mariost Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Witam. Oto co na temat produktu pisze producent (...myślę, że nie ma co powielać...;) ) http://instafinish.com.au/product_info.php?products_id=135 Ode mnie : Konsystencja "masełkowatego" płynu o ładnym i przyjemnym zapachu bananowym, bajecznie prosta w aplikacji i polerowaniu. Produkt nałożony został na lakier po "lekkiej korekcie"(Scholl S17+, S40, IPA) oraz po zastosowaniu cleanera Dodo Juice LP. Temperatura podczas aplikacji - 15-20 st.C Sposób aplikacji: Ktoś tutaj kiedyś napisał (chyba Tony S.), że lubi być lekko "wtarta"...Użyłem czarnego, finishowego pada Boll 150mm. Maszyna rotacyjna. Obroty: - rozpoczynałem kolejne panele na 600rpm. - rozprowadzanie, - kończyłem na 900rpm. - wykończenie - pozostawiłem lekki "film", który usunąłem puszystą fibrą (ze zdjęcia:)) Następnie produkt wraz z "króliczkiem doświadczalnym" :) pozostawieni zostali "sami sobie" w pracowni :)) w temp. 15-20st.C na 14h. Dokumentacja zdięciowa podczas aplikacji: (...ponieważ podczas pracy, to nie wszędzie jeszcze dopracowane, podocierane itd. :) ) Tak samochód wygladał po wyprowadzeniu ze "stajenki" :) : Link do filmu: JYPDFqhRfTo Po 4ech dniach od aplikacji tak wygląda kropelkowanie i "spływanie" - temperatura podczas nagrywania filmu ze spłukiwania 4st.C, auto wcześniej nie myte szamponem, spłukiwane ciepłą woda : ...i sheeting : -XqynOJ5ft8 Podsumowując. W cenie 35zł takiego efektu "wet" jeszcze nie widziałem (...ale ja w ogóle jeszcze mało do tej pory widziałem... jeśli chodzi o detailing... :)) ) Lakier "oblał się ciekłą plex-i" stał się taki szklisto-plastikowy, bardzo podoba mi się taki efekt, szczególnie, że został on uzyskany nie dużym i bardzo przyjemnym nakładem pracy - i tutaj Insta ma duuży +. Sposobem w który aplikowałem wykorzystałem jakieś 15-20ml produktu dlatego że niestety "gąbka" swoje pewnie wypiła, myślę, że ręcznie poszło by troszkę mniej ale i tak uważam że jest wydajna - warto też tutaj dodać, że podobno "bliżniaczy" produkt od CHGuys - jest trochę droższy (niestety nie wiem czy jest to rzeczywiście ten sam produkt). Prawdę mówiąc, nie zauważam minusów z aplikacji. Z tego co można wyczytać w necie, minusem może być trwałość - tego niestety już nie sprawdzimy ponieważ cała ta moja "historia" jest następstwem wykonanych niedawno poprawek lakierniczych (...to Ford... ;) ) i dla zabezpieczenia (eksperymentalnie) już teraz na Instę "siadł" colli-eżka :lol: . Nie zauważyłem na razie, żeby się coś gryzło. Znając życie to i tak znowu nie wytrzymam i za miesiąc znowu "do stajenki" ;) . Nie męczę was już. Dziękuję za uwagę. Krytyka mile widziana ;) PS. Przepraszam za zdjęcia, są niestety, z braku czasu, tylko z "komórki", filmy rownież, a w dodatku "operator" to najbardziej "amatorski" amator na świecie... :)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio3 Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 fajny sheeting nawet :u kiedys chcialem to kupic ale sie wachalem moze sie jednak skusze na to maselko ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 ja również mam u siebie inste, stosuję zamiennie z Black Holem- bardzo dobre obydwa produkty nie potrafię jednak wyróznić któregoś z nic- może aplikacja maszynowa na insta daje lepsze efekty i lepiej się pracuje ale to już subiektywizm :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Poprawiłem linki do filmów z YT. Jak krytyka mile widziana to ja mam parę kwestii do wyjaśnienia :) (Scholl S17+, S40, IPA) oraz po zastosowaniu cleanera Dodo Juice LPCóż to za przedziwna kombinacja panie kolego? :) Albo S17+, S40 -> IFBWW Albo S17+, DJ LP -> IFBWW IPA moim zdaniem troszkę tu nie potrzebna (chyba, że sprawdzałeś poziom korekty, ale skoro to lekkie odświeżenie to nie było takiej potrzeby; może sam cleaner by wystarczył - S40 lub DJ LP). Mówi się, że powierzchnię lepiej odtłuścić jedynie przed nakładaniem środków polimerowych (sealantów), przy woskach nie ma takiej potrzeby, te 'olejki' się lubią ;) Uszczelki (wokół klamek i przy szybie) oraz szczeliny (pod szybą tylną oraz wokół wlewu paliwa) bardzo rażą. Mam nadzieję, że finalnie wszystko dopieściłeś :u Co to za fibra? Widzę, że foka dostała nowe lampy. :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariost Opublikowano 2 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 JJ... ...IPA była do inspekcji, pomiędzy Scholle (żle to ująłem - wiem), nie chciałem się rozpisywać bo temat dotyczy testu Insty, chciałem aby czytelnik wiedział co było używane w "podłożu", tylko...;) ...nie było potrzeby stosować DJ LP po S40 (który jest też cleanerem) ale traktuję S40 jako taki "docinacz" po S17+, a DJ LP bardzo lubię i efekt po nim - dlatego zrobiłem to tak...profilaktycznie - powiedzmy...;) Mówi się, że powierzchnię lepiej odtłuścić jedynie przed nakładaniem środków polimerowych (sealantów), przy woskach nie ma takiej potrzeby, te 'olejki' się lubią ...tego się teraz nauczyłem... ;) Uszczelki i te inne pierdołki - wszystko oczywiście dopieściłem tą żółtą fibrą "BLINK" kupioną w jakimś niemieckim tekstylniaku ;) ... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Mam to masło ale co CG i też nakładanie i ścieranie jest łatwe, chociaż natty'sa blue milej się nakładało bo lepiej widać po nałożeniu. Niestety zdjęć w słońcu nie mam, jedynie w pochmurny dzień i świeżo po odświeżeniu lakieru z nałożenym wcześniej cg wet mirror finish. Trwałości nie testowałem, bo po dwóch tygodniach letnich z nudy po prostu spróbowałem czegoś innego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacek _b Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Mam klona tego wosku od CG Butter Wet Wax , faktycznie nakładanie , polerowanie bajeczka , połysk i wet jest bardzo ładny . Pod wosk dawałem ClearKote Vanilla Hand Glaze , robi wrażenie , jednak ja z trwałości jestem niezadowolony jak i z odprowadzania wody , ale do szybkiego " wet " produkt pierwsza klasa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Makki_ Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 To ja tylko wtrace ze CG Butter Wet Wax to chyba ich najgorszy produkt. Nadaje sie na 1 zlot, wyjazd do kosciola lub do 1 mycia :)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golono Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Ładny wetlook :) I Super kropelkowanie :D Bardzo podoba mi się ten lakier 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacek _b Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 To ja tylko wtrace ze CG Butter Wet Wax to chyba ich najgorszy produkt. Nadaje sie na 1 zlot, wyjazd do kosciola lub do 1 mycia :)) dobrze to ująłeś :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaszczu Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 A może ktoś go porównać z Duraglossem Track Claw? Bo chcę do wiosny kupić jakiś produkt, który ma być postawiony typowo na wygląd :-bd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCO Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Bo chcę do wiosny kupić jakiś produkt, który ma być postawiony typowo na wyglądA corecteur zrobione?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 to pytanie to już do tematu"pomoc" - jeżeli nei bedzie korekty to black hola polecam, potrafi co nie co przymaskowac- ale po korekcie to już wkręca się masakrycznie :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaszczu Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Bo chcę do wiosny kupić jakiś produkt, który ma być postawiony typowo na wyglądA corecteur zrobione?? Planowana już niedługo :-bd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCO Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Kurde ,no mam i jedno i drugie ale czy zauważam różnicę? Musiałbym sypnąć jakieś 50/50 na masce bo oba kładem ale na różne auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacek _b Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 podstawowa różnica to śliskość lakieru , po Track Claw lakier jest bardzo śliski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCO Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 który ma być postawiony typowo na wygląd Więc o śliskości nie wspominałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi