brzozek Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Witam, w końcu i ja postanowiłem się ujawnić z manią "zbieractwa" :D, a że akurat siedzę w domu z chorą córka to jest okazja żeby popstrykać foty :) Z racji tego że niby wolne a jednak nie, to pstrykałem jak miałem popakowane a że to poupychane po całym mieszkaniu to jest ciut nieporządek. Uploaded with ImageShack.us od lewej: RejeX Insta Finish Micro Cut Insta Finish Cherry Wet Wax Auto Finesse Tripple Valet Pro Citrus Bling i z tyłu rozrobiony na QD Duragloss Car Wash Concentrate #901 AutoGlym - Car glass polish AutoGlym - Paint Renovator AutoGlym - Super Resin Polish AutoGlym - Ultra Deep Shine Chemical Guys - EZ Creame Uploaded with ImageShack.us VALETpro Argus Leather & Vinyl Cream My sheldan - squash Tanner's cos tam - cleaner do skórki DB - Spirit glass cleaner DB - Tar & glue remover DB - tire dressing DB - Ultraglaze DB - Diamond Cut Turtle Wax - leather cleaner & conditioner Collinite 476s Super Doublecoat Bilt Hamber Auto Clay Soft Tri Color White Applicator Duragloss Applicator oraz aplikator z MF - gratisik od Mr.Cleanera Uploaded with ImageShack.us Zestaw 3M'a żółty, niebieski i zielony koras od Klakiernika w mniejszych "opakowaniach" biały i różowy koras by sąsiad lakiernik ;) Wolf's Chemical Decon Gel vel Brake Duster Optimum No Rinse Wash & Shine Nigrin ze z woskiem Cisnieniówka 1,5 litra Kwazar Venus 2 litry jako pianownica oraz kilka szmatek, które był akurat pod ręką ;) min. Monster Shine Fluffy Dryer 90/60cm Uploaded with ImageShack.us tu chyba nie ma co się rozpisywać ot pędzle, szczotki Uploaded with ImageShack.us ściereczki 3M'a Tenzi Car Max Tenzi Texwash Nielsen Finesse Opona by BP :d Duragloss All Purpose Cleaner (APC) #401 Carrefour'owski szprej na asfalt - na felgach nawet działał ;) Uploaded with ImageShack.us Silver - no prawie mój, kumpel chce kupić Lare więc z silverka go oswobodze :) BP z Leroy'a BP 3M'a Sonax ekstrim krwawiący Mercury litrowy Gabasy a APP - jak na razie kilka razy użyte i całkiem dobrze się mają. Futro z ... blizej nie określone :D ale robiąc ostatnio lampy w prezesowym Volvie dało radę. i ostatnia fota prosto ze szmateksu :D Uploaded with ImageShack.us rózne , rózniste szmateksy, kilka janków, kilka Carrfurowskich , a te na mniej więcej środku to zakup wakacyjny prosto z namiotu "wszystko za piątaka" ale są takie jakieś puszyste i mięsiste, dobrze mi się nimi poleruje. Jeszcze wiaderka by Castorama + grit również by Casto, opryskiwacz 5 litrowy i to chyba było by na tyle co uzbierałem w ciągu 1,5 roku, chociaż kumulacja zakupów to ostatnie 2-3 miesiące. Myjki ani halogenów nie mam, gdyż mondeo mi się do łazienki nie zmieści :D:D - mieszkam w bloku a garażu nie posiadam, ale tu przychodzi z pomocą kolega i jak jest potrzeba to u niego mogę myć, a polerowanie albo u niego albo w robocie mamy kilka miejsc w garażu podziemnym tylko bez wody :( Ufff to by na tą chwilę był na tyle ;) BTW co mam awizo w skrzynce to żona pyta "co znowu kupiłeś ?" ale na szczęście widzi że butelasy wcześniej lub później będą użyte w słusznej sprawie :) tym bardziej że zrobiła 2 dni temu prawko i ...... z wielkim bólem serca będę musiał jej czasem dać czarnucha ;( Pozdrawiam, Brzozek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeper Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Super! Jest sie czym pobawić. Jako QD używasz Blinga czy cos innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzozek Opublikowano 20 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 tak blinga jako QD , co prawda chciałem kupić FK ale zabrakło i wziąłem citruska, całkiem fajnie się z nim pracuje :) Na wiosnę zakupię coś innego i kusi mnie nattys blue, ale jest jeszcze sporo czasu :D, niedługo mi się zbliża przegląd i ubezpieczenie, a w między czasie wypadało by łączniki stabilizatora wymienić bo po mału zaczynają się odzywać, więc na razie zakupom mówię zdecydowanie NIE :d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Sympatyczna kolekcja panie kolego :u Mam kilka pytań: 1. Co to za Insta zaraz obok Rejex-a? 2. Jak Ci się spisuje DB Spirit Glass Cleaner? 3. Po co Ci tyle szczotek drewnianych? ;) Dokup więcej padów, może lepszą rękawice do mycia i będzie lalka :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzozek Opublikowano 20 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Panie kolego JJ : ad 1. Insta Finish Micro Cut - poświąteczny wyprzedażowy nabytek- nie próbowany jeszcze ad2. DB zanabyte tuz przed świętami w Piotrze i Pawle - nie użyte jeszcze :( ad3. szczotansy to ... spadek ;) po przeprowadzce do mieszkania po dziadkach były i te co lepsze i nie zajechane do konserwacji butów wziąłem do miziania skórki mondeo. Wiem, wiem że padów mało, ale z maszynka dopiero nie dawno dogadałem się z kumplem, więc nie kupowałem wcześniej a te 2 co mam to wziąłem razem z próbkami 3M od klakiernika co by rachunek równiejszy wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ciek Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 na razie zakupom mówię zdecydowanie NIE :dtak mówi każdy ;) ale kolekcja już całkiem imponująca, bo jest chyba wszystko? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzozek Opublikowano 20 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 chyba ;) a jak nie mam to musi poczekać trochę :D a mam jeszcze u rodziców "wodnika" do prania tapicerki, w zeszłą wiosnę prałem podsufitkę i podłogę i jak tylko zrobi się ciepło to przydało by się znowu odświeżyć bo dziecię moje nieco zadeptuje jasne dywany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Jest trochę smarowideł :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cz@rek Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Duragloss All Purpose Cleaner (APC) #401Jakie masz zdanie o tym APC bo bedę niedługo robił parę nowych zakupów i w tym właśnie sklepie jest tylko APC DG. Należy do tych mocniejszych czy słabszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaszczu Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 No trzeba przyznać, że jest czym podziałać ;) Swoją drogą co możesz powiedzieć na temat kosmetyków Diamondbrite? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzozek Opublikowano 20 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 cz@rek - #401 całkiem dobrze daje radę, robiłem wnęki i dość dobrze doczyścił, jak kupowałem to też nic innego w waxparadisie nie było. blaszczu - jeszcze nic nie mogę powiedzieć, kupowałem przed świętami i wziąłem po sztuce wszystkiego co było w Piotrze i Pawle ;) a pogoda nie sprzyja do działania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi