Jankos Posted January 13, 2012 Report Share Posted January 13, 2012 Ciągle się waham jeśli chodzi o to co pokazał mario czyli Inste czy moze wziąć sobie puszkę tańszego wosku na lato Simoniz original wax carnauba wosk puszka 150g za 50zł. Tą inste pewnie łatwiej się nakłada i z tego co czytałem może robić na słońcu.. :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted January 13, 2012 Report Share Posted January 13, 2012 IFBWW 355ml kosztuje 36zł, ja nie wiem gdzie tu Simoniz tańszy.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jankos Posted January 13, 2012 Author Report Share Posted January 13, 2012 W kategorii Wosk w puszcze - nie sprecyzowalem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted January 13, 2012 Report Share Posted January 13, 2012 To samo, za 60zł mamy 236ml Nattys'a białego albo niebieskiego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jankos Posted January 13, 2012 Author Report Share Posted January 13, 2012 No właśnie ten nattys niebieski w moim przypadku by pasował choć jak przyjdzie koledze auto nawoskować to on już ma jasny kolor... :| dlatego ten Simonitz to taki kompromis. ale nie zaśmiecam tematu, choć o Simonitzu nie znalazłem :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted January 13, 2012 Report Share Posted January 13, 2012 To niech Ci będzie wdzięczny, że w ogóle chciałeś mu nawoskować auto. Weź człowieku nie wymyślaj z jakimiś Simonizami.. :lol: ps. A jak chcecie iść na kompromis to się zrzućcie po 50zł i kupcie coś fajniejszego. Dziękuje. Dobranoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jankos Posted January 13, 2012 Author Report Share Posted January 13, 2012 Ale ten Simoniz zbiera całkiem pochlebne opinie jak poczytałem troche o nim. Ok mowa w blue Nattysie ze jest do ciemnych lakierów, ale np: grafitowy, czy srebrno szary to ciemne kolory? :) oj chyba skończy się na Insta Finish za 35zł x 2 i tyle. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MARCO Posted January 13, 2012 Report Share Posted January 13, 2012 ciemnych lakierówtaaa... Czyli ze srebrny wyjdzie niebieski po nim?? Marketingowa papka. Bierz i nie pitol. Wosk to wosk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jankos Posted January 13, 2012 Author Report Share Posted January 13, 2012 Nie, tego się nie obawiam akurat ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xeper Posted January 13, 2012 Report Share Posted January 13, 2012 Jankos, srebrny po Nattysie niebieskim wyglada tak samo dobrze jak po kazdym innym wosku. Oczywiscie, jak masz chrapke to kup Simoniza i testuj razem z nami, ale w tej kat. cenowej to Nattys jest chyba najlepszym wyborem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MetalMagnes Posted January 14, 2012 Report Share Posted January 14, 2012 To samo, za 60zł mamy 236ml Nattys'a białego albo niebieskiego.Nie nalezy zapominać też o POORBOY'S WORLD Liquid Natty's za około 70 zł za amerykańskie pół litra, lub 16,90 za testerek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted January 14, 2012 Report Share Posted January 14, 2012 Marcinku, koledze Jankowi chodzi o wosk twardy, w puszce. Pozwoliłem sobie wydzielić z tematu Insty bo za duży OT się zrobił. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariost Posted January 14, 2012 Report Share Posted January 14, 2012 Pozwoliłem sobie wydzielić z tematu Insty bo za duży OT się zrobił. :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xeper Posted January 14, 2012 Report Share Posted January 14, 2012 No to jak juz mamy pieknie wydzielony temat ( :-bd dla JJa) to moja propozycja dla twardych woskow w puszce do 60 PLN (po uwzglednieniu rabatow sklepowych): - firmowe testery Dodo/Lusso/Finish Kare (btw, ciekawe kiedy FK pojawia sie ponownie w sklepach) - Nattysy B/W - Duragloss #104 - Mothers FX - Colli 476 - cleaner waxy Megsa/Mothers - inne, mniej popularne, co nie znaczy ze od razu gorsze: np. TW Orginal Paste czy wspomniany Simoniz (o ile dobrze pamietam, to Dave KG z DW mial go nawet ;) ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yacek _b Posted January 14, 2012 Report Share Posted January 14, 2012 Z duraglosem #104 dałbym sobie spokój , to nie jest twardy wosk tylko gęste mleczko w puszce , niezła zmyłka bo sklepy o tym nie piszą . Kijowa aplikacja bo o tej konsystencji lepiej jak jest w butelce . Do 60-70 zł to tylko na lato PB Red/Blue na zimę Colli 476 i nie ma co kombinować . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MetalMagnes Posted January 14, 2012 Report Share Posted January 14, 2012 W zasadzie Xeper i Yacek_b powiedzieli wszystko na temat;-) Może jeszcze z sealantów Duragloss 111 i 105. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yacek _b Posted January 14, 2012 Report Share Posted January 14, 2012 Marcin , pamiętaj , że #111 i #105 najlepiej stosować z Duragloss Bonding Agent #601 a to już za całość przekracza stówkę . ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fireman_marcin Posted January 14, 2012 Report Share Posted January 14, 2012 Jacek, właśnie się tak zastanawiam, sprawdzałeś może różnice bez 601 czy on tak znacząco wpływa na trwałość? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MetalMagnes Posted January 14, 2012 Report Share Posted January 14, 2012 Marcin , pamiętaj , że #111 i #105 najlepiej stosować z Duragloss Bonding Agent #601 a to już za całość przekracza stówkę .Jacek, ale ciekawe jakie Autor ma cleanery?;-) Może ma jakiś pod sealanty... Marcin, mnie się 601 podoba ze względu na banalną i inną od wszystkich cleanerów aplikację. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yacek _b Posted January 14, 2012 Report Share Posted January 14, 2012 Jacek, właśnie się tak zastanawiam, sprawdzałeś może różnice bez 601 czy on tak znacząco wpływa na trwałość? Jesienią wyłamałem się z reguł i po myciu zapodałem sam #105 , z ogólnego wyglądu jestem zadowolony , co do trwałości to się nie wypowiem bo po miesiącu dałem już inny wosk . Generalnie coś u mnie jest kiepsko z trwałością tych mega wytrzymałych wosków , obecnie mam #16 Megsa a pod nią cleaner VHG , dzisiaj myłem , kropelkowanie po 1.5 miesiącu : zajebiste na masce , dachu , przednich błotnikach , górnej części tylnych błotników , górnej części wszystkich drzwi , słabe kropelkowanie na progach , dolnych partiach drzwi klapa bagażnika . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fireman_marcin Posted January 14, 2012 Report Share Posted January 14, 2012 Czyli na razie nikt nie sprawdzał takiego zestawienia na dłuższą metę. Dobra bo się zaraz offtop zrobi, dzięki za odp :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MetalMagnes Posted January 14, 2012 Report Share Posted January 14, 2012 Czyli na razie nikt nie sprawdzał takiego zestawienia na dłuższą metę. Dobra bo się zaraz offtop zrobi, dzięki za odpJa sprawdzałem 2 krotnie, ale z braku czasu źle przygotowałem powierzchnię i rok temu 601 i 111 poszła się bujać po miesiącu - półtora. W tym sezonie 601 i dwie warstwy 111 w odstępie tygodniowym, minęły około 2 miechy i jest już słabo, ale po myciu jakby kropelkowanie odżyło - zobaczymy. Ale tak jak napisałem aplikacja na szybko, auto bez glinkowania. Tylko cleaner i sealant. Generalnie coś u mnie jest kiepsko z trwałością tych mega wytrzymałych woskówOgólnie u mnie jest to samo ;) :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fireman_marcin Posted January 14, 2012 Report Share Posted January 14, 2012 Czyli na razie nikt nie sprawdzał takiego zestawienia na dłuższą metę. Dobra bo się zaraz offtop zrobi, dzięki za odpJa sprawdzałem 2 krotnie, ale z braku czasu źle przygotowałem powierzchnię i rok temu 601 i 111 poszła się bujać po miesiącu - półtora. W tym sezonie 601 i dwie warstwy 111 w odstępie tygodniowym, minęły około 2 miechy i jest już słabo, ale po myciu jakby kropelkowanie odżyło - zobaczymy. Ale tak jak napisałem aplikacja na szybko, auto bez glinkowania. Tylko cleaner i sealant. Miałem na myśli bez 601 :). Połączenie 601 + 105/111 takim hitem tej zimy miało być i kilka osób się zawiodło po 2miesiącach była lipa, ale nie jest pewne bo ktoś nakładał przy temp 15-20*C i po 2miesiącach odpycha wodę elegancko, a ktoś inny przy ok. 10*C i osłabienie widoczne wcześniej. Teraz zagadka czy ten zestaw ma takie wymagania temperaturowe czy może za krótko czekali z polerowaniem sealantu bo w temp. 10*C pewnie dłużej powinien poleżeć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted January 14, 2012 Report Share Posted January 14, 2012 Nie zmuszajcie mnie do wydzielenia OT z OT... :roll: :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jankos Posted January 15, 2012 Author Report Share Posted January 15, 2012 Dziękuje JJowi ze wydzielenie tematu o tanich woskach :) Ostatecznie decyduje się albo na Nattys Red albo zaszaleje i 355ml puszke Marque D'elegance Colliego choć znacznie przekracza mój budżet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts