Jump to content

Jakie pady wybrać ?

vhs

Recommended Posts

Potrzebuje zakupić pad do PB Black Hole'a i do Sonus Paintwork Cleanser.

Zastanawiałem się jaki będzie lepszy gładki czy karbowany i czy pady URBAN czarne nadadzą się ?

Do jakiej polerki ?

Jeżeli do DA:

-BH - może być pomarańczowy/wykończeniowy

-SPC - może być pomarańczowy/wykończeniowy

oba płaskie

Do rotacji:

-BH - czarny lub inny wykończeniowy

-SP- czarny lub inny wykończeniowy

oba karbowane

Urbany oczywiście że się nadadzą jeżeli ich odpowiednio użyjesz - w sensie kombinacja produkt/pad/maszyna ;)

do black hola używałem czarnego

z BOLLa oraz z 3M

i Monster Shine'a- najlepiej mi się pracuje z 3M i Bollem- boll jest stosunkowo gruby mięciutko się z nim pracuje- z monsterem męczę się żeby oderwać od BP- efekty podobne najlepiej mi się z bollem pracuję w wykończeniówce :u

Wojtek, swojego czasu Urban miał problemy z rzepem który się odklejał po praniu. Seba (SNB SWEDEN) miał niby nowszą partię ale rzepy się dalej odklejały.

ABW są dobre. Rzepy, akurat mi się poodklejały po praniu w pralce ale patrząc na stosunek cena/jakość warto je wziąć.

Flexipads/Menzerna/Lake Country - bardzo dobre pady. Brać w ciemno.

Ja wszystkie pady mam Monster Shine i narazie nie narzekam. Są pewnie lepsze ale póki mi się nie rozjechaly obecne to nie myślę o tym ;)

Również je mam i też mogę polecić.

Padów nigdy za mało ;)

Wojtek, swojego czasu Urban miał problemy z rzepem który się odklejał po praniu. Seba (SNB SWEDEN) miał niby nowszą partię ale rzepy się dalej odklejały.

hmm nam się nie rozklejają mimo prania w pralce ;) Jeżeli pady Urbana (zakupione w MX NOWICKI) się rozkleją to je wymieniamy na nasz koszt ;)

Wiolka

hmm nam się nie rozklejają mimo prania w pralce ;) Jeżeli pady Urbana (zakupione w MX NOWICKI) się rozkleją to je wymieniamy na nasz koszt ;)

Wiolka

P.S. oczywiście jeżeli się rozkleją mimo odpowiedniego użytkowania :)

Sam je przetestuje :D

• 5 months later...

Gdzieś kiedyś wyczytałem że karbowana zmniejsza rozbryzgiwanie pasty a co za tym idzie redukuje wzrost temperatury. I kiedyś coś 3M chyba "marudziło" że płaskie pady do płaski powierzchni?!? :? Tyle z lektury której kiedyś zasięgnąłem...niech się mądre głowy jakieś wypowiedzą ;)