mariost Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Samochód - Fiat Punto II Wiek - "gimnazjalista"- 1sza klasa ;) (...samochód naturalnie...) :D Stan lakieru - świrle, na masce i błotnikach przednich długie głębokie rysy do podkładu ponieważ samochód był kiedyś eLką na której reklamy, jakiś "śpec" docinał skalpelem czy żyletką - nie wiem... na masce kupa odprysków (niestety już do malowania się nadających)...no i dach, praktycznie matowy, malowany przez faceta z miotłą w ręku, maczaną w wiadrze z "gaszonym wapnem" :lol: - nazywają go u nas "lakiernikiem :) ...przez bardzo długi czas nie zabezpieczona, zdążyła bardzo "wnikliwie" się zabrudzić. Poza tym w lakierze było tyle wosku koloryzującego (SONAX), że nie mogłem sobie poradzić z pozbyciem się tego cholerstwa :evil: Odświeżenie obejmowało mycie, lekką korektę i pierwsza aplikację LSP - trwało około 12h. Po przerwie 16sto godz. LSP zostało zaaplikowane jeszcze raz - 2h Poza tym, "pod górkę" ;), pogodę zobaczycie na zdjęciach, słabe światło, którego aparat nie miał skąd "nałapać", dlatego zdjęcia są, jakie są...miejsce pracy też póki co jest jakie jest. Ale jak to w "Shrek-u" gadali "...jakoś poszło ośle...jakoś poszło..." :D Użyłem: Mycie - T&G w sprayu Nigrin szampon i rękawica Nigrin suszenie Fluffy Koła - P21S Odświeżenie - S17+, S40, Megs UC, pady pomarańczowy Flexi, biały Monster, zółty wafel Monster, pomarańczowy 80mm Flexi, futro Dressing na oponach - Sonax Gel Plastiki - 303 AP Polerowanie wosków - fibra "ravi" z marketu za 5.60 zł.:)) ...taki brudasek był : ...popsikaliśmy, pomachali rączkami i ... ...to do garażu bo na dworze :-s ...Fiat był glinkowany niedawno i od tego czasu praktycznie stał w garażu więc ograniczyłem się do glinkowania dachu, który wyglądał tak : ...nie było wyjścia...trza się było przeżegnać i po raz pierwszy przywitać z "baranem": :lol: ...jedziemy... ...w międzyczasie Wojtuś czytał gazete: :lol: ...po jednym przejeżdzie... lakier był tak żle nałożony, że :shock:, nie ciąłem tej "mory" do końca : ...lakier utleniony, "wypłowiały", na wielu panelach różnił się po prostu kolorem : ...poza tym standardzik : ...klapa tył, nie ująłem tego tak na zdjęciach ale w rzeczywistości wyglądało to gorzej na całym tym aucie, poza tym Sonax-skurczybyk dużo zakrył bo był wiele razy wcześniej aplikowany i wniknął w lakier niemiłosiernie... słabe 50/50: maska ...nadkole-przód ...nadkole po S17+ ...nadkole tył po S17+ ...klapa-tył 50/50 ...i po ...no to myjemy ... "suszi" :) ... ...skubany (fluffy) 2 razy wysuszył tego małego "pierdołka" i nie miałem co z niego wyciskać za bardzo ...puszeczka na dach, buteleczka na resztę : ...to już se Wojtuś sam kładł bo ja obowiązki małżeńskie pojechałem spełniać... :)) po pierwszej warstwie: ...chciałem na drugi dzień zrobić zdjęcia na powietrzu ale: ...jeszcze kilka po drugiej warstwie: KONIEC. Dotrwał ktoś do końca ??? =)) PS. ...dostanie mi się zj...ka (najprawdopodobniej od JJa ;) bo nie oklejałem i wiem, że nie tłumaczy mnie to, że nie miałem czasu, nie chciało mi się, miałem małe pady i i tak wszystko co czarne czyściliśmy i odnawialiśmy preparatami 303 - leń jestem... ;) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Jeżeli śladów nie zostało na uszelkach i plastikach to ok :) A tak w ogóle fajna robota :u , ładna nawet ta czerwień wyszła, ale faktycznie morka na dachu to popis :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Fajny felunek i bardzo ładnie wyszła praca :u Dach...niech pozostanie milczeniem :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 PS. ...dostanie mi się zj...ka (najprawdopodobniej od JJa ;)No i wyszło, że zły wujek jestem :lol: Jeżeli śladów nie zostało na uszelkach i plastikach to ok :);) Praca sympatyczna, auto stylistycznie wygląda moim zdaniem nie najgorzej (może poza brewkami) i takie zabiegi bardzo mu służą. Ode mnie :-bd :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeper Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Brawo! 50-tki pokazują, że sporo defektow z lakieru udało sie usunąć :-bd Przygarnąłbym takiego kropka :) BTW, dlaczego 476 tylko na dach? Butter Wax raczej nie pozyje długo w tych warunkach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariost Opublikowano 16 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Przygarnąłbym takiego kropka BTW, dlaczego 476 tylko na dach? Butter Wax raczej nie pozyje długo w tych warunkach.... ...jeszcze 2 tyg. temu był do sprzedania ;) (za jakieś 7tyś chyba) ale zrobiło się bratu żal i stwierdził ze jutro pojedzie po to: http://moto.allegro.pl/fiat-punto-ii-hgt-1-8-po-wypadku-do-negocjacji-i2047361537.html ...bo czerwony to golas i 1.2 tylko - tak więc będzie przeszczepianie...w związku z tym kropek zostanie chyba w garażu narazie poza tym bardzo chciałem zobaczyć "wet" Insty na tym akrylu, za jakiś czas rzucimy coll-eżke na całość... auto stylistycznie wygląda moim zdaniem nie najgorzej (może poza brewkami) ...daj spokój JJ, lampy-tył i brewki to tragedia jest przecież :lol: Były zakładane jeszcze w czasach "modern talking" :)) przeze mnie (auto było moje kiedyś) taka moda była 8-) ...pójdą do śmietnika...;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Fajny punciak kolorek i białe felgi pasują :D :D Ogólnie praca spoko jednak teraz jest ładna i czysta włoszczyzna :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariost Opublikowano 21 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jorgus Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Przyznać trzeba że auto mocno ożyło,a i zacnie wygląda :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lehto Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 na baiłym śniegu wygląda lepiej niż z katalogu - bardzo ładnie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Na ostatnich fotkach wygląda bardzo ładnie :u Dobra praca. gratuluje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Fajna robota :). Jeżeli to twoje auto to brewki i tylne swiatla najlepiej wywal do kosza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi