kermit Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Po wielu perypetiach udało mi się w końcu dostarczyć fotki mojej pracy która miała być super,hiper i co tam jeszcze a wyszło jak zwykle... :(( Pacjent to Jaguar XJR rocznik 2007 4,2l v8 z turbiną 400KM, jak poinformował klient odkupił go od sąsiada ponieważ tamten...był burakiem - niezły pretekst na wydanie paru stów =)) By drobny71 at 2012-02-15 By drobny71 at 2012-02-15 By drobny71 at 2012-02-15 By drobny71 at 2012-02-15 By drobny71 at 2012-02-15 By drobny71 at 2012-02-15 Pierwotną ideą była pełna usługa detailingowa należna tej maszynie ale właściciel nieco spuścił z tonu i projekt okazał się detalovaletingiem :-? Mycie: - APC 101 auto smart - szampon by Sebba - MAC 124 - Iron X - glinka Chemical guys heavy duty Lakier: FC 3M FG 500, 2000, 3000 Menzerna Futra i gąbki Fleksipads oraz 3M Wosk Coli 476 Koła : R222 wheel cleaner gel Iron X Glinka Sonus zielona Wosk FK 1000 Lakier był w mizernym stanie po umyciu okazało się że auto jest całe ochlapane białą farbą(kropeczki wielkości łebka od szpilki) którą ktoś próbował usunąć kuchennym(?) zmywakiem ,elementy piano zmasakrowane a i na masce kopulowała pewnie nie jedna para kotów… By drobny71 at 2012-02-15 By drobny71 at 2012-02-15 By drobny71 at 2012-02-15 By drobny71 at 2012-02-15 By drobny71 at 2012-02-15 By drobny71 at 2012-02-15 By drobny71 at 2012-02-15 Nie wspomniałem o tym że bryka była malowana…nie raz…przez wielu malarzy… Dobranie zestawu pasta – pad + docisk+obroty skutkowało tylko na jednym panelu następny panel – inny malarz- nowa kombinacja ~x( ~x( ~x( , ponieważ pracuję sam więc generalnie mało gadam przy robocie - tu było inaczej przez trzy dni słowotok choć właściwie były to tylko nazwy czynności seksualnych świadczonych w różne otwory ciała ale” słowo się rzekło Jaguar u płota” robić trza było! By drobny71 at 2012-02-15 By drobny71 at 2012-02-15 By drobny71 at 2012-02-15 Przed rozpoczęciem prac byłem brunetem o bujnej czuprynie :u : ...dwanaście godzin póżniej x_x By drobny71 at 2012-02-15 Wnętrze: APC 101 Vinyl cleaner zymol Vinyl conditioner zymol Colourlock – strong cleaner – utrwalacz – leder protector Tekstylia – chemia Tersursa Elementy lakierowane z tworzywa – zestaw RG do renowacji szyb vinylowych, wosk RG55 Wnętrze totalnie zaplakowane, podczas czyszczenia skóry wydzielały taki odor że jedynym ratunkiem było puszczanie bąków własnych w celu odświerzenia powietrza! By drobny71 at 2012-02-15 By drobny71 at 2012-02-15 By drobny71 at 2012-02-15 By drobny71 at 2012-02-15 Oparcia kanapy wyczyszczone … By drobny71 at 2012-02-15 Niezawodny sposób na pozbycie się piachu z dywaników By drobny71 at 2012-02-15 Komora silnika w zasadzie tylko odświerzona - APC by Sebba - Vinyl conditioner by Sebba Akurat na tym tworzywie produkt od Seby dał bardzo ładny nie wulgarny matowy efekt… By drobny71 at 2012-02-15 Wreszcie po 58 godzinach pracy udało się osiągnąć taki efekt: By drobny71 at 2012-02-15 By drobny71 at 2012-02-15 By drobny71 at 2012-02-15 By drobny71 at 2012-02-15 By drobny71 at 2012-02-15 By drobny71 at 2012-02-15 By drobny71 at 2012-02-15 By drobny71 at 2012-02-15 By drobny71 at 2012-02-15 By drobny71 at 2012-02-15 By drobny71 at 2012-02-15 By drobny71 at 2012-02-15 Dziękuję za uwagę #:-s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariost Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 ...kawał "porządnej motoryzacji" dostał drugie życie :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Dales Panie dales :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankos Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 bardzo elegancko, mogę tylko pomarzyć o takiej robocie choćby na swoim aucie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Pięknie wyszło, kawał pracy włożonej i efekt jest :u A sam obiekt pracy bardzo przyjemny :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_marcin Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Od dawna zastanawiałem się co to będzie za Jag...a tu :ymdaydream: Dżizas, jak ja bym chciał mieć chociaż XJa :ympray: Dobra robota :u Te słupki w piano były malowane, czy tak zniszczone? A może to jeszcze kropy po farbie? Ale chyba malowane - to pewnie oczka :-? Farby byś nie zostawił ;) Mogę iść spać spokojnie :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Piękna robota jednak sporo czasu przy aucie spędzone ale efekt dał czadu :u :u :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprinter Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Ładny tłuścioch :u Piknie wyszło a grota też niczego sobie :u :D Poszło pw :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Nice JOB :u I fajny ten lokal super ta blacha wyglada tak jakos przemyslowo :u Jak juz sie pytalem kogos innego....Masz problemy z menzerna z roznymi warunkami atmosferycznymi,myslisz ze sa bardzo podatne na takje zmiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Kermit super robota. Powiedz jak grzejesz blaszaka w taką pogodę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lehto Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 uwielbiam taki "lejący" się lakier - brawo. A gość, który go tak zesznytował to faktycznie musiał być burak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Darek, wreszcie relacja, dzięki królu! :ymhug: ^:)^ Po pierwsze, genialny opis, bardzo miło się go czyta, w zasadzie przeglądam go już któryś raz, Po drugie, ładny lokal, to Twoje osobiste miejsce pracy? Jakie wymiary? Jak ogrzewasz? Sympatycznie wygląda :u Po trzecie, świetna robota, kawał fury do obrobienia, zarówno na zewnątrz jak i wewnątrz (bagażnik :shock: ) Po czwarte, brunecie o bujnej czuprynie, wrzucaj więcej takich relacji! :D :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeper Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Kermit dzieki za relacje. Jest świetna! Jest szczegółowa, bardzo miło się ją czyta i foty też OK. A sama robota...? ^:)^ ^:)^ ^:)^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Kermit jak ja Cie dawno nie widziałem ;) świetna robota :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kermit Opublikowano 16 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Dobra robota :u Te słupki w piano były malowane, czy tak zniszczone? No właśnie poznać buraka po buraczanej demolce te kropki na piano to wgłębienia i to dość głębokie, może gość walił do bryki ze śrutówki? :-? Jak juz sie pytalem kogos innego....Masz problemy z menzerna z roznymi warunkami atmosferycznymi,myslisz ze sa bardzo podatne na takje zmiany? Problemy generował sam lakier np: maska,menzerna pyliła niemiłosiernie za to fc 3m pracował...jak normalnie menzerna tzn cały czas oleisty i nie do wypracowania aż żal było przestawać pracować ale :!! Ja w warsztacie mam temp od 14 do 17stopni co dzień więc warunki powtarzalne. Kermit super robota. Powiedz jak grzejesz blaszaka w taką pogodę? centralne ogrzewanie pociągnięte z domu, na razie dwa grzejniki docelowo trzy, warsztat oczywiście docieplony. Darek, wreszcie relacja, dzięki królu! :ymhug: ^:)^ Po pierwsze, genialny opis, bardzo miło się go czyta, w zasadzie przeglądam go już któryś raz, Po drugie, ładny lokal, to Twoje osobiste miejsce pracy? Jakie wymiary? Jak ogrzewasz? Sympatycznie wygląda :u Po trzecie, świetna robota, kawał fury do obrobienia, zarówno na zewnątrz jak i wewnątrz (bagażnik :shock: ) Po czwarte, brunecie o bujnej czuprynie, wrzucaj więcej takich relacji! :D :u A teraz wszyscy podziękujmy Dżejowi ^:)^ gdyby nie był tak namolny :lol: te zdjęcia by nie powstały bo po prostu nigdy nie mam na to czasu, większość zdjęć robił szwagier i wyglądało to mniej więcej tak: "za mało światła , za dużo światła, teraz się nie ruszaj bo włazisz w kadr, przesuń się, itp... Ja mam prośbę do moderatora ponieważ jest dużo pytań o mój warsztat a mam kilka zdjęć z budowy to czy mogę je wrzucić do tego działu a żeby wszystko było jak trzeba to połączę je z moim pierwszym "prawdziwym" projektem VW Golf Carman Cario? :ympray: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Zrób osobny topik w "Moja kolekcja"...tylko tam każdy będzie Cię o zdjęcia kosmetyków molestował też :lol: A Golfa dawaj jako osobny projekt, jeszcze jak to będzie Golf 1 to będzie bajka :f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kermit Opublikowano 16 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 A Golfa dawaj jako osobny projekt, jeszcze jak to będzie Golf 1 to będzie bajka :f Nie da rady, historie Golfa i warsztatu są ze sobą nierozerwalnie związane =)) że tak się wyrażę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Darek brawo ! Co więcej pisać ? Kawał fury do zrobienia, rezultat sam mówi za siebie. Fotki również bardzo dobre choć brakuje jakiś "po" :P Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Możesz wrzucić zdjęcia warsztatu i Golfa, w dziale "Nasze projekty" znajdują się już tematy z budowania miejsc do pieszczot aut :) Porada na przyszłość - chcąc odpowiedzieć kilku osobom na raz, używaj opcji 'quote' (cytat), nie musisz za każdym razem wysyłać oddzielnej wiadomości, wszystkiego dokonujesz w oknie odpowiedzi. Jeśli miałbyś jakieś wątpliwości - napisz mi PM (ikonka pod danymi z prawej strony) a ja Ci wytłumaczę co i jak :u Ja teraz porobię tu porządki więc ilość postów się zmniejszy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Niezawodny sposób na pozbycie się piachu z dywanikówNie znałem tej banalnej metody, ale po to są właśnie takie superowe relacje aby się czegoś dowiedzieć :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Darek, znasz? ;) http://moto.allegro.pl/jaguar-xjr-4-2-kompresor-400km-sliczny-zobacz-i2107228027.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Jak pisałeś że na początku roboty byłeś brunetem a potem lekka czupryna to jak ja jestem szczupły to aż boje się chyba podchodzić do polerki aby szkielet nie został :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Darek, znasz? ;) http://moto.allegro.pl/jaguar-xjr-4-2-kompresor-400km-sliczny-zobacz-i2107228027.html Hahahahaha w ogloszeniu to tylko mu "przed" brakuje i super relacja by byla.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Czemu ludzie dbają o samochody jak je sprzedają? Przecież mógł mieć tak ładnego przez cały okres użytkowania. A teraz jak pieknie wygląda to na handel :? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 kupuj mar :u od jakieś czasu wydaje mi sie że te same auto było w posiadaniu mojego kolegi- przwiózł z niemiec obczaskanego- zrobił i posłał w polskę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi