Jump to content

Jaguar XJ-R

kermit

Recommended Posts

Po wielu perypetiach udało mi się w końcu dostarczyć fotki mojej pracy która miała być super,hiper i co tam jeszcze a wyszło jak zwykle... :((

Pacjent to Jaguar XJR rocznik 2007 4,2l v8 z turbiną 400KM, jak poinformował klient odkupił go od sąsiada ponieważ tamten...był burakiem - niezły pretekst na wydanie paru stów =))

Dołączona grafika

By drobny71 at 2012-02-15

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Pierwotną ideą była pełna usługa detailingowa należna tej maszynie ale właściciel nieco spuścił z tonu i projekt okazał się detalovaletingiem :-?

Mycie:

- APC 101 auto smart

- szampon by Sebba

- MAC 124

- Iron X

- glinka Chemical guys heavy duty

Lakier:

FC 3M

FG 500, 2000, 3000 Menzerna

Futra i gąbki Fleksipads oraz 3M

Wosk Coli 476

Koła :

R222 wheel cleaner gel

Iron X

Glinka Sonus zielona

Wosk FK 1000

Lakier był w mizernym stanie po umyciu okazało się że auto jest całe ochlapane białą farbą(kropeczki wielkości łebka od szpilki) którą ktoś próbował usunąć kuchennym(?) zmywakiem ,elementy piano zmasakrowane a i na masce kopulowała pewnie nie jedna para kotów…

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Nie wspomniałem o tym że bryka była malowana…nie raz…przez wielu malarzy…

Dobranie zestawu pasta – pad + docisk+obroty skutkowało tylko na jednym panelu następny panel – inny malarz- nowa kombinacja ~x( ~x( ~x( , ponieważ pracuję sam więc generalnie mało gadam przy robocie - tu było inaczej przez trzy dni słowotok choć właściwie były to tylko nazwy czynności seksualnych świadczonych w różne otwory ciała ale” słowo się rzekło Jaguar u płota” robić trza było!

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Przed rozpoczęciem prac byłem brunetem o bujnej czuprynie :u :

...dwanaście godzin póżniej x_x

Dołączona grafika

Wnętrze:

APC 101

Vinyl cleaner zymol

Vinyl conditioner zymol

Colourlock – strong cleaner – utrwalacz – leder protector

Tekstylia – chemia Tersursa

Elementy lakierowane z tworzywa – zestaw RG do renowacji szyb vinylowych, wosk RG55

Wnętrze totalnie zaplakowane, podczas czyszczenia skóry wydzielały taki odor że jedynym ratunkiem było puszczanie bąków własnych w celu odświerzenia powietrza!

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Oparcia kanapy wyczyszczone …

Dołączona grafika

Niezawodny sposób na pozbycie się piachu z dywaników

Dołączona grafika

Komora silnika w zasadzie tylko odświerzona

- APC by Sebba

- Vinyl conditioner by Sebba

Akurat na tym tworzywie produkt od Seby dał bardzo ładny nie wulgarny matowy efekt…

Dołączona grafika

Wreszcie po 58 godzinach pracy udało się osiągnąć taki efekt:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

By drobny71 at 2012-02-15Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dziękuję za uwagę #:-s

Od dawna zastanawiałem się co to będzie za Jag...a tu :ymdaydream:

Dżizas, jak ja bym chciał mieć chociaż XJa :ympray:

Dobra robota :u

Te słupki w piano były malowane, czy tak zniszczone? A może to jeszcze kropy po farbie?

Ale chyba malowane - to pewnie oczka :-? Farby byś nie zostawił ;)

Mogę iść spać spokojnie :mrgreen:

Darek, wreszcie relacja, dzięki królu! :ymhug: ^:)^

Po pierwsze, genialny opis, bardzo miło się go czyta, w zasadzie przeglądam go już któryś raz,

Po drugie, ładny lokal, to Twoje osobiste miejsce pracy? Jakie wymiary? Jak ogrzewasz? Sympatycznie wygląda :u

Po trzecie, świetna robota, kawał fury do obrobienia, zarówno na zewnątrz jak i wewnątrz (bagażnik :shock: )

Po czwarte, brunecie o bujnej czuprynie, wrzucaj więcej takich relacji! :D :u

Dobra robota :u

Te słupki w piano były malowane, czy tak zniszczone?

No właśnie poznać buraka po buraczanej demolce te kropki na piano to wgłębienia i to dość głębokie, może gość walił do bryki ze śrutówki? :-?

Jak juz sie pytalem kogos innego....Masz problemy z menzerna z roznymi warunkami atmosferycznymi,myslisz ze sa bardzo podatne na takje zmiany?

Problemy generował sam lakier np: maska,menzerna pyliła niemiłosiernie za to fc 3m pracował...jak normalnie menzerna tzn cały czas oleisty i nie do wypracowania aż żal było przestawać pracować ale :!! Ja w warsztacie mam temp od 14 do 17stopni co dzień więc warunki powtarzalne.

Kermit super robota. Powiedz jak grzejesz blaszaka w taką pogodę?

centralne ogrzewanie pociągnięte z domu, na razie dwa grzejniki docelowo trzy, warsztat oczywiście docieplony.

Darek, wreszcie relacja, dzięki królu! :ymhug: ^:)^

Po pierwsze, genialny opis, bardzo miło się go czyta, w zasadzie przeglądam go już któryś raz,

Po drugie, ładny lokal, to Twoje osobiste miejsce pracy? Jakie wymiary? Jak ogrzewasz? Sympatycznie wygląda :u

Po trzecie, świetna robota, kawał fury do obrobienia, zarówno na zewnątrz jak i wewnątrz (bagażnik :shock: )

Po czwarte, brunecie o bujnej czuprynie, wrzucaj więcej takich relacji! :D :u

A teraz wszyscy podziękujmy Dżejowi ^:)^ gdyby nie był tak namolny :lol: te zdjęcia by nie powstały bo po prostu nigdy nie mam na to czasu, większość zdjęć robił szwagier i wyglądało to mniej więcej tak: "za mało światła , za dużo światła, teraz się nie ruszaj bo włazisz w kadr, przesuń się, itp...

Ja mam prośbę do moderatora ponieważ jest dużo pytań o mój warsztat a mam kilka zdjęć z budowy to czy mogę je wrzucić do tego działu a żeby wszystko było jak trzeba to połączę je z moim pierwszym "prawdziwym" projektem VW Golf Carman Cario? :ympray:

Możesz wrzucić zdjęcia warsztatu i Golfa, w dziale "Nasze projekty" znajdują się już tematy z budowania miejsc do pieszczot aut :)

Porada na przyszłość - chcąc odpowiedzieć kilku osobom na raz, używaj opcji 'quote' (cytat), nie musisz za każdym razem wysyłać oddzielnej wiadomości, wszystkiego dokonujesz w oknie odpowiedzi. Jeśli miałbyś jakieś wątpliwości - napisz mi PM (ikonka pod danymi z prawej strony) a ja Ci wytłumaczę co i jak :u

Ja teraz porobię tu porządki więc ilość postów się zmniejszy ;)