Jump to content

Witam

ciastek

Recommended Posts

Witam

Mam na imię łukasz.

Przygodę i zainteresowanie detailingiem zaczęła się od października. Temat coraz bardziej mnie ciekawi i tak oto pojawiłem się na tym forum. Szukam wszędzie informacji na ten temat, zbieram akcesoria, produkty i je testuje z mniejszym lub większym powodzeniem.

Aktualnie poruszam się ikoną dresiarzy - Bolidem Młodzieży Wiejskiej BMW e36 Touring

Oto moje wozidło i szkaradna gęba :ymhug:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Niestety listw wciąż brak do kompletu...

ale... pierwsze zabiegi świata detailingu już mam za sobą

Dołączona grafika Collinite 476's po 4 tyg

Niestety auto ma kilka wad lakierniczych i mam nadzieje, że uda mi się u Was zasięgnąć porad i pomocy w zwalczeniu ich i doprowadzeniu auta do ładnego stanu.

Pozdrawiam wszystkich

ps. widzę tu kolegę nox'a którego znam z forum ytrc.pl ( niedobrzelcu nie odpisujesz na PW na tamtym forum ! a szukałem porad dotyczących produktów z Twojego sklepu :-?? )

Cześć ciastek, miło mi Cię powitać w zwariowanej rodzince! :ymhug:

Czytaj, czytaj, pytaj, jak coś będzie niejasnego, pomożemy :)

bardzo lubię dupcię tej trójeczki

Oj tak :ymdaydream:

dostanie większe i szersze koło

To się dobrze składa bo mamy na forum mistrza od kółek :u

Dołączona grafika po 6 tygodniach...

wydaje mi się że już mega słabo wygląda...

kupiłem dziś Nielsen APC Cyclone i wydaje mi się że jest mega słaby (albo zrobiłem za małe stężenie) bo nie mogłem doczyścić plastików z plam po wosku... możecie coś poradzić ?

Meguiar's Ultimate Compound - na razie ręcznie, próbowałem na lusterku i efekty zapowiadają się ok

Meguiar's Quik Detailer - próba wygląda ok

Meguiar's Natural Shine Protectant - hmm jak dla mnie wyczyściłem tym lepiej deskę i plastiki niż apc :roll:

Po weekendzie szukam polerki - możecie coś polecić ?

To się dobrze składa bo mamy na forum mistrza od kółek

kogooo ? szukam czegoś niebanalnego bardzo, myślałem też o kółkach w stylu jdm

Cześć Łukasz!!!

Witam na forum :f

kupiłem dziś Nielsen APC Cyclone i wydaje mi się że jest mega słaby (albo zrobiłem za małe stężenie) bo nie mogłem doczyścić plastików z plam po wosku... możecie coś poradzić ?

Uuuuuuu, słabo to widzę każdym APC :(

Zanim zaczniesz kombinować z innymi środkami wypróbuj jeden sprawdzony - masło orzechowe ;)

kogooo ? szukam czegoś niebanalnego bardzo, myślałem też o kółkach w stylu jdm

Facio występujący pod nickiem Tomasz - spec od kółek jakich mało :u

Jego stronka:

http://www.e-maco.home.pl/felgi/kontakt.html

Obejrzyj galerię ;)

Co do polerki to dwa pytania:

- ma być rotacja czy dual action???

- jaki budżet na maszynę???

Uuuuuuu, słabo to widzę każdym APC

Zanim zaczniesz kombinować z innymi środkami wypróbuj jeden sprawdzony - masło orzechowe

masło orzechowe :shock: ale jak ? ale skąd ? gdzie to znajdę ?

Co do polerki to dwa pytania:

- ma być rotacja czy dual action???

- jaki budżet na maszynę???

- jestem zielony :shock: możesz wyjaśnić różnice ?, albo podać jakiś wyjaśniający link ?

Chcę czegoś wygodnego i łatwego w obsłudze ( znajomy polecał mi http://allegro.pl/polerka-szlifierka-power-up-1400w-2-lata-gwar-fv-i2036951123.html ) budżet jest do ustalenia

-

Hejże hola!

Łukasz, fajnie, że jesteś spragniony wiedzy i chcesz dowiedzieć się co i jak, ale po pierwsze to jest wątek do przywitań a po drugie, znaczna część zagadnień które Cię trapią, zostały już poruszone na forum :) A reszta niech się ogarnie i tak dzielnie odpowiada jak Łukasz zada pytanie w odpowiednim dziale :) :u