Jump to content

sposoby na skrzypiace plastiki w aucie

detailer1

Recommended Posts

Tak wogóle to witamy na forum.

Co do trzeszczenia to nie miałem nigdy problemów z tym. W Mondku poprzednim jak mi roleta pukała, to kupiłem filc samoprzylepny czarny i podkleiłem malutkie kawałki w miejscach gdzie pukało.

Myślę że jakieś wygłuszenie, montaż na nowych "kołkach" boczków itp może by coś dało.

marcin, co ty... nie poznales mnie... brzmi jakbys przywital nowo zalogowanego???

jutro jestes w domu? kurcze mam problema... opisalem ci to na tym drugim nielubianym forum na pw...

bym podjechal bys zobaczyl te badziewie ktore pojawilo sie dzis na moim lakierze... ;)

No właśnie czytałem PW na KA. Jak nie są do podkładu to można by spróbować coś z tym zrobić. Jak chcesz się bawić w offroad to kup sobie coś z co rysy wypełnia :P

Czytałem Twój post co wyrzucili do kosza i wnioskuje że nie ma tragedii, ale bez zdjęć albo bez obejrzenia ciężko. Jutro mam szwagra na obiad więc pewnie będę "na innej płaszczyźnie" ;) Na tygodniu się umówimy i coś się opanuje.

Teraz lecę się położyć bo dziś miałem pracowity dzień i już mnie ślepia bolą od monitora ;)

ok... wkur sie jak malo kto... zadalem tam pytanie i od razu mnie do kosza spuscili, a niech sie gryza i smaruja swoimi kosmetykami ktore sami sprzedaja...

To standard kolego na KA, mnie podobnie potraktowano dlatego udzielam się/szukam pomocy tytlko na DC, o wiele przyjemniej i sympatycznie ;)

Witamy tak btw.

:D

no tak... juz sie poprawilem w witaj,

o KA nie chce wogole juz myslec,

jak zapytalem moda, podkreslam -grzecznie, bez emocji itp, jaki jest powod wyrzucenia do kosza,

ten odpowiedzial "nie zawracaj mi gitary..." pewnie byl zajety wciskaniem komus towaru...

a co do plastikow, dzieki za pomoc, i czekam na jeszcze inne pomysly...

dowiedzialem sie tez ze silikon w sprayu pomaga...

• 4 months later...

a na skrzypiące plastiki polecam silikon w spray'u -

:shock: :shock: :shock: :shock:

bez przesadyzmu- do boczków i plastików i innych- są specjalne materiały- gąbki, maty, spreye wyłguszające jest multum możliwości od uszczelki okiennej po maty do uszczelniania komina

plak tylko plak psiukany obficie po wszystkim :lol:

Też mam psychozę na puncie niepożądanych dźwięków, a w 16 letnim polo jest pole do popisu ;)

Wszelkiego rodzaju samoprzylepne uszczelki piankowe, materiałowa tasma izolacyjna Tesa, filce do krzeseł, kilka metrów tego by się wydłubało z mojego auta, ale cisza jak w Majbachu ;)

• Lubię to 1

Damianie, u mnie to jedyny sposób, w Audi też coś skrzypi ;) a konkretnie stuka szyba jak jest mocno ciepło - ją trzymają takie włoski które się po prostu wycierają. Ten bug jest chyba w każdej A3 o ile jeszcze nie w innych modelach :P maty nigdzie w takie miejsce nie wcisnę :P

• Lubię to 1

• 6 months later...

Najlepszy sposób to dobre nagłośnienie :lol:

dokłądnie w mojej osiemnastoletniej Hondzie civic juz nic nie pomoże :) i prawda jest taka, że

Najlepsze to...zmienic auto :lol:

Poza tym u mnie w civicu jest 2.5 calowy przelotowy wydech od turbiny do samego końca:P . Gwintowane zawieszenie, cinkie opony i właściwie nie przeszkadza mi trzeszczenie plastików bo civic ma tylko pięknie przyspieszać rewelacyjnie hamować i doskonale skręcać :D A cała reszta bedzie mnie obchodzić w wieku 40-tu lat :P

Najlepszy sposób to dobre nagłośnienie :lol:

dokłądnie w mojej osiemnastoletniej Hondzie civic juz nic nie pomoże :) i prawda jest taka, że

Najlepsze to...zmienic auto :lol:

Poza tym u mnie w civicu jest 2.5 calowy przelotowy wydech od turbiny do samego końca:P . Gwintowane zawieszenie, cinkie opony i właściwie nie przeszkadza mi trzeszczenie plastików bo civic ma tylko pięknie przyspieszać rewelacyjnie hamować i doskonale skręcać :D A cała reszta bedzie mnie obchodzić w wieku 40-tu lat :P

Sivy nie lej wody...przemieszczanie się takim autem po Włocławku jest fizycznie NIEMOŻLIWE =)) wiesz dlaczego ~x(

Panie jest możliwe :) Co roku zmieniam elementy zawieszenia :D najczęściej uczęszczana ulica to właśnie najgorsza w mieście czyli toruńska :D

jedna skromna focia :P

Dołączona grafika

gwint ustawiony na -45 bo niżej niestety zachaczam :P a troche szkoda mi downpipki :P a poza tym nie jestem fanem low slow :P lubie dynamicznie jeździć B-)