fireman_marcin Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 Zimno wszędzie, auto brudne, robić nie ma co, a po głowie od jakiegoś czasu już chodziła myśl, żeby stworzyć coś z niczego :) No to trzeba się zabierać do pracy, jest pozostałość po samplerze FK1000 więc on był podstawą :) Trochę go pokruszyłem, żeby łatwiej się przetopił: Natty's Blue mówi, że się przyłączy: Trochę poskrobanego Blue: Dosłownie odrobina Colli 476(w końcu pancerniak): Trzeba poprawić Wet-look więc CG ButterWetWax: I do gara :D Zaczyna się topić: Zamieszane 2razy w lewo i 3razy w prawo: Po 30min gotowania mamy zupę gotową :D Po wystygnięciu i stwardnieniu wygląda tak zielonkawo, pachnie mixem nattysa i FK, twardy podobnie jak FK i PB :) To tyle moich zimowych wypocin :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 Ale kucharz :D Nie zagotowało Ci się to? Jestem ciekaw co wyszło, kiedy testowanie? ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fireman_marcin Posted February 5, 2012 Author Report Share Posted February 5, 2012 Chyba nie, chociaż te bąbelki powietrza na koniec mnie zastanowiły ale nie wiem. Przy najbliższym plusie na termometrze :) bo dawno nic się nie smarowało :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 Mogło się zagotować.. Nie ma sensu trzymać długo. Jeśli się roztopi, mieszasz i studzisz, żadnej magii ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar_1981 Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 A u mnie się otwierają tylko 3 pierwsze obrazki :? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonio3 Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 u mnie to samo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 u mnie też 3 pierwsze :? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 Próbowałem poprawić linki, teoretycznie wszystko jest ok, ale może serwer na którym są fotki nie uznaje hotlinkowania. Ja widzę każdą. Umieszczam dla Was linki pod każdym zdjęciem żebyście mogli zobaczyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M4ciek Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 każdy wywala Błąd! - Error 403 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fireman_marcin Posted February 5, 2012 Author Report Share Posted February 5, 2012 No tak jakoś JJ robiłem ale moment jak już się dobrze rozpuściło i zamieszało, a do puszczania bąbli to był dość krótki. Zaraz poprawie wsio na IS wrzucę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar_1981 Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 Już bangla ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SNB SWEDEN Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 Kurtka na wacie Marcin to jakas seria limitowana :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar_1981 Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 O przyszedł główny producent :lol: Kurtka na wacie Marcin to jakas seria limitowana :lol: Seba Ty patrz i się ucz bo my wiecznie żyć nie będziemy =)) Jestem ciekaw jak taki mix będzie się sprawować ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonnes Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 Marcin, Jak się sprawdzi, to po ile będziesz gonił sample???? :roll: :mrgreen: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xeper Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 Chłopie, pakuj w woreczki, drukij zertyfikaty i chetnych na pewno znajdziesz =)) ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jankos Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 Czy tak wygląda przetapianie wosku? przepraszam za takie dość mierne pytanie. :geek: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fireman_marcin Posted February 6, 2012 Author Report Share Posted February 6, 2012 Mirek, edycja limitowana pójdzie to podniesie cenę :lol: Wojtek, painta odpalam i robię certyfikaty już:D Janek, mniej więcej o to chodzi, żeby podnieść jego temp. do takiego stopnia, żeby stał się płynny i wtedy np. rozlać w mniejsze opakowania czy coś, ale niektóre woski da się naskrobać i "ubić" w opakowaniu bez potrzeby przetapiania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Golono Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 Jestem ciekaw co z tego wyjdzie :D Teraz tylko czekać na pogodę i testy xD Pozdrawiam :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciastek Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 Ja się może nie znam ale... Czy podgrzewanie wosku nie szkodzi mu ? Poza tym łączenie różnych preparatów również wydaje mi się niebezpieczne. Jaką masz pewność, czy np. taka mieszanka nie będzie miała negatywnych skutków dla lakieru ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fireman_marcin Posted February 7, 2012 Author Report Share Posted February 7, 2012 Podgrzewanie wosku nie jest szkodliwe dopóki go nie zagotujesz czy przekroczysz temperatury w której olejki mogą odparować. Ee tam zaraz niebezpieczne, zabawa musi być, nic z tego nie wyjdzie płakał nie będę. Bez przesady co może się lakierowi stać od mieszanki wosków nie widzę tutaj powodów do obaw. Jedynie może np. źle się nakładać lub nie będzie chciał wyschnąć na lakierze, czy może ciężko się ścierać, albo spłynąć po pierwszym myciu :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SJake Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 Marcin, Nie wiem jak w tym przypadku, ale niektóre "wiązania" rozrywają się bezpowrotnie już w temperaturze 60-70 stopni. B-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xeper Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 Marcin, Nie wiem jak w tym przypadku, ale niektóre "wiązania" rozrywają się bezpowrotnie już w temperaturze 60-70 stopni. B-) Ale w ich miejsce mogą sie pojawic nowe i lepsze ;) :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SJake Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 Ale w ich miejsce mogą sie pojawic nowe i lepsze :lol: ,,,oby :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fireman_marcin Posted February 7, 2012 Author Report Share Posted February 7, 2012 Wszystko for fun typowo więc luźno 8-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fireman_marcin Posted February 25, 2012 Author Report Share Posted February 25, 2012 Smarowanie wykonane i powiem wam miło się zaskoczyłem :) Nakładanie bardzo przyjemne bo dość tłusty i rozprowadzał się bez problemu, mniej więcej jak pb natty's blue i fk1000, za to ścieranie to już bajka podobnie jak nie lepiej niż natty's przetarcie mf i czysto. Dla porównania na tylnej części klapy nałożyłem mothers synwax żeby mieć punkt odniesienia o śliskości i tak pod ręką podobnie, a pod mf mamuśka lepiej, lecz i tak śliskość bardzo przyjemna. A kropelki? Chyba idę drukować certyfikaty i jakieś woreczki uszyć :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts