ciastek Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Witam Mam na imię łukasz. Przygodę i zainteresowanie detailingiem zaczęła się od października. Temat coraz bardziej mnie ciekawi i tak oto pojawiłem się na tym forum. Szukam wszędzie informacji na ten temat, zbieram akcesoria, produkty i je testuje z mniejszym lub większym powodzeniem. Aktualnie poruszam się ikoną dresiarzy - Bolidem Młodzieży Wiejskiej BMW e36 Touring Oto moje wozidło i szkaradna gęba :ymhug: Niestety listw wciąż brak do kompletu... ale... pierwsze zabiegi świata detailingu już mam za sobą Collinite 476's po 4 tyg Niestety auto ma kilka wad lakierniczych i mam nadzieje, że uda mi się u Was zasięgnąć porad i pomocy w zwalczeniu ich i doprowadzeniu auta do ładnego stanu. Pozdrawiam wszystkich ps. widzę tu kolegę nox'a którego znam z forum ytrc.pl ( niedobrzelcu nie odpisujesz na PW na tamtym forum ! a szukałem porad dotyczących produktów z Twojego sklepu :-?? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Witam :-h Colli coś bez szału wygląda po tych 4tyg :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciastek Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 auto było też brudne trochę :roll: a woda skroplona to nocny deszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 witamy serdecznie :u bardzo lubię dupcię tej trójeczki- a listwy w kolor, na zderzaku przednim też i będzie piknie :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciastek Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 dzięki ;) listwy będą jednak oryginalne czarne - udało się zamówić wreszcie brakuje mi też oryginalnej listwy pod zderzak ;) na wiosnę auto idzie w dół mocno i dostanie większe i szersze koło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Powitac na forum ciekawej lektury zycze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Cześć ciastek, miło mi Cię powitać w zwariowanej rodzince! :ymhug: Czytaj, czytaj, pytaj, jak coś będzie niejasnego, pomożemy :) bardzo lubię dupcię tej trójeczkiOj tak :ymdaydream: dostanie większe i szersze kołoTo się dobrze składa bo mamy na forum mistrza od kółek :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciastek Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 po 6 tygodniach... wydaje mi się że już mega słabo wygląda... kupiłem dziś Nielsen APC Cyclone i wydaje mi się że jest mega słaby (albo zrobiłem za małe stężenie) bo nie mogłem doczyścić plastików z plam po wosku... możecie coś poradzić ? Meguiar's Ultimate Compound - na razie ręcznie, próbowałem na lusterku i efekty zapowiadają się ok Meguiar's Quik Detailer - próba wygląda ok Meguiar's Natural Shine Protectant - hmm jak dla mnie wyczyściłem tym lepiej deskę i plastiki niż apc :roll: Po weekendzie szukam polerki - możecie coś polecić ? To się dobrze składa bo mamy na forum mistrza od kółek kogooo ? szukam czegoś niebanalnego bardzo, myślałem też o kółkach w stylu jdm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Cześć Łukasz!!! Witam na forum :f kupiłem dziś Nielsen APC Cyclone i wydaje mi się że jest mega słaby (albo zrobiłem za małe stężenie) bo nie mogłem doczyścić plastików z plam po wosku... możecie coś poradzić ?Uuuuuuu, słabo to widzę każdym APC :( Zanim zaczniesz kombinować z innymi środkami wypróbuj jeden sprawdzony - masło orzechowe ;) kogooo ? szukam czegoś niebanalnego bardzo, myślałem też o kółkach w stylu jdmFacio występujący pod nickiem Tomasz - spec od kółek jakich mało :u Jego stronka: http://www.e-maco.home.pl/felgi/kontakt.html Obejrzyj galerię ;) Co do polerki to dwa pytania: - ma być rotacja czy dual action??? - jaki budżet na maszynę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciastek Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Uuuuuuu, słabo to widzę każdym APC Zanim zaczniesz kombinować z innymi środkami wypróbuj jeden sprawdzony - masło orzechowe masło orzechowe :shock: ale jak ? ale skąd ? gdzie to znajdę ? Co do polerki to dwa pytania: - ma być rotacja czy dual action??? - jaki budżet na maszynę??? - jestem zielony :shock: możesz wyjaśnić różnice ?, albo podać jakiś wyjaśniający link ? Chcę czegoś wygodnego i łatwego w obsłudze ( znajomy polecał mi http://allegro.pl/polerka-szlifierka-power-up-1400w-2-lata-gwar-fv-i2036951123.html ) budżet jest do ustalenia - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Uuuuuuu, słabo to widzę każdym APC Zanim zaczniesz kombinować z innymi środkami wypróbuj jeden sprawdzony - masło orzechowe masło orzechowe :shock: ale jak ? ale skąd ? gdzie to znajdę ?Ze sklepu spożywczego w słoiczku takim :) takie jadalne normalne :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciastek Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 żartujesz :? powiedz że żartujesz :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Hehe kolego wiem, na początku mało kto chciał w to wierzyć :) Tutaj patrz: http://www.detailingclub.pl/viewtopic.php?f=14&t=1423&hilit=mas%C5%82o+orzechowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Hejże hola! Łukasz, fajnie, że jesteś spragniony wiedzy i chcesz dowiedzieć się co i jak, ale po pierwsze to jest wątek do przywitań a po drugie, znaczna część zagadnień które Cię trapią, zostały już poruszone na forum :) A reszta niech się ogarnie i tak dzielnie odpowiada jak Łukasz zada pytanie w odpowiednim dziale :) :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciastek Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Oj Mamo nooo... :mrgreen: Obiecuję się poprawić i nie grzeszyć za dużo ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 OK Dżeju, ogarniamy się w środę :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golono Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Witaj Łukaszu ;) Ładna e36 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Witaj :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Witaj :) Tylko załóż te listwy, bo mamy tutaj takiego jednego co nie może od roku założyć listew i się tylko wykręca :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Tylko załóż te listwy, bo mamy tutaj takiego jednego co nie może od roku założyć listew i się tylko wykręca :mrgreen:Myszka nad banem.. Ale palec swędzi.. :lol: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Uderz w stół a.... :lol: Dobra sorki za OT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi