Meguiars. Mam malutkiego choppera i od dłuższego czasu nie wiem czym ugryźć po prostu te "chromy" Pacjent to Kymco Zing z 2000 roku. Miejsce na którym mi najbardziej zależy znajduje się wokół tych wskaźników: Jest to tak jakby rdza... osad a nie chciałbym popsuć :) Da się to czymś przepolerować? W innych miejscach widoczne są tylko malutkie swirle :) Pozdrawiam, Patryk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted December 30, 2011 Report Share Posted December 30, 2011 Moim zdaniem dedykowane do chromu na szmatce MF. Autosol może być zbyt agresywny.. Ale tutaj Tomasz mógłby się wypowiedzieć.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Golono Posted December 30, 2011 Author Report Share Posted December 30, 2011 Dzięki JJ. :) Już nawet nie chodzi najbardziej o te swirle tylko o te zabrudzenie :shock: W normalnym świetle ich nie widać :D Ale gdyby się dało to bardzo chętnie również bym je usunął... Pozdrawiam :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonnes Posted December 31, 2011 Report Share Posted December 31, 2011 Patryk, Ja do chromów używam pasty Autosol (orurowanie w terenówce + końcówki wydechów) i ta pasta daje radę. Moim zdaniem, nie jest zbyt agresywna i do usunięcia zabrudzeń a i też do polerki nadaje się jak najbardziej. Próbowałem tez pasty do chromów Sonax-a, ale nie była tak skuteczna jak Autosol. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Golono Posted December 31, 2011 Author Report Share Posted December 31, 2011 Mirku a używasz może tej pasty? Bo jest ich kilka ale ta chyba też powinna dać rade :D http://www.pielegnowacauto.pl/autosol-metal-polish-75ml.html Dzięki :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonnes Posted December 31, 2011 Report Share Posted December 31, 2011 Ta powinna dać radę. Ja zakupiłem dużą puchę i mam spokój na jakiś czas. U ciebie, na tego małego choppera, wystarczy spokojnie tubka - ta pasta jest bardzo wydajna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts